SR > Nyheter

Saturday, 05 December, 00:22

SR - 21 nov 20 kl. 16:03

WHO: ”Lika farligt som en pandemi”En ny internationell grupp med ledande politiker och experter, bland andra den svenska socialministern Lena Hallengren, ska göra nya försök att hejda den snabba utvecklingen av resistenta bakterier. Ett hot som WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus jämför med en pandemi. Ekot fördjupar sig i antibiotikaresistens, och varför vi inte får stopp på den..
Läs mer på SR
Läs mer om:
WHO, Lena Hallengren, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: WHO, Lika, farligtsom en , pandemi
Expressen - 24 okt 15 kl. 23:25

Ny forskning: Bacon lika farligt som arsenik

Ta det lugnt på söndagsbrunchen. Enligt WHO-forskarnas nya rön är bacon är lika farligt som alkohol, cigaretter – och arsenik. – Det är något man ska ta mycket allvarligt.

Nyheter 24 - 05 mar 14 kl. 11:17

Forskare: Kött lika farligt som rökningNyttigare alternativ

FORSKNING. En ny amerikansk studie visar att högproteinkost kan vara lika farlig som rökning för folk i medelåldern, skriver The Telegraph.Studien kartlade tusentals vuxna människors matvanor under 20 år och kom fram till att de som äter kost rik på animaliskt protein har en fyra gånger så stor risk att dö av cancer – än de människor som äter mindre protein.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Att inte aktivera hjärnan är lika farligt som att röka

NEW YORK. Rökning är farligt! Det är knappast nyheter.

Nyheter 24 - 04 apr 11 kl. 17:24

Inga fler sms vid ratten - lika farligt som att köra rattfull


Snart blir det förbjudet att sms:a när man kör bil. STOCKHOLM. Att skriva sms när man kör bil är 23 gånger farligare än vanlig bilkörning.

Nyhetskanalen - 22 jun 11 kl. 21:38

Lika farligt köra bil trött som full

Att köra bil trött är lika farligt som att köra alkoholpåverkad. Det visar tester som för första gången utförts i verklig miljö i Sverige, uppger SVT:s Aktuellt..

SvD - 22 jun 11 kl. 21:36

Lika farligt köra bil trött som full

Att köra bil trött är lika farligt som att köra alkoholpåverkad..

UNT - 22 jun 11 kl. 21:36

Lika farligt köra bil trött som full

Att köra bil trött är lika farligt som att köra alkoholpåverkad. Det visar tester som utförts i verklig miljö, uppger SVT:s Aktuellt. Vanliga knep för att piggna till - som att spela hög musik - fungerar inte.

NT - 22 jun 11 kl. 21:36

Lika farligt köra bil trött som full

Att köra bil trött är lika farligt som att köra alkoholpåverkad. Det visar tester som för första gången utförts i verklig miljö i Sverige, uppger SVT:s Aktuellt..

Kristianstadsbladet - 19 jul 12 kl. 07:33

Lite motion lika farligt som rökning

Att motionera för lite är lika farligt som att röka. Det visar en brittisk studie i The Lancet, rapporterar SVT:s Rapport.
Enligt studien räcker det med lättare motion, som cykling, simning eller raska promenader, i två och en halv timme i veckan för att minska risken för hjärtproblem, cancer eller diabetes.

SR - 09 dec 14 kl. 06:00

Inte tänka nytt kan vara lika farligt som att röka

Att inte utsätta hjärnan för nya utmaningar kan vara lika farligt för hälsan som rökning. Det menar professorn i socialmedicin och psykologi Ursula Staudinger vid Columbia university som talar om åldrande idag vid Nobel Week Dialogue i Stockholm..

GöteborgsPosten - 16 mar 16 kl. 05:00

Ensamhet är lika farligt för hälsan som rökning

Ensamhet är lika farligt för hälsan som rökning. Den om är ofrivilligt isolerad löper större risk att utveckla demens, drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar och att dö i förtid..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Nytt förslag: Större chans för flyktingar att återförenas

Regeringen vill göra det lättare för bland annat HBTQ-flyktingar att återförenas och har lämnat kompletterande förslag till Migrationskommitén. Barn och vissa vuxna som saknar asylskäl, men har bott i Sverige, ska kunna beviljas uppehållstillstånd om omständigheterna är särskilt ömmande. "Det här är ett haveri som kommer leda till kraftigt ökad invandring", säger Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson för Moderaterna..

SR - 2 timmar sedan

Protester i Moldavien till stöd för nyvalda presidenten

Tusentals har protesterat i Moldaviens huvudstad Chisinau mot parlamentets beslut att frånta den tillträdande presidenten delar av hennes maktbefogenheter. Den västorienterade Maia Sandu segrade i november mot sittande president, den Kremltrogna Igor Dodon, med löften om att få bort den utbredda korruptionen i landet. "Vi ska kämpa tills vi har fått bort allt tjuvar från makten", sa Sandu igår..

SR - 12 timmar sedan

Danmark stänger dörren till utvinning av Nordsjöolja

I Danmark har ikväll en bred majoritet i Folketinget beslutat att inga fler nya tillstånd kommer att ges för att söka efter ny olja och gas i Nordsjön, rapporterar Danmarks radio. 2050 ska verksamheten vara helt över. Sedan 1972 har Danmark tjänat över motsvarande 746 miljarder kronor på nordsjöolja..

SR - 2 timmar sedan

Tingsrätten: Bevisat att kvinna begick brott mot advokat

Stockholms tingrätt anser det bevisat att den kvinna som varit huvudmisstänkt för flera grova brott mot en advokat i Stockholm 2018 och 2019 har begått brotten, enligt ett pressmeddelande. I september 2019 blev advokaten skjuten i bröstet, men överlevde. Kvinnan har åtalas för anstiftan av försök till mord, stämpling till mord och förberedelse till mord.

SR - 3 timmar sedan

Fördubbling av antalet arbetslösa taxiförare

Enligt siffror från Arbetsförmedlingen är antalet inskrivna taxichaufförer i oktober i år dubbelt så många jämfört med i fjol. Afram Dilliabo driver ett åkeri med 42 anställda i Göteborg och han tror att hans företag kan få svårt att överleva. Samtidigt varnar Sveriges Transportarbetareförbund för att många kommer söka sig till en mer oseriös del av branschen..

SR - 4 timmar sedan

KI-forskarens advokat: svenska medborgarskapet kan stoppa avrättningen

Avrättningen av den svensk-iranske KI-forskaren Ahmadreza Djalali som sitter fängslad i Iran sedan 2016, har skjutits upp några dagar. "Han är inte bara är svensk medborgare utan andra europeiska länder följer också frågan, jag tror att uppskjutningen av Djalalis avrättning kan bero på detta", säger hans advokat Halaleh Mosavian till Radio Sweden..

SR - 5 timmar sedan

Boverket: Statligt bolån till unga kanske inte hjälper

Regeringen vill undersöka om ett statligt startlån kan underlätta för de unga att ta sig in på bostadsmarknaden. Boverkets analytiker Tor Borg säger till Ekonomiekot extra att han ser en del problem med tanken. "Det kan skapa en inlåsningseffekt där du får ett förmånligt statligt lån som du inte kan ta dig vidare ifrån.

SR - 5 timmar sedan

LO splittrat om las-uppgörelsen

De två största LO-facken Kommunal och IF Metall ansluter sig nu till en något förändrad las-uppgörelse med tjänstemännen i PTK och Svenskt Näringsliv. LO:s ordförande Susanna Gideonsson utesluter inte att fler LO-förbund kommer att ansluta sig. ”Det kan vara möjligt” säger hon.

SR - 7 timmar sedan

Hög sjukfrånvaro på äldreboenden

Många äldreboenden där covid-19 sprids har också problem med hög sjukfrånvaro, enligt Sveriges kommuner och regioner. Enligt TT har 700 personer avlidit med covid-19 på äldreboenden under de senaste sju veckorna..

SR - 7 timmar sedan

Pandemin kan stoppa transporter av vaccin

Nästa år kan över 100 000 svenska chaufförer tvingas sluta köra eftersom de på grund av pandemin inte kan få den fortbildning som krävs för att få förnyad körlicens. EU har tidigare beslutat om undantag men det löper ut i början av nästa år och EU-kommissionen har inte föreslagit ny dispens. "Det är ju alltifrån vaccin och mediciner, det vi handlar, kläder, ja allt transporteras ju med lastbil", säger Henrik Färnbo på Transportfackens yrkes-, och arbetsmiljönämnd, TYA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.