Expressen > Kultur

Thursday, 26 November, 19:03

Expressen - 21 nov 20 kl. 16:00

Kan romantiken rädda oss från identitetspolitiken?Simon Strauss, Katarina Frostenson och Lisa Langseth har alla tre skapat samtida romantiska manifest. Therese Bohman upptäcker en känslans morgonrodnad bortom de gamla debatternas låsta positioner..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Strauss, Frostenson, Lisa Langseth, Bohman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan romantiken, räddaoss från , identitetspolitiken
Expressen - 31 jan 20 kl. 20:55

Stjärnans sexbeslut – ska rädda äktenskapet

Det är inte lätt att hålla liv i romantiken när man har fyra barn – inte ens om man är en världsstjärna, eller två.Nu har Kim Kardashian West och Kanye West valt att ta hjälp av en terapeut för att rädda sitt äktenskap, och hitta lågan i sin relation igen.– Terapeuten ger dem förslag på hur de ska kunna hetta upp sitt sexliv igen, säger en uppgiftslämnare till Radar Online..

BT - 06 okt 14 kl. 09:49

Kitschigt när då möter nu

Aldrig hade man väl trott att Marcus Larson, den gamle ovädersmålaren med de dramatiska skeppsbrotten, skulle hamna i ett sådant här sällskap – bland gothinspirerade hårdrocksband och våldsamma dataspel. Men Göteborgs Konstmuseum har verkligen satt strålkastarljuset på något väsentligt när man sammanfört det naturromantiska nordiska 1800-måleriet med skivomslag och datoranimationer från det sena 1900-talet och framåt. Det är kitsch så man baxnar, det är roligt och slående – allt presenterat med ungefär samma grepp som i museets nyligen avslutade utställning där hjälteskildringarna i historiskt måleri ställdes mot förbluffande likartade idolbilder från vår egen samtid.

YLE - 01 feb 16 kl. 07:47

Drömmen om den rätta går via appen

Det är svårare än tidigare att hitta rätt partner. Allt fler söker därför efter den rätta via internet. "Lena" hade levt ensam flera år när hon bestämde sig för att pröva nätdejting.

Kristianstadsbladet - 20 mar 14 kl. 09:40

Nya klangbilder i Jönssons fristad

Foto: Annica Jönsson
Reine Jönsson går ingenstans utan penna och en bit papper. ”Men jag är inte den sortens person som reser till det ena eller andra stället för att hitta inspiration. Den finns där den finns och då måste du vara beredd att ta emot den.

Sydsvenskan - 28 jun 14 kl. 09:34

Wanted Robin Hood blir en platt papperskonstruktion

Wanted Robin Hood Manus: Vanja Hamidi Isacson efter utkast av Boel Forsell. Kompositör: Tobias Allvin. Sångtexter: Leila Åkerlund.

YLE - 15 apr 16 kl. 06:03

Villa Vikans tystnad skapar ny musik

Det är tystnaden som är det bästa med musikerresidenset Villa Vikan i Pojo. Här hittar Ralf Nyqvist det lugn han behöver för att komponera. Kontrasterna är stora när man besöker musikerresidenset Villa Vikan i Pojo.

Skånskan - 29 maj 18 kl. 17:18

Gotisk skräck på Unga Teatern

Oscar Liljas försvinnande är titeln på den pjäs som Cirkeln-författaren Sara Bergmark Elfgren skriver för Unga Teatern i Malmö. Premiär blir det i mars nästa år.
– Det är en gotisk historia, skräckromantik kan man säga, slår Sara Bergmark Elfgren fast.

Skånskan - 14 nov 18 kl. 14:42

Från månens värld till koloristisk skönhet

Konst/recension KONST
Månen – Från den inre världen till den yttre rymden
Till och med 20 januari 2019
Arkitekturens Verkstäder: Elemental
Till och med 28 februari
Cecily Brown
Till och med 10 mars 2019
På LouisianaPå Louisiana bildar tre var för sig utomordentligt intressanta och mästerligt hängda/arrangerade utställningar en bro mellan utställningsåren 2018-2019. Först ut är Sydflygelns presentation av Månen, ett i sig gigantiskt projekt.
Som utställningstiteln antyder sträcker sig månens kraftfält ”från den inre världen till den yttre rymden”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.