Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Thursday, 26 November, 14:17

Vestmanlands Läns Tidning - 21 nov 20 kl. 15:40

Corona och brexit får Julie och Steve att lämna VästmanlandHobbyvirkaren Julie har ställt fram teet på en bricka och är i färd med att baka en engelsk....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning
Läs mer om:
Julie, Steve, Västmanland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronaoch , brexitfår , Julieoch , Steveatt , lämna, Västmanland
PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 07:02

Optimistiska marknader efter förhoppning om brexit-lösning

Om brexitfrågan tar ett steg framåt skulle det kunna ta bort en av de tre huvudsakliga källorna till oro som dämpar sentimentet på aktiemarknaderna för närvarande, där de två andra är handelssamtalen och inbromsande global tillväxt. ”Ta bort brexit från bordet och jag tror att en del av de reella pengaflöden som tycktes dyka upp igen i slutet av förra veckan sannolikt kan återkomma. Så jag tror det kan hjälpa till att ändra bakgrunden lite”, sade Greg McKenna på McKenna Macro till Reuters.

Expressen - 27 mar 20 kl. 07:45

CORONA I KORTHET: Stockholmare som flyr staden uppmanas att åka hem • USA och Kina i samtal om corona •

Stockholmare som vill fly coronautbrottet uppmanas att hålla sig borta från Gotland och Båstad.■■■USA:s president Donald Trump har suttit i samtal med Kinas ledare Xi Jinping om corona.■■■Frankrikes högsta dödssiffra hittills – 16-åringen Julie bland de avlidna.

Uppsalanyheter.se - 31 maj 17 kl. 02:01

Recension: Julie Rhodes med band på Katalin

Recension: Amerikanskan Julie Rhodes med band uppträdde på Katalin på tisdagskvällen. Konserten som skulle ha hållits i Klubb Uffe flyttades istället till puben. Julie Rhodes hyllas som en av de nya sångstjärnorna.

SR - 20 sep 19 kl. 06:00

Brittisk oro för forskningssamarbeten vid Brexit

Ingen vet ännu vad Brexit kommer att innebära för forskningen. Vi måste vara förberedda på allt, menar Julie Maxton, chefen för Royal Society, den brittiska vetenskapsakademin..

DN - 01 jun 20 kl. 06:00

Corona gör brexit ännu värre för britterna

Brexit har trängts undan av corona, men tiden rinner snart ut för förhandlingarna med EU..

Kristianstadsbladet - 08 mar 14 kl. 14:44

Vad gör fröken Julie idag?

Foto: TT
Koreograf Birgit Cullbergs genombrottsstycke var "Fröken Julie". Författare Eva Ström ser en färsk version av den i Paris och funderar över pjäsens budskap i samtiden. Angår den oss fortfarande?

Skånskan - 28 jan 20 kl. 06:00

Hon tar över Kristin i Fröken Julie

På lördag är det nypremiär för Strindbergs Fröken Julie på Hipp i Malmö. Helt ny på scenen är Arina Katchinskaia som gick ut teaterhögskolan i Malmö våren 2019 och nu tar över rollen som kokerskan Kristin
– Hon är väldigt spännande att utforska och säger så kloka saker, säger hon om sin rollfigur.Fröken Julie
Nypremiär på Hipp: 1/2 2020
Regi: Moqi Simon Trolin Medverkande: Karin Lithman, Fredrik Gunnarson, Arina Katchinska,
Scenografi, kostym: Ida Marie Ellekilde
Ljusddesign: Sven-Erik Andersson
Mask: Åsa Trulsson, Robin DavidssonNär jag träffar Arina Katchinskaia är det en dryg vecka kvar till premiär av Fröken Julie och dags att lämna stadsteaterns replokaler på Stadt Hamburgsgatan för att börja repetera på Hipps scen.

BT - 16 sep 13 kl. 10:12

Svarslös fröken Julie saknar nerv

Jag sitter och tänker, både under föreställningen och långt efteråt, vad August Strindbergs så kända pjäs Fröken Julie säger oss i vår tid. Varför spelas den så ofta på scenerna i landet? Är inte mycket av dess teman om inte försvunna så i alla fall marginaliserade idag?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

13-åriga Julie trycker t-shirts för välgörenhetJulieshirts

13-åriga Julie Blixt ville hjälpa andra som har det sämre än hon. Det var då hon och hennes pappa Mike kom på att man kunde trycka tröjor med citat från kända personer –  halva vinsten ska gå till välgörenhet. Hon kallar företaget Julieshirts.

Skånskan - 29 apr 16 kl. 14:00

Fröken Julie i modern form

Recension BOK
She’s wild again tonight
Författare: Josefine Adolfsson & Fia-Stina Sandlund
Förlag: Natur & Kultur”She’s wild again tonight” lyder öppningsrepliken i den engelska översättningen av Strindbergs Fröken Julie, och det är också titeln på den film som författaren Josefine Adolfsson och konstnären Fia-Stina Sandlund färdigställde förra året. Nu kommer filmens manus, själva dramat, ut som ett verk i sig, tillsammans med ett förord där syftet med denna operation i Strindbergs verk skisseras.
Fröken Julie är ett svårt verk att förhålla sig till som modern läsare.

Kristianstadsbladet - 26 feb 13 kl. 12:09

Bergström vill nå unga med "Julie"

Helena Bergströms teateruppsättning av "Fröken Julie" utvecklades till långfilmen "Julie".Nu hoppas hon att ungdomar ska hitta till Strindbergs historia. - Den ställer frågor som jag tror att det är extremt viktigt att prata om just nu, säger Helena Bergström.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.