Aftonbladet > Nyheter

Thursday, 03 December, 08:48

Aftonbladet - 21 nov 20 kl. 14:59

Se filmerna från grundstötningen: ”Fruktansvärt väder”▸ Viking Lines fartyg Grace har gått på grund precis vid inloppet vid Mariehamn, Åland. Hör Anders Holmberg som stod på parkeringen vid inloppet och filmade fartyget som gått på grund..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Lines, Grace, Mariehamn, Anders Holmberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Se filmernafrån , grundstötningen, Fruktansvärt, väder
HBL - 30 jun 13 kl. 08:48

Kaptenen somnade vid rodret - fraktfartyg nära grundstötning

Gränsbevakningen hindrade grundstötningen i sista stund. Ett holländskt fraktfartyg var nära att köra söder om Kökar när kaptenen somnat på kommandobryggan natten. Gränsbevakningen hindrade grundstötningen ungefär 20 minuter innan den skulle ha skett.

BT - 29 okt 14 kl. 16:05

Fartyg evakuerat efter grundstötning

Ett stort fartyg gick på grund utanför Landsort i Stockholms skärgård tidigt på onsdagsmorgonen. Grundstötningen slog upp ett hål ur vilket det läckte olja från en tank. Trots skadan tog sig Maltaregistrerade Kertu loss för egen maskin och tog sig till en ankringsplats strax söder om Landsort.

Kristianstadsbladet - 15 sep 13 kl. 13:23

Gynnsamt väder för fartygsbärgning


Nu verkar det som om kryssningsfartyget Costa Concordia, som gick på grund utanför en italiensk ö i januari 2012, kan bärgas. Väderutsikterna är gynnsamma och bärgningsarbetare har under söndagen jobbat med jättelika järnkedjor och kablar som ska användas för att få upp det 290 meter långa vraket.Bärgningen, som i så fall inleds i ottan på måndagen, beräknas kosta drygt 750 miljoner euro.

BT - 15 sep 13 kl. 13:25

Gynnsamt väder för fartygsbärgning

Nu verkar det som om kryssningsfartyget Costa Concordia, som gick på grund utanför en italiensk ö i januari 2012, kan bärgas. Väderutsikterna är gynnsamma och bärgningsarbetare har under söndagen jobbat med jättelika järnkedjor och kablar som ska användas för att få upp det 290 meter långa vraket. Bärgningen, som i så fall inleds i ottan på måndagen, beräknas kosta drygt 750 miljoner euro.

YLE - 13 maj 17 kl. 09:00

Åboländska propellermysteriet löst

Yle Åboland berättade förra veckan om en stor gammal fartygspropeller som hittats utanför Espskär strax söder om Pargas port. Många har spekulerat i vilket fartyg som en gång i tiderna kunde ha förlorat sin propeller. Det var för några år sedan som en ung dykare upptäckte en stor propeller utanför Espskär, strax söder om Pargas port i Åbolands skärgård.

BT - 14 dec 13 kl. 16:50

Amorella på grund vid Åland

Viking Lines färja Amorella drabbades av strömavbrott och drev på grund utanför Föglö på Åland. - Vi försöker att snabbt och säkert få passagerarna hem. Vi hoppas på att ha alla hemma i morgon bitti, säger Mikael Backman, vd.

BT - 14 dec 13 kl. 18:07

Amorella sitter inte längre fast

Viking Lines färja Amorella, som drabbades av strömavbrott och drev på grund utanför Föglö på Åland, har nu dragits loss. - Vi försöker att snabbt och säkert få passagerarna hem. Vi hoppas på att ha alla hemma i morgon bitti, säger Mikael Backman, vd.

Barometern - 14 dec 13 kl. 18:36

Amorella sitter inte längre fast

Viking Lines färja Amorella, som drabbades av strömavbrott och drev på grund utanför Föglö på Åland, har nu dragits loss. – Vi försöker att snabbt och säkert få passagerarna hem. Vi hoppas på att ha alla hemma i morgon bitti, säger Mikael Backman, vd.

GöteborgsPosten - 24 sep 17 kl. 15:09

Dieselproblem sinkar bärgning av fartyg

Innan bärgningen av det grundstötta lastfartyget söder om Oskarshamn kan inledas måste bränslet ombord hanteras. Fartygets kapten och överstyrman är anhållna. De var kraftigt berusade när grundstötningen inträffade..

DI - 24 sep 17 kl. 15:15

Dieselproblem sinkar bärgning av fartyg

Innan bärgningen av det grundstötta lastfartyget söder om Oskarshamn kan inledas måste bränslet ombord hanteras. Fartygets kapten och överstyrman är anhållna. De var kraftigt berusade när grundstötningen inträffade..

Cornucopia - 23 maj 18 kl. 08:09

Tabloiden Filter slår till med bokreklam igen

Mattias Göranssons tabloid Filter, känd för att förneka grundstötningen av U-137 och hävda att israeler mördar palestinska barn för att stjäla deras inre organ, pekar nu ut en död man - som inte kan försvara sig - som Olof Palmes mördare. Detta trots brist på all form av teknisk bevisning, erkännanden eller vittneskonfrontation. Kort sagt handlar det om reklam för en kommande bok, likt när Mattias Göransson förnekade U-137.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.