SR > Nyheter

Friday, 27 November, 15:06

SR - 21 nov 20 kl. 15:04

Beslutet att stänga Ringhals 1 står fast – trots kritikVid årsskiftet stängs Ringhals 1. Och det står fast, trots att flera partier är kritiska till beslutet. Det sa Vattenfalls vd, Anna Borg, i Ekots Lördagsintervju idag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ringhals, Vattenfalls, Borg, Ekots Lördagsintervju

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslutetatt , stänga, Ringhals1 , står, fasttrots , kritik
E24 - 02 maj 15 kl. 08:06

”Vi hade fått stänga Ringhals även utan skattehöjningen”

Beslutet att stänga Ringhals 1 och 2 i förtid är inte ett resultat av den kommande skattehöjningen på kärnkraft. Det beskedet ger Vattenfalls vd Magnus Hall nu till SvD Näringsliv, efter den senaste veckans turbulens i frågan..

SvD - 28 apr 15 kl. 10:13

Vattenfall vill stänga Ringhals 1 och 2 i förtid

Vattenfall vill stänga två reaktorer vid Ringhals redan mellan 2018 och 2020, vilket är tidigare än planerat. Ökade produktionskostnader ligger bakom beslutet..

Nyteknik - 15 okt 15 kl. 13:48

Ringhals 2 stängs redan 2019

Kärnkraftverket Ringhals ägare har i dag bestämt att stänga Ringhals 1 år 2020 och Ringhals 2 redan 2019. Beslutet har fattats på en extra bolagsstämma i Ringhals AB..

YLE - 24 mar 14 kl. 18:08

"Många nackdelar och risker"

Kompromissen om vårdreformen var en ganska stor överraskning också för Sibbos kommundirektör Mikael Grannas. För alla finska kommuner från den minsta till den största skulle hälften av ansvaret flyttas till en regional organisation. Allting beror på hur organisationen byggs upp, det finns möjligheter till integration om det görs på rätt sätt.

Barometern - 28 sep 16 kl. 06:21

Efter beslutet: "Många som är nöjda nu"

Stort jubel hos Kalmar simsällskap efter beslut om ny badanläggning i Snurrom. Byggstart tidigast i slutet på 2018..

Skånskan - 15 okt 15 kl. 17:38

…och på Ringhals stängs två reaktorer

Nyheter Vid en extra bolagsstämma på torsdagen beslutade Vattenfall att stänga reaktorerna 1 och 2 - om några år.– Vi har idag på en extra bolagsstämma i Ringhals AB, utifrån de analyser som gjorts under sommaren, godkänt att ta Ringhals 2 ur drift 2019 och Ringhals 1 2020, säger Torbjörn Wahlborg, styrelseordförande för Ringhals AB och chef för Vattenfall Generation, i ett pressmeddelande. Det är dålig ekonomi för de aktuella reaktorerna som ligger bakom beslutet som, enligt Vattenfall, fattats utifrån bland annat en värdering av kostnader för bränsle, analys av kommande underhålls- och eventuellt investeringsbehov för drift till 2020, samt analys av kompetens- och resursbehov.

DI - 22 dec 19 kl. 16:21

Snabbutred Ringhals nu

Beslutet att stänga två reaktorer i Ringhals måste omprövas. Ur Vattenfalls perspektiv var beslutet 2015 affärsmässigt….

BT - 11 jun 13 kl. 13:20

Ringhals slipper särskild tillsyn

Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) upphäver den särskilda tillsynen av kärnkraftverket Ringhals, som pågått sedan i juli 2009. Beslutet om särskild tillsyn togs på grund av brister i säkerhetsarbetet. Nu anser SSM att Ringhals kommit långt med att förändra och förbättra.

SvD - 28 apr 15 kl. 10:13

Vattenfall stänger Ringhals 1 och 2 i förtid

Vattenval vill stänga två reaktorer vid Ringhals redan mellan 2018 och 2020, vilket är tidigare än planerat. Ökade produktionskostnader ligger bakom beslutet..

DI - 10 dec 17 kl. 11:42

Nu börjar rivningen av Ringhals - ny miljardsmäll för skattebetalarna

Beslutet att stänga två av de fyra reaktorerna i Ringhals i förtid utlöste förluster på 17 miljarder kronor för främst statliga Vattenfall och därmed skattebetalarna. Nu står det klart att rivningen väntas kosta nästan 4 miljarder kronor, enligt uppgift till Di..

GT - 04 sep 15 kl. 11:17

Ringhals reaktorer stängs ner 2020

Kärnkraftsreaktorerna Ringhals 1 och Ringhals 2 stängs ner senast 2020. Det beskedet lämnades på fredagen vid en presskonferens som Vattenfall och Ringhals AB. De billiga elpriserna ligger bakom beslutet..

Fler nyheter från SR

SR - 4 minuter sedan

Bevara fjällnära skog för framtiden

Sveriges fjällnära skogar bör skyddas för framtiden mot att ägarna ersätts, är ett av 50-talet förslag i Skogsutredningen. Inventeringarna av naturvärda områden, så kallade nyckelbiotoper, som kritiserats hårt av skogsägare, bör ersättas av en ny slags inventering, naturmiljöbeskrivning. Utredningen kritiserar politiken för luddiga mål; ”Inga mål utan tillräckliga resurser”, är en slutsats i skogsutredningen..

SR - 15 minuter sedan

Uppgifter: Frontex försökte tysta svensk besättning

En svensk besättning som bistår EU:s gränspolismyndighet Frontex på Medelhavet pressades att inte rapportera om att man bevittnat när grekisk kustbevakning olagligen fört tillbaka migranter till Turkiet, rapporterar tidningen New York Times..

SR - 2 timmar sedan

Taiwan påbörjar byggandet av egna ubåtar

De åtta ubåtarna kommer att bli de första byggda i Taiwan. Taiwan och USA har fått allt svårare att hålla jämna steg med Kinas upprustning och den militära maktbalansen har förskjutits åt Kinas håll. Under året har Kina framgångsrikt testskjutit en ballistisk robot mot ett rörligt fartyg, och under ett test förra veckan lyckades USA å sin för sida första gången skjuta ned en sådan robot från ett fartyg..

SR - 2 timmar sedan

Haverikommissionen vill undersöka Estonias skrov

Statens haverikommission vill kunna analysera Estonias skrov. Detta för att försöka komma fram till hur det nyupptäckta hålet, som avslöjades tidigare i höst, har uppkommit. – Frågan om nya framtida dykningar, där är vi inte framme ännu, säger ställföreträdande generaldirektör Jonas Bäckstrand till Ekot..

SR - 2 timmar sedan

E20 avstängd vid Eskilstuna

Lastbil med släp har kört av vägen vid tpl Folkesta (130). Räddningstjänst är på platsen Vägen är avstängd i riktning mot Strängnäs. Trafik leds förbi via av- och påfart tpl Folkesta Det finns ingen prognos för när vägen kan öppnas igen.

SR - 2 timmar sedan

Åtta av tio arbetsgivare i e-handeln brister i arbetsmiljön

Anställda riskerar att få belastningsskador av slitsamma lyft, visar Arbetsmiljöverkets inspektion. Och problemen ökar med coronapandemin..

SR - 3 timmar sedan

Fler ska klassas som utländska agenter i Ryssland

Enligt ett lagförslag ska inte bara organisationer utan också enskilda personer som anses bedriva politik och som tar emot pengar från utlandet kunna klassas som "utländska agenter". Kritiker menar att lagens syfte är att svartmåla och tysta kritiska och oberoende röster i Ryssland. "Det här är till för att försvara Ryska federationens suveränitet", säger parlamentsledamoten Vasilij Piskarjov som står bakom lagförslaget..

SR - 3 timmar sedan

Säkerhet vid vaccintransporter ska utredas

Polisen har beslutat att se över hotbilden och säkerhetsriskerna när Coronavaccinet ska transporteras och förvaras. Folkhälsomyndigheten har också flaggat för risker. I sin pandemiberedskapsplan pekas fler centrala faktorer ut som viktiga för att säkerheten ska vara tillfredställande.

SR - 3 timmar sedan

Misstänkt serievåldtäktsman häktad

En man i 30-årsåldern från Stockholm häktas nu på sannolika skäl misstänkt för åtta våldtäkter, varav en grov..

SR - 5 timmar sedan

Många arbetsmiljöbrister i e-handeln

Åtta av tio arbetsgivare på utlämningsställen och paketterminaler inom e-handeln brister i sitt arbetsmiljöarbete, enligt Arbetsmiljöverket. Nästan en tredjedel av bristerna handlar om att medarbetarnas belastningsergonomi, skriver Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande. Myndigheten har hittills inspekterat 681 arbetsplatser och konstaterar att en hög andel av pakethanteringen sker manuellt med få lyfthjälpmedel på plats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.