GT > Nyheter

Monday, 23 November, 22:45

GT - I förrgår: 14:56

Unga kvinnorna som står utan jobb i coronakrisenUnder coronakrisen har arbetslösheten ökat kraftigt, Västsverige som normalt lever mycket på turistnäring och event är inget undantag.Daniella, 26, Mikaela, 30, och Khatereh, 30, berättar alla om svårigheterna att söka jobb när konkurrensen också blir allt högre på de jobb som finns. – Jag har tur som har en sambo, vi kan leva på hans lön. Men hade jag varit ensam så vet jag inte hur det hade gått, säger Mikaela.  .
Läs mer på GT
Läs mer om:
Khatereh, Mikaela

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unga, kvinnornasom , stårutan , jobbi , coronakrisen
Nyan - 07 jan 19 kl. 08:00

Fler unga män utan jobb i fjol

Betydligt fler män än kvinnor under 25 år var arbetslösa i december i fjol. För de unga männens del var arbetslöshetstalet drygt 7 procent och för de unga kvinnorna strax under 4 procent. Ser man till hela befolkningen sjönk arbetslösheten något i december i fjol jämfört med december 2017.

Expressen - 14 mar 20 kl. 19:07

Unga kvinnorna som förlorar sina jobb i coronans Sverige

Coronans effekter slår mot det svenska samhället.Branscher med många unga anställda – som hotell, restaurang och event – drabbas hårt.I samband med VeckoRevyn kan Expressen publicera fem unga kvinnors berättelser från coronans Sverige.

BT - 21 jan 12 kl. 08:02

Svårt för unga män att hitta jobb

Bröderna Jimmi och Tommi Karlsson är två av Borås många arbetslösa unga män.
? Det enda man vill är att få ett fast jobb, säger Jimmi Karlsson.

Vimmerby Tidning - 08 dec 11 kl. 08:51

Avgörande för unga att få ett jobb

Arbetsmarknaden i Östergötland står emot oron i Europa. Länet har minskad arbetslöshet jämfört med förra året. Samtidigt finns det grupper som har svårt att få jobb, t.

Hela Gotland - 15 feb 12 kl. 04:00

Allt fler unga och kvinnor saknar jobb

Arbetslösheten ökar och mest bland unga och kvinnor. - Jämfört med förra året är det fler unga som inte har något jobb, säger Jim Enström, utredare på Arbetsförmedlingen..

SN - 05 maj 11 kl. 09:14

Många unga skadas på sina jobb

Under förra året skadades flera hundra ungdomar i Sörmland på sina jobb. Därför kommer Arbetsmiljöverket i sommar att granska ett 60-tal arbetsplatser i Sörmland och Östgötland där det finns unga feriearbetare..

Västerbottens Folkblad - 06 sep 11 kl. 00:25

Unga vill ha fasta jobb

LEDARE: S och V i Umeå kommun satsar 80 miljoner för ?Unga i jobb?. Ungdomsarbetslösheten har bitit sig fast på en mycket hög nivå i EU såväl som i vårt land.

DN - 03 apr 12 kl. 00:50

?Vi vill ge 1?200 unga chansen till ett jobb?

Stor satsning av Volvo. Ungdomar behöver jobb och svensk industri behöver ungdomarna. Det enkla sambandet är utgångspunkten för Volvokoncernen när vi nu lanserar ett ettårigt utbildningsprogram för arbetslösa ungdomar.

Hela Gotland - 14 jan 14 kl. 08:44

Färre unga står utan jobb

Jämfört med för ett år sedan är det färre unga på Gotland som saknar jobb. Men siffrorna än ännu sämre än snittet för Sverige..

SR - 10 apr 14 kl. 17:23

"En förlust för unga som behöver jobb"

Regeringens förslag att ytterligare sänka arbetgivaravgifterna för ungdomar under 23 år skulle ge fler unga jobb. Det säger den ansvariga ministern Elisabeth Svantesson, som beklagar att förslaget nu stoppas av oppositionen..

P3 - 03 jul 14 kl. 17:15

Svårt för unga funktionshindrade att få jobb

Arbetsgivare måste bli bättre på att anställa unga med funktionshinder, menar Riksförbundet Attention för personer med psykisk ohälsa. Idag är 60 procent av dem är utan jobb..

Fler nyheter från GT

GT - 15 minuter sedan

”Det passade deras gamlingar väldigt bra”

GÖTEBORG. Det smällde på rejält när Blåvitt och Häcken kryssade på en usel gräsmatta på Gamla Ullevi. Ett underlag som gynnade Blåvitt mest, enligt Häcken.

GT - 30 minuter sedan

Hyllningen: ”Tog 75 procent av skotten”

Sävehof hade inte spelat match på ett tag. Det märktes i positiv bemärkelse när Guif kom på besök. – Vi var laddade i dag, säger Jonathan Edvardsson.

GT - 1 timme sedan

Bil har voltat runt – halt väglag

Räddningstjänst och ambulans larmades.

GT - 1 timme sedan

Stjärnans utbrott mot sin lagkamrat

GÖTEBORG. 1–1 i derbyt mot Häcken. Då röt Pontus Wernbloom till rejält mot nyinbytte Emil Holm efter slutsignal.

GT - 2 timmar sedan

Coronas grepp: Smitta på över 100 skolor i Göteborg

Över 100 grundskolor i Göteborg har haft bekräftade fall av covid-19.Både elever och lärare har insjuknat.I veckan börjar tre högstadieskolor med distansundervisning för att minska risken för vidare smittspridning.

GT - 3 timmar sedan

Stormar ut i protest mot domarens beslut

Två straffar för IFK Norrköping.Då stormade Falkenbergs tränare Hasse Eklund ut i spelargången.– Den här reaktionen från Eklund skvallrar väl en del om hans åsikter, säger kommentatorn Niklas Jarelind i Dplay..

GT - 4 timmar sedan

JUST NU: Lastbil och bil har frontalkrockat

En lastbil och en bil har frontalkrockat på E45 i Lilla Edet i höjd med Rasta.Helikopter, ambulans, räddningstjänst och polis är på platsen..

GT - 5 timmar sedan

Elins framgångsrika karriärbyte – i krisen

Elin Sandblom, 26, röjer skog, fäller träd och jobbar med anläggning och trädgård.Hon startade eget samtidigt som coronapandemin drog i gång.Medan många andra företag dukar under har hennes satsning varit ett lyckokast.

GT - 11 timmar sedan

”Konstapel knark” sålde droger över hela världen

Två unga män – som bland annat kallat sig för ”Konstapel knark” och ”Kemistens hemhjälp” – har stått inför rätta misstänkta för att ha bedrivit en storskalig knarkverksamhet i en lägenhet i Skövde.De åtalades för synnerligen grovt narkotikabrott, då de sålt droger på Darknet för totalt 7,6 miljoner kronor, menar åklagaren.Tingsrätten dömer de båda männen till åtta års fängelse .

GT - 12 timmar sedan

Tillbaka efter corona: ”Blev mest frustrerad”

GÖTEBORG. Kristopher da Graca är senast i Blåvitt att hämna i karantän med corona.Han är den tredje mittbacken som drabbas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.