SVT > Sport

Friday, 27 November, 03:26

SVT - 21 nov 20 kl. 14:29

Brignone: ”Fis försökte tysta mig”Alla svenska åkare stoppades från att tävla i världscupslalomen i Levi efter coronafall i ledarstaben. Då har kritik riktats mot det internationella skidförbundet, Fis, och en av de som har varit mest högljudd är italienskan Federica Brignone. – Jag är verkligen inte nöjd, vi har ingen röst och Fis försökte tysta mig, säger hon till SVT Sport..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Levi, Federica Brignone, Fis, SVT Sport

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brignone, Fis, försökte, tystamig
YLE - 06 jun 17 kl. 17:06

Önskan från Fis: Vill inte se Johaug i OS

Fis överklagade Therese Johaugs dopningsdom. Efter förhören i Cas bekräftar advokaten Christian Hjort att motpartens krav ligger på ett sexton till tjugo månader långt straff. Therese Johaug fick en dopningsavstängning på tretton månader i vintras.

YLE - 07 mar 17 kl. 07:43

FIS överklagar Johaugs dopingdom

Internationella skidförbundet FIS anser att Therese Johaugs dopningsdom är för kort. Därav överklagas beslutet till idrottens skiljedomstol Cas. Efter att ha utrett fallet kräver FIS att Johaug ska få en hårdare dom än det 13 månaders tävlingsförbud som det norska skidförbundet gav henne i februari.

YLE - 07 mar 17 kl. 07:43

FIS överklagar Johaugs dopingdom – kräver hårdare straff

Internationella skidförbundet FIS anser att Therese Johaugs dopningsdom är för kort och överklagar därav domen till idrottens skiljedomstol Cas. Efter att ha utrett fallet kräver FIS att Johaug ska få en hårdare dom än det 13 månaders tävlingsförbud som det norska skidförbundet gav henne i februari. FIS skriver i ett pressmeddelande att domen är i mildaste laget och att den inte reflekterar över faktumet att Johaug inte läste den röda varningstexten trots att preparatet var okänt för henne sedan tidigare och dessutom köptes utomlands.

BT - 14 sep 14 kl. 22:12

Fis siffror ser ut att sjunka

Sverige såg tidigt på kvällen vara på väg att få ett nytt riksdagsparti - men det hänger på håret. Och enligt SVT:s första prognos kommer Feministiskt initiativ inte över 4-procentsspärren."Ut med rasisterna, in med feministerna", skanderade med jämna mellanrum Fis medlemmar på valvakan på Söder i Stockholm.

Trelleborgs Allehanda - 14 sep 14 kl. 22:12

Fis siffror ser ut att sjunka

Sverige såg tidigt på kvällen vara på väg att få ett nytt riksdagsparti - men det hänger på håret.Och enligt SVT:s första prognos kommer Feministiskt initiativ inte över 4-procentsspärren.
"Ut med rasisterna, in med feministerna", skanderade med jämna mellanrum Fis medlemmar på valvakan på Söder i Stockholm.

Expressen - 22 okt 16 kl. 06:39

Beslutet: Fis förbjuder nu syrgasmaskerna

Avslöjandet skakade om skidvärlden. Finland hade fått klartecken att tävla i syrgasmasker – och öppnade för att använda dem i VM. Men i det tysta har internationella förbundet nu infört ett förbud.

YLE - 15 nov 19 kl. 14:52

Kyllönen och Olkkonen imponerade i Olos, Julin åkte ut i semifinalen – total rysk dominans i Fis-cupen

Två blåvita pallplaceringar – i form av Anne Kyllönen och Tiia Olkkonen. Där de främsta blåvita noteringarna i sprinten i Fis-cupen i Olos. Andrea Julin var främsta FSS-åkare i farten på fredagen.

YLE - 25 mar 19 kl. 13:28

Efter vredesutbrottet i världscupsprinten – Ryssland vill att Fis förbjuder Frida Karlssons ”farliga” stavteknik

Världscupen i längdåkning avrundades i Quebec på veckoslutet – men inte utan dramatik. Det kokade över hos Julia Belorukova redan i sprintkvarten på fredagen då hon försökte slå Frida Karlsson med staven. Helt och hållet svenskans fel, säger man nu från ryskt håll..

Skånskan - 08 aug 18 kl. 14:00

Stads­borna startade fisk­od­ling på landet

Kräft­tider. De skulle bara bo på gården vid Lin­de­röds­å­sen. Men Barbro och Tor­björn Nilsson har ald­rig varit rädda för att dra igång saker.

YLE - 16 jun 16 kl. 07:57

Kari-Pekka Kyrö frias – vill återvända till idrotten

Finlands skidförbund vill upphäva Kari-Pekka Kyrös livstidsavstängning. Nu siktar den dopningsbefläckade tidigare landslagstränare på att återvända till idrotten. I över 15 år har Kari-Pekka Kyrö suttit vid skampålen.

YLE - 23 feb 15 kl. 15:05

Norge varnas för regelbrott i Falun

Det norska landslaget har varnats av det internationella skidförbundet Fis för att man testat VM-banorna utan lov. Varningarna handlar om två olika incidenter. Den ena var då den norska sportchefen Vidar Löfshus tillsammans med en vallare testade banorna utanför tillåten tid.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.