SR > Nyheter

Thursday, 26 November, 11:22

SR - 21 nov 20 kl. 14:19

LÅNGLYSSNING: Behöver grundlagen skrivas om för att hantera en pandemi?Sverige har ingen undantagslagstiftning. Vid krig eller krigsfara får regeringen särskilda befogenheter för att kunna agera snabbt. Men vid civila kriser finns inte en sådan reglering i grundlagen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
LÅnglyssning

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LÅNGLYSSNINGBehöver , grundlagen, skrivasom för att , hanteraen , pandemi
BT - 28 jan 14 kl. 04:20

Datainspektionen: Ändra grundlagen

Grundlagen måste skrivas om - och det så fort som möjligt, anser Datainspektionens chef Kristina Svahn Starrsjö. Att sajten Lexbase kan lämna ut uppgifter om domar till privatpersoner oroar henne djupt. Det skulle inte kunna ske om personuppgiftslagen gällt.

Kristianstadsbladet - 28 jan 14 kl. 04:18

Datainspektionen: Ändra grundlagen

Grundlagen måste skrivas om - och det så fort som möjligt, anser Datainspektionens chef Kristina Svahn Starrsjö. Att sajten Lexbase kan lämna ut uppgifter om domar till privatpersoner oroar henne djupt.
Det skulle inte kunna ske om personuppgiftslagen gällt.

BT - 28 jan 14 kl. 07:34

Datainspektionen: Ändra grundlagen

Grundlagen måste skrivas om – och det så fort som möjligt, anser Datainspektionens chef Kristina Svahn Starrsjö. Att sajten Lexbase kan lämna ut uppgifter om domar till privatpersoner oroar henne djupt. Det skulle inte kunna ske om personuppgiftslagen gällt.

YLE - 09 feb 17 kl. 16:48

Lindström: Grundlagen borde kanske skrivas om

Arbets- och justitieminister Jari Lindström lovar att svenskspråkiga jurister också i framtiden ska kunna göra sin domstolspraktik på svenska. Hur det ska gå till i praktiken kan han inte säga. Samtidigt vill han väcka diskussion om huruvida grundlagen borde reformeras.

Kristianstadsbladet - 28 jan 14 kl. 03:12

"Skriv om grundlagen"


Grundlagen måste skrivas om - och det så fort som möjligt, anser Datainspektionens chef Kristina Svahn Starrsjö.Att sajten Lexbase kan lämna ut uppgifter om domar till privatpersoner oroar henne djupt, skriver hon på DN Debatt. Det skulle inte kunna ske om personuppgiftslagen gällt.

SvD - 28 jan 14 kl. 03:12

”Skriv om grundlagen”

Grundlagen måste skrivas om - och det så fort som möjligt, anser Datainspektionens chef Kristina Svahn Starrsjö..

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 14 kl. 03:17

"Skriv om grundlagen"

Grundlagen måste skrivas om — och det så fort som möjligt, anser Datainspektionens chef Kristina Svahn Starrsjö. Att sajten Lexbase kan lämna ut uppgifter om domar till privatpersoner oroar henne djupt, skriver hon på DN Debatt. Det skulle inte kunna ske om personuppgiftslagen gällt.

UNT - 28 jan 14 kl. 03:12

"Skriv om grundlagen"

Grundlagen måste skrivas om - och det så fort som möjligt, anser Datainspektionens chef Kristina Svahn Starrsjö. Att sajten Lexbase kan lämna ut uppgifter om domar till privatpersoner oroar henne djupt.(TT).

NT - 28 jan 14 kl. 03:12

"Skriv om grundlagen"

Grundlagen måste skrivas om - och det så fort som möjligt, anser Datainspektionens chef Kristina Svahn Starrsjö..

SvD - 28 jan 14 kl. 04:18

Datainspektionen: Ändra grundlagen

Grundlagen måste skrivas om - och det så fort som möjligt, anser Datainspektionens chef Kristina Svahn Starrsjö..

UNT - 28 jan 14 kl. 04:18

Datainspektionen: Ändra grundlagen

Grundlagen måste skrivas om - och det så fort som möjligt, anser Datainspektionens chef Kristina Svahn Starrsjö. Att sajten Lexbase kan lämna ut uppgifter om domar till privatpersoner oroar henne djupt..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Erlandsson frias även i hovrätten

Svea hovrätt fastställer tingsrättens dom. Därmed frias Eskil Erlandsson för sexuellt ofredande mot två kvinnor..

SR - 30 minuter sedan

29 personer dömda för kuppförsöket i Turkiet

I Turkiet har en domstol i dag dömt 29 personer till livstids fängelse för inblandning i kuppförsöket sommaren 2016. Flera av de dömda är tidigare stridspiloter och rättegången räknas som en av de mest högprofilerade hittills för kuppförsöket..

SR - 1 timme sedan

Historiskt brittiskt ekonomitapp

Storbritannien kommer i år på grund av coronapandemins härjningar få sin största årliga tillväxtminskning på nästan 300 år – 11,3 procent. Arbetslösheten väntas också stiga till nivåer som landet inte sett på länge, enligt regeringens budgetförslag. Regeringen lånar dock pengar på höga nivåer för att göra satsningar, bland annat på ökade bidrag till arbetslösa och infrastruktursatsningar..

SR - 1 timme sedan

Prinsparet har testats positivt för covid-19

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har testat positivt för coronaviruset..

SR - 1 timme sedan

Riksbanken utökar stimulanser

Riksbanken utökar stödköpen, men lämnar reporäntan oförändrad..

SR - 1 timme sedan

Stopp i tågtrafiken förbi Kungsbacka

Just nu stopp i tågtrafiken förbi Kungsbacka. En olycka inträffade strax efter klockan 8 imorse. Prognos säger trafiken kan rulla tidigast klockan 10.

SR - 1 timme sedan

Räntebesked från riksbanken

Riksbanken kommer med sitt räntebesked. Den förändring som kan bli enligt flertalet analytiker är att Riksbanken tänker utöka sina stödköp av obligationer..

SR - 2 timmar sedan

Riksbanken tros lämna räntan kvar på noll

Under förmiddagen kommer Riksbanken med sitt räntebesked. Och det väntas ingen förändring av räntan utan att den ligger kvar på noll procent. Den förändring som kan bli enligt flertalet analytiker är att Riksbanken tänker utöka sina stödköp av obligationer..

SR - 3 timmar sedan

Facket: ”Fler arbetsgivare borde våga tillåta hemarbete”

Enligt fackförbundet Vision tillåter inte alla arbetsgivare distansarbete för arbetsuppgifter som, enligt fackförbundets medlemmar, egentligen skulle vara möjligt..

SR - 3 timmar sedan

Ny överenskommelse för långtidssjuka

Det ska bli lättare för långtidssjuka i bland annat covid-19 att fortsatt vara försäkrade efter sjukdag 180. Det föreslår januaripartierna i en ny lagändring som förhandlades klart strax före midnatt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.