UNT > Nyheter

Tuesday, 01 December, 08:52

UNT - 21 nov 20 kl. 13:50

Vårdpersonal blir utan influensavaccinI Västernorrland tar vaccinet mot säsongsinfluensan slut redan innan alla i riskgrupperna blivit vaccinerade. Även inom dessa måste sjukvården nu prioritera. Vårdpersonalen riskerar att bli helt utan..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Västernorrland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdpersonalblir utan , influensavaccin
YLE - 05 jan 18 kl. 05:33

Snart införs obligatorisk vaccination för vårdpersonal - vaccinationsvägrare kan få sparken

Från och med mars blir det obligatoriskt med vaccinationer för vårdpersonal som arbetar med personer i högriskgrupper. En infektionsläkare på Barnkliniken säger att influensavaccin är nödvändigt då man arbetar med sjuka barn..

YLE - 26 okt 18 kl. 06:43

Vårdpersonal känner sig tvingade ta influensavaccin – överläkare hoppas att så många som möjligt tar det

På många håll i Österbotten har man den här veckan inlett årets influensavaccinering. Enligt lag borde vårdpersonal som handskas med patienter inom riskgrupper vaccineras. Men det finns fortfarande ett visst motstånd..

YLE - 23 nov 16 kl. 07:19

Influensavaccin går fortfarande att få i Åbo

Än så länge finns det kvar influensavaccin i Åbonejden. I fjol var influensavaccinet slut redan den här tiden på året i Åbo. I år har hälsovårdsstationerna förberett sig med mer vaccin än tidigare år.

Sydsvenskan - 04 jan 11 kl. 13:51

Influensavaccin ifrågasätts

Foto: Thomas Löfqvist
Det är tveksamt om influensavaccin fungerar, hävdar en italiensk undersökning, som får mothugg.
Det är bara medicinföretagens egna tester som visar att influensavaccin faktiskt fungerar. Det uppger Cochran-centret i Italien, som sysslar med att granska hur vård påverkar hälsan.

YLE - 01 nov 13 kl. 04:36

Apoteken har slut på influensavaccin

Årets influensavaccin är slut vid apoteken och för den som inte hör till en riskgrupp så är det så gott som omöjligt att få tag på vaccin. Flera läkemedelstillverkare har tillverkat bara små mängder vaccin eller inget alls, vilket har lett till att efterfrågan blivit större än utbudet. Provisor Björn Mitts vid centralapoteket i Vasa sålde slut på vaccinet för flera veckor sen.

YLE - 22 jan 16 kl. 05:45

Ovanligt stor efterfrågan på influensavaccin i Vasa

Efter flera år av stiltje har influensavaccinet gått åt i rask takt i Vasa den här säsongen. På Gamla apoteket i Vasa såldes det sista influensavaccinet redan den tredje november. Att efterfrågan växt i år bekräftar överläkare Leena Kettunen på Vasa stad.

YLE - 25 okt 12 kl. 05:43

Oroade läkare rekommenderar influensavaccin

Läkare är oroliga för att förra säsongens narkolepsifall avskräcker folk från att ta influensavaccin. Institutet för Hälsa och Välfärd, THL, rekommenderar vaccinering med Vaxigrip för personer under 65 år och Fluarix för personer som fyllt 65 år. Paul Grönroos, läkare på Femkantens hälsostations svenska enhet, hoppas att intresse för att ta influensavaccin inte minskar, eftersom influensa kan vara en allvarlig sjukdom.

YLE - 26 feb 15 kl. 08:53

MTV: Alla tvååringar ska få influensavaccin

Från och med nästa höst kommer influensavaccin i form av nässpray ingå i vaccinprogrammet för alla tvååringar. Det här säger överläkare Hanna Nohynek från Institutet för hälsa och välfärd till MTV. - Nässprayen innehåller levande försvagade influensavirus, säger Nohynek.

YLE - 24 nov 16 kl. 04:46

Slut på influensavaccin i apoteken

Influensavaccinet har tagit slut i apoteken. De olika riskgrupperna får ändå vaccin via hälsovårdscentraler och sjukhus. Apoteken har fått besked av partiaffärerna att influensavaccin inte längre finns att få.

YLE - 11 dec 16 kl. 07:17

THL:s lager för influensavaccin tomt

Det influensavaccin som ges som injektioner inom ramen för det nationella vaccinationsprogrammet har tagit slut i THL:s lager, vet MTV att berätta. Institutet för hälsa och välfärd beställde ursprungligen 1,5 miljoner doser av vaccinet för att distribueras till kommunernas läkemedelscentraler och sjukhusapotek enligt beställning. Trots att mängden är större än i fjol (1,3 miljoner doser) är lagret nu tomt.

Skånskan - 13 mar 20 kl. 15:09

Prioritera vårdpersonal

Flera sjukhus i landet har fått sätta vårdpersonal i karantän efter coronasmitta, bland annat på St Görans i Stockholm och en av intensivvårdsavdelningarna på Varbergs sjukhus. Det blir mycket besvärligt med smittspridning bland vårdpersonalen när arbetsbördan är hög på grund av viruset. Det är begripligt att vårdpersonal också oroas för sin egen säkerhet och för sina anhörigas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.