Corren > Nyheter

Sunday, 06 December, 02:36

Corren - 21 nov 20 kl. 14:00

Nya konstverket på plats: "Förändras i olika ljus"Spegelportal vid Stångån är nu på plats. Tanken är att den ska vara "en portal för ögat och fantasin", säger skulptören Ebba Matz..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Stångån, Ebba Matz

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya konstverketpå plats , Förändrasi olika , ljus
YLE - 25 nov 15 kl. 12:29

Ljus istället för vatten ur Karismusslan

Temperaturen har krupit neråt och musslan på Karis gågata slutit sitt skal. Vattenfontänen Unio Crassus kommer att hållas sluten i skydd mot kylan hela vinterhalvåret. Helt i ide går den ändå inte.

Kristianstadsbladet - 30 aug 14 kl. 10:31

Film med vatten och ljus vann

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Tävlingen är avgjord. Vattentornet blir som ett levande konstverk när en rörlig film projiceras på vattentornet och ger intryck av att tornet står på en vattenspegel vilken är belyst och rör sig lätt.
Projektet med konstnärlig gestaltning av vattentornet i Kristianstad har varit en tävling i två steg.

Skånskan - 29 aug 16 kl. 09:45

Alla åldrar kan uppleva Klonken

MALMÖ En ny uppdaterad Klonk har fått sin plats i Kuben på Malmö Live. I helgen är det öppet hus för allmänheten att uppleva den fantasieggande visuella ljud- och ljusinstallationen, som inleder höstens barnsatsning.På plats när Skånskan tittar in på det interaktiva konstverket är barn och personal från Bastionen, Väster och Tranans förskolor för att uppleva konstverket i verkligheten.

Skånskan - 15 jan 20 kl. 17:46

Deras konstverk syns på varje match

MALMÖ Konstverket Art in motion rullar runt på en slinga på Malmö Arena under EM i handboll med start under onsdagskvällen. Moderna museet visar nu en utställning om hur det gick till när det kollektiva konstverket skapades av 250 barn.EM i handboll präglar inte bara Malmö i form av massor av publik på Malmö Arena.

YLE - 19 maj 16 kl. 19:23

Isländsk konst intar Ekenäs

"Trampa vatten" heter ett omfattande utställningsprojekt med isländska konstnärer som stiftelsen Pro Artibus presenterar i sommar. Förutom att finnas i fyra utställningslokaler i Helsingfors och Ekenäs kommer konsten också att synas på offentliga platser i Ekenäs. Ett av verken på offentlig plats är ett nästan 40 kvadratmeter stort hus på stranden vid Snäcksundsvägen i Södra viken i Ekenäs.

Skånskan - 03 maj 19 kl. 05:00

Piraten hedras med ny skulptur

Vollsjö Vollsjö har fått ytterligare ett offentligt konstverk. Vid Pumphuset, där Piratenpristagaren tillkännages, finns nu en skulptur i brons som gestaltar kampen mellan Vricklund och hornålen från Piratenklassikern Bombi Bitt och jag.
Avtäckning och invigning blir det nu på söndag.

Sydsvenskan - 22 feb 11 kl. 06:30

Tidsresa på samma tema

Lázló Moholy-Nagy och Walead Beshty har mycket gemensamt trots att många år skiljer dem åt. Carolina Söderholm fängslas av deras verk. Malmö konsthall, t o m 1.

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 22:44

Konstprojekt lyser upp Broby

Foto: Lasse Ottosson
Rör av glas som pumpats fulla med argongas och färgpulver i sex nyanser av vitt hänger som dansande lysande penseldrag från taket i ett vitt rum. De ackompanjeras av ljudet från en kub i stål.Under torsdagskvällen lyste Brobys senaste ljusprojekt Vita Lux upp Vita huset.

Trelleborgs Allehanda - 08 okt 11 kl. 18:13

Jubileum gånger två

Det fanns mycket att fira i helgen. Församlingshemmet fyllde 50 år och fick en ny staty medan Sankt Nicolais barnkör firade sitt femårsjubileum med en konsert.
En ängel i cortenstål vakar numera över församlingshemmet i Trelleborg.

Kristianstadsbladet - 05 jan 12 kl. 06:30

Konstens karga pilgrimsled

Det är 42 grader varmt. Min man och jag har just landat i El Paso i Texas och kör nu söderut längs gränsen mot Mexiko. Landskapet är torrt och flackt.

BT - 15 aug 12 kl. 09:52

Förslag till ny rondellskulptur

I våras försvann trafikljusen i korsningen Sven Erik­sonsgatan/Lilla Brogatan. I höst öppnas Borås senaste tillskott i rondellfloran. Vad tycker du om skulpturen?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.