NT > Nyheter

Thursday, 03 December, 02:14

NT - 21 nov 20 kl. 13:50

Vårdpersonal blir utan influensavaccinI Västernorrland tar vaccinet mot säsongsinfluensan slut redan innan alla i riskgrupperna blivit vaccinerade. Även inom dessa måste sjukvården nu prioritera. Vårdpersonalen riskerar att bli helt utan..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Västernorrland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdpersonalblir utan , influensavaccin
YLE - 05 jan 18 kl. 05:33

Snart införs obligatorisk vaccination för vårdpersonal - vaccinationsvägrare kan få sparken

Från och med mars blir det obligatoriskt med vaccinationer för vårdpersonal som arbetar med personer i högriskgrupper. En infektionsläkare på Barnkliniken säger att influensavaccin är nödvändigt då man arbetar med sjuka barn..

YLE - 26 okt 18 kl. 06:43

Vårdpersonal känner sig tvingade ta influensavaccin – överläkare hoppas att så många som möjligt tar det

På många håll i Österbotten har man den här veckan inlett årets influensavaccinering. Enligt lag borde vårdpersonal som handskas med patienter inom riskgrupper vaccineras. Men det finns fortfarande ett visst motstånd..

YLE - 23 nov 16 kl. 07:19

Influensavaccin går fortfarande att få i Åbo

Än så länge finns det kvar influensavaccin i Åbonejden. I fjol var influensavaccinet slut redan den här tiden på året i Åbo. I år har hälsovårdsstationerna förberett sig med mer vaccin än tidigare år.

Sydsvenskan - 04 jan 11 kl. 13:51

Influensavaccin ifrågasätts

Foto: Thomas Löfqvist
Det är tveksamt om influensavaccin fungerar, hävdar en italiensk undersökning, som får mothugg.
Det är bara medicinföretagens egna tester som visar att influensavaccin faktiskt fungerar. Det uppger Cochran-centret i Italien, som sysslar med att granska hur vård påverkar hälsan.

YLE - 01 nov 13 kl. 04:36

Apoteken har slut på influensavaccin

Årets influensavaccin är slut vid apoteken och för den som inte hör till en riskgrupp så är det så gott som omöjligt att få tag på vaccin. Flera läkemedelstillverkare har tillverkat bara små mängder vaccin eller inget alls, vilket har lett till att efterfrågan blivit större än utbudet. Provisor Björn Mitts vid centralapoteket i Vasa sålde slut på vaccinet för flera veckor sen.

YLE - 22 jan 16 kl. 05:45

Ovanligt stor efterfrågan på influensavaccin i Vasa

Efter flera år av stiltje har influensavaccinet gått åt i rask takt i Vasa den här säsongen. På Gamla apoteket i Vasa såldes det sista influensavaccinet redan den tredje november. Att efterfrågan växt i år bekräftar överläkare Leena Kettunen på Vasa stad.

YLE - 25 okt 12 kl. 05:43

Oroade läkare rekommenderar influensavaccin

Läkare är oroliga för att förra säsongens narkolepsifall avskräcker folk från att ta influensavaccin. Institutet för Hälsa och Välfärd, THL, rekommenderar vaccinering med Vaxigrip för personer under 65 år och Fluarix för personer som fyllt 65 år. Paul Grönroos, läkare på Femkantens hälsostations svenska enhet, hoppas att intresse för att ta influensavaccin inte minskar, eftersom influensa kan vara en allvarlig sjukdom.

YLE - 26 feb 15 kl. 08:53

MTV: Alla tvååringar ska få influensavaccin

Från och med nästa höst kommer influensavaccin i form av nässpray ingå i vaccinprogrammet för alla tvååringar. Det här säger överläkare Hanna Nohynek från Institutet för hälsa och välfärd till MTV. - Nässprayen innehåller levande försvagade influensavirus, säger Nohynek.

YLE - 24 nov 16 kl. 04:46

Slut på influensavaccin i apoteken

Influensavaccinet har tagit slut i apoteken. De olika riskgrupperna får ändå vaccin via hälsovårdscentraler och sjukhus. Apoteken har fått besked av partiaffärerna att influensavaccin inte längre finns att få.

YLE - 11 dec 16 kl. 07:17

THL:s lager för influensavaccin tomt

Det influensavaccin som ges som injektioner inom ramen för det nationella vaccinationsprogrammet har tagit slut i THL:s lager, vet MTV att berätta. Institutet för hälsa och välfärd beställde ursprungligen 1,5 miljoner doser av vaccinet för att distribueras till kommunernas läkemedelscentraler och sjukhusapotek enligt beställning. Trots att mängden är större än i fjol (1,3 miljoner doser) är lagret nu tomt.

Skånskan - 13 mar 20 kl. 15:09

Prioritera vårdpersonal

Flera sjukhus i landet har fått sätta vårdpersonal i karantän efter coronasmitta, bland annat på St Görans i Stockholm och en av intensivvårdsavdelningarna på Varbergs sjukhus. Det blir mycket besvärligt med smittspridning bland vårdpersonalen när arbetsbördan är hög på grund av viruset. Det är begripligt att vårdpersonal också oroas för sin egen säkerhet och för sina anhörigas.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Fler än 100 000 covidvårdas i USA

Fler än 100 000 patienter vårdas på sjukhus i USA med covid-19, enligt statistik från The Covid Tracking Project , som drivs av tidningen The Atlantic..

NT - 15 minuter sedan

Larmade om skjutning – åtalas för falsklarm

En man i 50-årsåldern sade att han hade blivit skjuten och flera polispatruller ryckte ut..

NT - 45 minuter sedan

Bollnässpelare till sjukhus efter rejäl smäll

Bollnäs bandytalang Oskar Westh fördes till sjukhus efter att ha skadats allvarligt i en tackling av Motalas Anders Persson i elitseriemötet i Bollnäs. Det vara bara en minut kvar av tilläggstid när Westh föll och slog huvudet i isen..

NT - 1 timme sedan

Bebis blev till av 27-årigt embryo

I oktober i år föddes Molly Gibson. Befruktningen skedde 1992..

NT - 2 timmar sedan

United förlorade – Berg segerskytt

Kvällens Champions League-matcher bjöd på ett par heta möten. Manchester United förlorade, Leipzig vann sent och Marcus Berg blev segerskytt när den femte gruppspelsomgången avslutades..

NT - 2 timmar sedan

"Mad Max"-skådespelare död

Den brittiske skådespelaren Hugh Keays-Byrne har avlidit vid 73 års ålder, skriver Variety..

NT - 2 timmar sedan

Frankrikes expresident Giscard d’Estaing är död

Den tidigare franske presidenten Valéry Giscard d’Estaing har avlidit. Han blev 94 år gammal..

NT - 3 timmar sedan

Nytt coronaupplägg Sundancefestivalen

På grund av den pågående coronapandemin skiljer sig den kommande Sundancefestivalen i slutet av januari nästa år avsevärt från tidigare års evenemang..

NT - 3 timmar sedan

Libysk flygkapare får långt fängelsestraff

En av två libyska män som åtalats för en flygkapning 2016 har dömts till 25 års fängelse av en maltesisk domstol..

NT - 3 timmar sedan

Lokal i centrum fick rutan krossad av glödande föremål

Under onsdagskvällen krossades en ruta på en lokal på Kristinagatan i centrala Norrköping..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.