SVT > Inrikes

Wednesday, 25 November, 12:57

SVT - 21 nov 20 kl. 13:30

Viking Lines fartyg Grace har gått på grundEnligt Sjöräddningens presskontakt har Viking Lines fartyg Grace har gått på grund utanför Mariehamn, skriver Aftonbladet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lines, Grace, Sjöräddningens, Viking Lines, Mariehamn, Aftonbladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viking, Lines, fartyg, Gracehar , gått, grund
Expressen - 19 aug 14 kl. 05:37

Ettåring brännskadad på Viking Line-fartyg

En ettåring brände sig på kokande vatten ombord på Viking Lines fartyg Cinderella. En ambulanshelikopter landade ombord och förde barnet till sjukhus i Stockholm..

Nyan - 03 sep 18 kl. 09:40

Viking Lines nybygge tar form

Nu inleds byggnadsarbetet av Viking Lines nya passagerarfartyg på det kinesiska varvet XSI. Fartyget blir ett av världens mest klimatsmarta passagerarfartyg.  
Nybyggnadsprojektet har föregåtts av omfattande planerings- och utvecklingsarbete med syftet att skapa ett fartyg som representerar en helt ny och unik fartygsgeneration.

YLE - 23 nov 16 kl. 11:55

Viking Lines vd: Beklagar att ordern gick utomlands

Viking Lines vd Jan Hanses beklagar att bolaget inte lyckades ge beställningen på en ny passagerarfärja till ett inhemskt varv. Det här beror bland annat på att Meyer-varvet i Åbo har orderboken full i många år framöver. I förmiddags kom beskedet att Viking Line har ingått ett intentionsavtal om att beställa ett nytt fartyg av i ett varv i Kina.

Nyan - 07 maj 14 kl. 08:00

Sjöförklaring om Viking-olyckor

Befälhavaren på Viking Lines fartyg Grace, Magnus Thörnroos, anhåller hos tingsrätten om att få avge sjöförklaring över kollisionen med en mindre taxibåt vid Marö utanför Kapellskär den 19 april. Fartygets vaktchef, vaktstyrman och lättmatros ska höras under sjöförklaringen.
Befälhavaren anhåller om att sjöförklaringen ska ges bakom stängda dörrar eftersom taxibåtsförarens sjöförklaring ännu inte hållits i Sverige.

VBL - 10 aug 12 kl. 10:27

Sjösättningen av Viking Lines nya fartyg direktsänds

I dag sjösätts Viking Lines nya fartyg M/S Viking Graze. Fartyget sjösätts på STX Finlands varv i Åbo vid 15-tiden..

HBL - 14 nov 13 kl. 12:23

Isabella drog upp Viking Lines resultat

Försäljningen av m/s Isabella i april drog upp Viking Lines delårsresultat kraftigt, visar rapporten.Försäljningen medförde en realisationsvinst om 22,8 miljoner euro för koncernen som därmed förbättrade resultatet före skatter till 27,6 miljoner euro under årets nio första månader. Under motsvarande period i fjol var det 2,5 miljoner euro.

HBL - 20 mar 14 kl. 09:32

Viking Lines vd fick gå

Viking Lines vd Mikael Backman har fått lämna sitt uppdrag. Beskedet kom nu på morgonen. Personalen fick följande besked klockan 10.

YLE - 14 feb 13 kl. 10:20

Viking Lines resultat rasade

Rederiet Viking Lines resultat rasade i fjol. Rörelsevinsten stannade på 2,4 miljoner euro, mot nästan 10 miljoner euro året innan. Efter skatt visade Viking Line en vinst på bara 0,9 miljoner euro.

Nyan - 20 aug 15 kl. 08:43

Lägre driftskostnader bra för Viking Lines resultat

Lägre driftskostnader är den främsta orsaken till att Viking Line-koncernens rörelseresultat för det första halvåret 2015 har förbättrats jämfört med samma period i fjol. Driftskostnaderna minskade med drygt sex miljoner euro till 163,1 miljoner. Viking Lines halvårsrapport visar ett rörelseresultat på -7,6 miljoner euro.

Nyan - 15 feb 18 kl. 08:50

Hård konkurrens pressar ned Viking Lines vinst

Något större omsättning och något lägre resultat efter skatter. Viking Lines bokslut för 2017 visar att fjolåret i stort sett gick som året innan.
Viking Lines omsättning under 2017 steg till 522,7 miljoner euro jämfört med 519,6 miljoner året innan.

Nyan - 20 aug 20 kl. 09:01

Viking Lines tapp: Ytterligare 108,5 miljoner

Viking Lines omsättning minskade med 57 procent det första halvåret. Under det andra kvartalet tappade koncernen 108,5 miljoner euro. Det framgår av dagens halvårsrapport.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.