SR > Nyheter

Thursday, 26 November, 05:46

SR - 21 nov 20 kl. 13:33

Viking Lines fartyg har gått på grundViking Line fartyget M/S Viking Grace har gått på grund utanför Mariehamn skriver tidningen Aftonbladet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lines, Line, Viking Grace, Mariehamn, Aftonbladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viking, Lines, fartyghar , gått, grund
Expressen - 19 aug 14 kl. 05:37

Ettåring brännskadad på Viking Line-fartyg

En ettåring brände sig på kokande vatten ombord på Viking Lines fartyg Cinderella. En ambulanshelikopter landade ombord och förde barnet till sjukhus i Stockholm..

Nyan - 03 sep 18 kl. 09:40

Viking Lines nybygge tar form

Nu inleds byggnadsarbetet av Viking Lines nya passagerarfartyg på det kinesiska varvet XSI. Fartyget blir ett av världens mest klimatsmarta passagerarfartyg.  
Nybyggnadsprojektet har föregåtts av omfattande planerings- och utvecklingsarbete med syftet att skapa ett fartyg som representerar en helt ny och unik fartygsgeneration.

VBL - 10 aug 12 kl. 10:27

Sjösättningen av Viking Lines nya fartyg direktsänds

I dag sjösätts Viking Lines nya fartyg M/S Viking Graze. Fartyget sjösätts på STX Finlands varv i Åbo vid 15-tiden..

YLE - 23 nov 16 kl. 11:55

Viking Lines vd: Beklagar att ordern gick utomlands

Viking Lines vd Jan Hanses beklagar att bolaget inte lyckades ge beställningen på en ny passagerarfärja till ett inhemskt varv. Det här beror bland annat på att Meyer-varvet i Åbo har orderboken full i många år framöver. I förmiddags kom beskedet att Viking Line har ingått ett intentionsavtal om att beställa ett nytt fartyg av i ett varv i Kina.

HBL - 20 mar 14 kl. 09:32

Viking Lines vd fick gå

Viking Lines vd Mikael Backman har fått lämna sitt uppdrag. Beskedet kom nu på morgonen. Personalen fick följande besked klockan 10.

YLE - 14 feb 13 kl. 10:20

Viking Lines resultat rasade

Rederiet Viking Lines resultat rasade i fjol. Rörelsevinsten stannade på 2,4 miljoner euro, mot nästan 10 miljoner euro året innan. Efter skatt visade Viking Line en vinst på bara 0,9 miljoner euro.

Nyan - 20 aug 15 kl. 08:43

Lägre driftskostnader bra för Viking Lines resultat

Lägre driftskostnader är den främsta orsaken till att Viking Line-koncernens rörelseresultat för det första halvåret 2015 har förbättrats jämfört med samma period i fjol. Driftskostnaderna minskade med drygt sex miljoner euro till 163,1 miljoner. Viking Lines halvårsrapport visar ett rörelseresultat på -7,6 miljoner euro.

Nyan - 15 feb 18 kl. 08:50

Hård konkurrens pressar ned Viking Lines vinst

Något större omsättning och något lägre resultat efter skatter. Viking Lines bokslut för 2017 visar att fjolåret i stort sett gick som året innan.
Viking Lines omsättning under 2017 steg till 522,7 miljoner euro jämfört med 519,6 miljoner året innan.

Nyan - 20 aug 20 kl. 09:01

Viking Lines tapp: Ytterligare 108,5 miljoner

Viking Lines omsättning minskade med 57 procent det första halvåret. Under det andra kvartalet tappade koncernen 108,5 miljoner euro. Det framgår av dagens halvårsrapport.

YLE - 26 dec 14 kl. 18:52

Oljeläcka försenade Viking Lines Rosella

Viking Lines passagerarfärja Rosellas avgång från Mariehamn försenades på eftermiddagen till följd av ett oljeläckage. Enligt Viking Lines informationschef Johanna Boijer-Svahnström rann cirka en kubikmeter olja ut i hamnbassängen. Orsaken var en otät packning som reparerades.

Expressen - 06 dec 17 kl. 17:07

NMR tvingades gå av Viking Lines färja

På tisdagskvällen fick 24 medlemmar ur nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen inte gå ombord på en av Viking Lines färjor, rapporterar svenskspråkiga Yle.Gruppen var på väg till Helsingfors för att delta i en högerextrem parad under den finska självständighetsdagen.– Säkerheten ombord kunde inte garanteras, säger Viking Lines kommunikationschef Johanna Boijer-Svahnström till Yle..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Maradona kommer hyllas i Casa Rosada

Fotbollsikonen Diego Armando Maradona, som dog igår, kommer att hyllas i en begravningsceremoni i den argentinska regeringsbyggnaden. Tusentals fans samlades på olika platser i landet för att sörja honom..

SR - 2 timmar sedan

Dubbla lastbilsolyckor på E4 – ishalka i Västerbotten

Vid halv tre på torsdagsnatten inträffade en singelolycka med lastbil norr om Sävar. Under räddningsarbetet är vägen avstängd i riktning mot Umeå. En timme tidigare hade ytterligare en olycka med lastbil inträffat vid Hörnefors.

SR - 2 timmar sedan

Trump benådar Flynn

President Trump benådar nu sin tidigare nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn, som erkänt sig skyldig till att ha ljugit för den federala polismyndigheten under den så kallade Rysslandsutredningen..

SR - 2 timmar sedan

Personal i majoriteten av kommunerna hotades

Kommunalt anställd personal har det senaste året utsatts för både hot och trakasserier i jobbet. Dessutom har personer, genom påtryckningar, försökt påverka vilka beslut som fattas i kommunerna. Det visar Ekots kartläggning..

SR - 6 timmar sedan

Trump benådar tidigare säkerhetsrådgivare

USA:s president Donald Trump benådar sin tidigare nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn, meddelar han i sociala medier..

SR - 6 timmar sedan

Nytt bud till Byggnads och Byggföretagen

Det rör det på sig i förhandlingarna i byggbranschen för att försöka undvika att en strejk bryter ut på fredag. Nu i kväll har fack och arbetsgivare fått ett bud från medlarna, erfar Ekot..

SR - 8 timmar sedan

Argentina har utlyst tre dagars landssorg efter Maradonas död

Argentina har utlyst tre dagars landssorg och hela fotbollsvärlden sörjer efter beskedet om Diego Armando Maradonas död. Fotbollslegenden dog i en hjärtinfarkt tidigare idag och gatorna i Buenos Aires fylls nu av gråtande fans..

SR - 10 timmar sedan

Kritik mot brexitavtal

EU:s lagstiftare kommer tvingas fatta beslut om ett avtal med Storbritannien utan ordentlig granskning. Det finns helt enkelt inte tid att gå igenom avtalet om det ska vara på plats till årsskiftet..

SR - 11 timmar sedan

Oro för att gigantiskt coronastödpaket hamnar i fel händer

Portugal väntas få över 30 miljarder euro - över 300 miljarder kronor - i bidrag och lån från EU, när pengar ur det gigantiska stödpaketet ska delat ut med anledning av coronapandemin. Det är mycket stora belopp och här finns en stora oro att pengarna, när de väl kommer, ska hamna snett och i privata fickor, säger den portugisiske högerpolitikern Carlos Coelho..

SR - 11 timmar sedan

Vaccintransport kan bli komplicerad

Nu utses de företag som ska transportera covid-vaccin ut till landets regioner. När vaccin mot covid-19 kommer till Sverige är det snabba och kalla leveranser som krävs ut till landets regioner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.