Nyan > Svenskfinland

Friday, 27 November, 23:52

Nyan - 21 nov 20 kl. 13:18

Ny bok av Ekström-En tidsresa i bild och textHur tedde sig livet på en åländsk bondgård som inhyste ryska soldater under första världskriget? .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ekström-En

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny bokav , Ekström-En, tidsresai , bildoch , text
Sydsvenskan - 12 sep 18 kl. 01:28

Källor kritiserar ny bok om Trump

Två uppenbarligen viktiga källor i Bob Woodwards omtalade bok om Donald Trump kritiserar den som starkt missvisande. De förnekar dock inte att de pratat med Woodward, och de ger inga exempel på direkta felaktigheter. "Denna bok ger inte en riktig bild a.

Blekinge Läns tidning - 21 aug 18 kl. 17:18

Rappt skriven bok om tändstickskungen

Vår recensent Göran Persson har läst en färsk bok som ger en ny bild av Ivar Kreuger, tändsticksmagnaten som begick självmord 1932. Eller blev han mördad?.

YLE - 03 feb 15 kl. 16:27

Göran Ekström - grön oliktänkare

- Det kommer att gå åt skogen, det vet vi, säger Göran Ekström i Vasa. Men vi kan ännu inverka på hur pass illa det kommer att gå, tillägger han. Göran är miljömänniska och djupekolog, och sedan 1970-talet har han deltagit i samhällsdebatten bland annat genom att skriva artiklar i Vasabladet.

Kristianstadsbladet - 28 nov 11 kl. 06:30

Tidsresa med stadens många röster

På tröskeln till 1900-talet utspelar sig Ioana Parvulescus Bukarest-roman "Livet börjar på fredag". Thomas Kjellgren läser en tidsresa med många ingredienser.
NY BOK.

Skånskan - 23 maj 16 kl. 09:33

Bodil Malmstens samlade bjuder på en tidsresa

Recension/litteratur BOK
Samlade dikter
Författare: Bodil Malmsten.
Förlag: Albert Bonniers förlag.När Bodil Malmsten dog den 5 februari i år så befann hon sig mitt uppe i arbetet med att gå igenom sina samlade dikter.

Skånskan - 12 maj 16 kl. 10:56

Paralleller till vår tid i en levande tidsresa

Recension/litteratur BOK
Så länge min bror andas
Författare: Set Mattsson
Förlag: Historiska mediaUnder den senaste tiden har det kommit ut en mängd dokumentärer och romaner om andra världskriget. Även på tv satsar man på nygjorda serier i ämnet. Kanske beror det stora intresset på att de flesta som var med är borta eller riktigt gamla, och att man vill dokumentera och minnas medan tid är.

YLE - 25 okt 16 kl. 19:09

Zacharias Ekström siktar på spel i ligan - med eller utan EIF

Om fem år spelar EIF i fotbollsligan. Det förutspår lagets vänsterback Zacharias Ekström, som är relativt nöjd med årets åttonde placering i division 1. Själv har han också som ett av sina personliga mål att spela i ligan i något skede.

Skånskan - 25 okt 19 kl. 08:00

”Man är mer naken när man släpper en bok”

På flygplatser och hotellrum under filminspelningar eller uppkrupen i sängen efter att han lämnat barnen – Alexander Karim skrev debutroman ”Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död” som ett sätt att vara kreativ, och samtidigt koppla av.
Men det började med en 40-årskris och en förkärlek för filmer om tidsresor.Fem snabba frågor till Alexander Karim:
1.

BT - 18 jan 15 kl. 10:47

Amanda Ekström brinner för bilder

Det hela började med en enkel kamera och en nystartad blogg för sex år sedan - idag fotar Amanda Ekström porträtt, dop och bröllop. Genom sin kameralins vill hon fånga den där speciella känslan. Amanda Ekström är självlärd som fotograf och lever efter devisen att övning ger färdighet.

YLE - 18 dec 15 kl. 14:42

Ekström och Sevón fortsätter i EIF

Vänsterbacken Zacharias Ekström forsätter i Ekenäs IF:s fotbollslag i division 1 också nästa säsong. Mittfältaren Ville Sevón fortsätter också om hälsan tillåter. Laget har nu nio spelarkontrakt för säsongen 2016.

YLE - 06 nov 16 kl. 13:37

Nutid och dåtid möts i Vidar Lindqvists nya bok

”Ekenäs från fotografisk forntid till nutid” heter fotografen Vidar Lindqvist nyaste bok. Boken har över 750 bilder från förr och nu. - Boken handlar främst om Ekenäs, men det finns också en liten avdelning som handlar om Snappertuna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.