Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Monday, 23 November, 23:35

Vestmanlands Läns Tidning - I förrgår: 13:14

Debatt: Alla hästar har rätt till ett bra livEn häst vägrar hoppa över ett hinder på en ridskola. Hästen stryker öronen bakåt och kastar med....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattAlla , hästarhar rätt till ett , bra, liv
DalaDemokraten - 06 aug 14 kl. 14:36

Debatt: Ålderdomen en bra del av livet – om jag får bestämma

Att bli äldre innebär att en del saker i livet ändras, medan andra är sig lika. Pensionering innebär för många att man slutar arbeta för lön, men att man fortsätter arbeta ideellt. Många äldre är idag friskare och piggare än tidigare, samtidigt är också ålderdomen en tid då många drabbas av sjukdom.

DalaDemokraten - 05 okt 17 kl. 16:30

Debatt: Sluta dra alla nysvenskar över en kam - de vill bara ha ett bra liv, som du och jag

Det svenska samhället är ett tydligt klassamhälle där invandrare hamnar längst ner. De möter diskriminering varje dag. För att råda bot på främlingsfientligheten måste vi inse att nysvenskar inte kommer hit med kriminella avsikter, de kommer hit för att få ett bättre liv, skriver debattören Valida Cicen..

DI - 01 feb 11 kl. 11:07

Debatt: ?Det är bra om fler politiker får styrelseposter

Nio av tio svenskar tycker att det är bra med kontakter mellan politik och näringsliv. Men bara var sjunde tycker att politiker ska ha styrelseuppdrag i bolagsstyrelser, skriver Lars-Erik Forsgårdh, Öjvind Norborg och Suzanne Sandler, Styrelseakademien..

SVT Debatt - 10 nov 13 kl. 15:00

Hjälp lidande människor att avsluta sina liv på ett värdigt sätt

DÖDSHJÄLP Att aktiv dödshjälp blir mer vanligt förekommande i samhället är inte ett argument mot eutanasi. Nya företeelser ökar alltid inledningsvis i takt med att fler upptäcker alternativet: samkönade äktenskap, borgerliga vigslar och firande av kanelbullens dag är bara några exempel. När allt kommer kring handlar frågan om precis det som Martin Nykvist inte vill att den ska handla om: nämligen huruvida sjukvården ska hjälpa lidande människor att avsluta sina liv på ett värdigt sätt, skriver Emma Wikberg.

SVT Debatt - 19 feb 14 kl. 11:12

Utrusta polisen med elpistoler och rädda liv

POLISEN Fyra människor miste livet i samband med polisingripanden förra året. Med elpistoler kan fler dödsskjutningar förhindras.  Under 2013 förlorade fyra människor livet i samband skottlossning vid polisingripanden.

BT - 02 apr 14 kl. 10:21

Debatt: Lagen om autism följs dåligt

Sluta urholka rättigheterna för personer med autism, tycker skribenterna, och hänvisar till en rapport som säger att Försäkringskassan har ändrat praxis så att det blivit svårare för personer med autism att få stöd från samhället. Idag är det internationella autismdagen, ett tillfälle att skapa medvetenhet och bekämpa fördomar. Samtidigt gör Försäkringskassan det svårare för personer med autism att få stöd för att klara vardagen.

SVT Debatt - 05 sep 13 kl. 12:41

Att leva nära svältgränsen ger ett hälsosammare liv

DIETER Vi lever i ett överflödssamhälle, med småätande, enorma portioner och snask. Vi äter oss sjuka. U-ländernas matkonsumtion är betydligt mer begränsad än vår ?

SVT Debatt - 09 nov 18 kl. 06:00

”Låt bönder, hästar och drottningar bli en del av undervisningen”

”I en tid då smarta telefoner och andra tekniska hjälpmedel gör att vi använder hjärnan allt mindre behöver vi hitta nya bra sätt att träna barnens förmåga att tänka. Vi vet att schack är bra för barn och mer schack i skolan är inte till för att Sverige ska få en egen Magnus Carlsen, utan för att träna hjärnorna hos alla barn och ge dem förutsättningar att använda hela sin förmåga”, skriver Carl Fredrik Johansson..

SVT Debatt - 26 sep 13 kl. 06:00

S fortsätter att ljuga om hur vi i SD röstar

SVERIGEDEMOKRATERNA Det är anmärkningsvärt att Stefan Löfven (S) påstår att vi Sverigedemokrater i åtta fall av tio skulle stödja regeringen ? och därmed vara orsaken till att alliansen sitter kvar. Under riksmötet 2012/13 röstade SD vid 54 procent av omröstningarna tillsammans med regeringen.

SVT Debatt - 12 dec 13 kl. 16:21

Därför har vi kommentarsfält på SVT Debatt

Sveriges television vill främja den fria debatten, och har därför valt att ha kommentarsfält efter artiklar på SVT Debatt. Vi vill främja en god samtalston. Därför framgår det tydligt och klart vilka regler och villkor som gäller för alla som vill skriva och tycka hos oss.

SVT Debatt - 08 okt 13 kl. 16:12

Läkemedelsrelaterade problem skördar 3000 liv varje år

FELMEDICINERING När det gäller att förbättra användningen av läkemedel är det viktigt att förbättra samarbetet mellan förskrivare och farmaceuter. Apotekare har en djup kunskap om bland annat egenskaper hos och användning av läkemedel, en resurs som inte utnyttjas fullt ut. På apotek och äldreboenden kan farmaceuterna upptäcka, dokumentera och, tillsammans med ansvarig förskrivare, i många fall lösa läkemedelsrelaterade problem och därigenom undvika akutbesök och dödsfall, skriver Thony Björk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.