Dalarnas tidningar > Nyheter

Thursday, 26 November, 09:58

Dalarnas tidningar - 21 nov 20 kl. 12:48

7 200 fallolyckor utomhus varje år – vissa yrkesgrupper mer utsattaSnö, kraftiga vindar och fallande temperatur på många håll. Det betyder att det kan frysa på och....
Läs mer på Dalarnas tidningar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 7 200, fallolyckor, utomhusvarje , år, vissa, yrkesgrupper, mer, utsatta
Dalarnas tidningar - 14 nov 17 kl. 14:09

Ökad risk för arbetsplatsolyckor: Halkan utomhus orsakar många fallolyckor

Under vintermånaderna ökar risken att drabbas av arbetsplatsolycka. Mellan december och februari inträffar nästan hälften av årets alla fallolyckor utomhus, ofta orsakade av halkan..

DalaDemokraten - 14 nov 17 kl. 14:09

Ökad risk för arbetsplatsolyckor: Halkan utomhus orsakar många fallolyckor

Under vintermånaderna ökar risken att drabbas av arbetsplatsolycka. Mellan december och februari inträffar nästan hälften av årets alla fallolyckor utomhus, ofta orsakade av halkan..

News55 - 07 nov 16 kl. 12:35

Gratis halkskydd ska minska risken för fallolyckor

Under veckan föll den första snön på många håll i landet vilket ökar risken för blixthalka. En enkel åtgärd för att stå stadigare är så kallade broddar, ett slags halkskydd som man fäster på skorna.       LÄS MER: Snön kommer med halka i söder Gratis halkskydd ska minska risken för fallolyckor Vissa kommuner delar ut kostnadsfria halkskydd till personer över 65 år eftersom att målgruppen löper stor risk för fallolyckor i samband med halka.

BT - 31 maj 11 kl. 08:08

Fallolyckor bakom ökade arbetsskador

Konjunkturnedgången 2009 ledde till en större årlig minskning av antalet arbetsskador än åren innan. Men 2010 stannade minskningen upp, enligt ny statistik från Arbetsmiljöverket.
Den hårda vintern i början av året och snön som föll redan i november är den troliga orsaken till ovanligt många fallolyckor.

BT - 03 apr 13 kl. 13:10

Inför nollvision för fallolyckor

Samhällets kostnader för samtliga fallolyckor i alla åldrar är 24 miljarder kronor per år medan motsvarande kostnader för vägtrafikolyckor är 21 miljarder. För personer som är 65 år och äldre är kostnaderna för fallolyckor 11 miljarder. Dessa stora kostnader motiverar att det nu är dags att införa krav på obligatoriska utredningar även vid fallolyckor, d v s på motsvarande sätt som vid trafikolyckor och bränder så att de bakomliggande orsakerna kan klarläggas och användas i det förebyggande arbetet.

News55 - 13 okt 16 kl. 12:11

SPF Seniorerna: ”Inför nollvision för fallolyckor”

I Sverige dör fyra gånger fler människor i fallolyckor än i trafiken och kostar samhället mer än 24 miljarder kronor om året. För att få ned antalet fallolyckor driver Socialstyrelsen kampanjen Balansera mera där målsättningen är att halvera antalet fallolyckor.       LÄS MER: Man död i fallolycka Pensionärsorganisationen SPF Seniorerna menar att målsättningen är alldeles för lågt satt, då ingen ska behöva skadas allvarligt eller dö till följd av fallolyckor.

News55 - 13 okt 17 kl. 11:52

Pensionärsförbunden kräver nollvision för fallolyckor

Regeringens nationella mål att halvera antalet fallolyckor är alldeles för lågt satt, tycker företrädarna för Sveriges tre största pensionärsorganisationer SPF Seniorerna, SKPF och PRO. Istället kräver förbunden att riksdagen beslutar om en nollvision för fallolyckor, det skriver Christina Tallberg, Berit Bölander och Eva Eriksson i en debattartikel i Dagens Samhälle.       LÄS MER: Rullstolsburne Leif, 82, nekas plats på boende trots flera fallolyckor Förebyggande insatser behövs Varje år dör 1 700 personer till följd av fallolyckor och priset för olyckorna är högt, både när det kommer till mänskligt lidande och i rena pengar.

YLE - 30 dec 13 kl. 09:24

Fallolyckor livsfarliga för äldre

Tre av fyra som dör i fallolyckor är över 70 år gamla, rapporterar Statistikcentralen. Bland unga leder fallolyckor sällan till döden, annat är det bland äldre. Fallolyckorna är den största dödsorsaken på grund av olycksfall bland äldre personer.

News55 - 27 nov 17 kl. 11:33

Debattören: Inför en nollvision för fallolyckor!

Drygt 70 000 personer skadas så pass allvarligt att de får läggas in på sjukhus och 1 500 personer dör till följd av fallolyckor i Sverige varje år. I ljuset av detta är fallolyckor är ett växande samhälls- och folkhälsoproblem som kräver en nollvision, det skriver Jöran Rubensson, tidigare ordförande i Sveriges Pensionärers Riksförbund, SPRF och expert i utredningen om nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen, i Aftonbladet Debatt.       LÄS MER: Pensionärsförbunden kräver nollvision för fallolyckor Innebär stora kostnader varje år 2047 förväntas gruppen som är 65 år eller äldre närma sig 2,7 miljoner och antalet personer som är 80 år eller äldre kommer att överstiga en miljon.

YA - 21 okt 19 kl. 19:46

1 200 byggplatser granskas efter dödsolyckor

Dödsolyckorna i byggbranschen ökar – och majoriteten är fallolyckor. Nu kräver fackförbundet Byggnads hårdare krav vid uppförande av byggnadsställningar och granskar 1 200 stycken över hela landet..

Sydöstran - 21 okt 19 kl. 19:46

1 200 byggplatser granskas efter dödsolyckor

Dödsolyckorna i byggbranschen ökar – och majoriteten är fallolyckor. Nu kräver fackförbundet Byggnads hårdare krav vid uppförande av byggnadsställningar och granskar 1 200 stycken över hela landet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.