UNT > Nyheter

Wednesday, 25 November, 11:52

UNT - 21 nov 20 kl. 11:55

Miljarder till storföretag väcker politisk krisGuatemalas vicepresident säger att han är beredd att avgå och att han bett sin chef, president Alejandro Giammattei, att göra detsamma..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Alejandro Giammattei

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljardertill , storföretag, väcker, politisk, kris
Skånskan - 04 mar 19 kl. 07:00

Elbrist hindrar storföretag

ESLÖV Ett stort företag vill etablera sig i Eslöv – men det har inte gått att ordna elektricitet till projektet som därmed hänvisats till att köa på obestämd tid.
Det avslöjade energibolaget Kraftringens vd Sezgin Kadir inför kommunfullmäktige i Eslöv. Företaget vill göra av med lika mycket el som halva Eslöv förbrukar.

YLE - 04 jan 14 kl. 16:20

Storföretag slarvar med datasäkerheten

Många stora finländska börsbolag har brister i sitt dataskydd, framgår det av en utredning som konsultföretaget KPMG publicerar inom kort och som Yle Nyheter har tagit del av. Dataskyddet testades i tio börsbolag. Hos hälften av dem upptäckte man intrång i de interna datasystemen.

YLE - 04 jul 18 kl. 05:05

IT-pionjär: EU:s dataskyddsförordning räcker inte till - "Det borde vara olagligt att samla in så mycket data om oss"

Isländaren Jon von Tetzchner, som har grundat webbläsarna Opera och Vivaldi, är kritisk till den massiva insamling av användardata som Google, Facebook och flera andra storföretag sysslar med. Insamlingen hotar demokratin och allas våra liv, säger han..

YLE - 13 apr 16 kl. 04:01

Finländska myndigheter avslöjar var du surfar - data slussas till företag

När du surfar på webbsidor som upprätthålls av finländska ministerier, städer och sjukvårdsdistrikt sparas en hel del information - till exempel att du läser om könssjukdomar eller skuldrådgivning - hos amerikanska företag. Det här avslöjar Yle Nyheters granskning. Våra surfvanor övervakas och sparas för att företag ska kunna sälja skräddarsydd reklam som hjälper till att finansiera många av de webbsidor vi använder.

Kristianstadsbladet - 25 aug 14 kl. 11:18

Budgetstrid spräcker fransk regering

Den franska regeringen avgår och premiärminister Manuel Valls har fått i uppgift att bilda en ny, senast i morgon.I botten ligger en strid om budgeten inom det styrande socialistpartiet.
I ett pressmeddelande från det franska presidentpalatset bekräftas att regeringen är upplöst och att den nya ska vara "samstämmig med hans (presidentens) planer för landet".

YLE - 21 maj 16 kl. 12:17

Finländska företag behöver mer mod
Finländska företag behöver mer mod De medelstora företagen kan vara i nyckelposition för att få Finland på fötter, men de är för försiktiga. Många har valt att ta tag i problemet. Helkama är ett företag som gjort det.

Skånskan - 23 mar 20 kl. 12:09

M: Akut läge för att rädda jobb och företag

Slopa arbetsgivaravgiften under två månader, halvera hyreskostnaden och skapa en statlig riskkapitalfond. Moderaterna föreslår fler krisåtgärder för att rädda jobb och företag från coronavirusets effekter.De närmaste dagarna ska landets företag betala ut löner och andra kostnader.

HBL - 28 jan 15 kl. 04:28

Förlorade sonen ska återvända med miljarder

Jyrki Katainen lämnade Finlands ihåliga budget bakom sig och ska nu, som vice ordförande i EU-kommissionen, övertyga om att hans planerade investeringsfond ska generera 300 miljarder. Det ska ge nytta för både Grekland och Finland, säger han.BRYSSEL Det är veckan efter något som med fog kan kallas en ekonomisk supervecka i Europa, med det världsekonomiska forumet i Davos, Europeiska centralbankens beslut om ett massivt stödköpsprogram och så det uppmärksammade parlamentsvalet i Grekland.

YLE - 09 apr 15 kl. 16:40

"Nyföretag kan ge staten miljarder"

Finländska småföretag blir allt stabilare, men personaltillväxten är ännu blygsam. Allt fler nyföretag är livskraftiga, men ska bolagen börja anställa krävs både politisk och ekonomisk draghjälp, är kontentan i rapporten från Finlands nyföretagarcenter. Mer än 80 procent av de drygt 35 000 företag som startats genom nyföretagarcentren under senare år är ännu verksamma.

YLE - 25 jul 15 kl. 15:20

HS: Storföretagens chefslöner på ny rekordnivå

Toppdirektörernas löner och bonusar har fortsatt att öka. Samtidigt har klyftan mellan den så kallade medelinkomsttagaren och företagsledningen vuxit, rapporterar Helsingin Sanomat. De högsta cheferna för de stora bolagen på Helsingforsbörsen fick i fjol över en miljon euro i löner och bonusar.

YLE - 25 jul 15 kl. 15:20

Storföretagens chefslöner på ny rekordnivå

Toppdirektörernas löner och bonusar har fortsatt att öka. Ekonomiska experter är oeniga om huruvida det är motiverat. Samtidigt har klyftan mellan medelinkomsttagaren och företagsledningen vuxit, rapporterar Helsingin Sanomat.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.