Cornucopia > Ekonomi

Friday, 27 November, 21:24

Cornucopia - 21 nov 20 kl. 11:45

Hur ska man investera för obligationsbubblans centralbankskrasch?Låt oss anta att den centralbanksdrivna obligationsbubblan av någon anledning kraschar, utan att centralbankerna kan stoppa det hela. Hur ska man i så fall investera inför detta?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
För, Japan, Lex Japan, Kina, BNP, Sverige, Norwegian

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur ska man investeraför , obligationsbubblans, centralbankskrasch
Dagens PS - 01 feb 19 kl. 07:37

Tvåsiffrig ränta – investera i fastighetsbranschen

Den svajiga börsperioden vi såg under 2018 ser ut att hålla i sig även i början av det här året. Börsbolagens kurser åker jojo utan synbar anledning, vilket har resulterat i att många investerare håller hårt i sitt kapital. Tessin erbjuder möjligheten att investera i värden som är lättare att ta på, se och förstå, som fastigheter.

Cornucopia - 10 dec 16 kl. 10:48

Investera inte i din egen bransch

Det är lätt hänt att man investerar sitt sparkapital i en bransch man känner till, nämligen sin egen. I värsta fall rent av i sin egen arbetsgivare. Detta är förstås olämplig riskspridning, då man lägger alla ägg i samma korg.

Cornucopia - 04 nov 19 kl. 16:30

Hur mycket av det egna kapitalet ska man investera i sin egen arbetsgivare

En bloggläsare har fått ett erbjudande om att investera i sin arbetsgivare, med hopp om framtida börsnotering. Detta aktualiserar frågeställningen kring hur mycket - om alls - man ska investera i aktier i den som även betalar den lön man lever på. Inte för många ägg i samma korg, som bekant.

PrivataAffärer - 05 mar 20 kl. 12:13

Investera lite i taget eller allt på en gång?

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Vi förstår varför en strategi med periodvisa investeringar tilltalar vissa investerare.

Kristianstadsbladet - 12 jan 11 kl. 11:32

Spara eller investera?

Sug på orden investera och spara. Investera låter aktivt. Spara passivt.

Dagens PS - 03 okt 17 kl. 14:50

Just nu gynnsamt läge att investera i solceller

Har du funderat på att investera i solceller? Med ROT-avdrag, statliga stöd och möjlighet till försäljning av överflödig el är läget just nu fördelaktigt. Niklas Johansson är produktansvarig för solceller och batteri på E.

PrivataAffärer - 01 jun 20 kl. 11:58

Nu kan du investera direkt i hyresfastigheter

SBF Fonders affärsidé är att ge sina kunder möjligheten att investera i en alternativ tillgång – hyresfastigheter. En historiskt stabil placering för investerare som har en långsiktig placeringshorisont. – Hyresfastigheter är en produkt som historiskt inte korrelerar med börsen.

PrivataAffärer - 08 sep 20 kl. 14:27

Investera i guld: en råvara som får din portfölj att glimma?

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Vissa investerare anser att ädla metaller som guld och silver är säkra investeringar när det blåser på marknaden.

YLE - 01 sep 14 kl. 04:45

Nykarleby tvingas investera miljoner i fastigheter

Nykarleby har råkat ut för den ena mögelsmällen efter den andra. Runt åtta miljoner tvingas staden investera i fastigheter på kort tid. Stadsstyrelsens ordförande Jan-Erik Högdahl anser att Normens skola är den vackraste byggnaden i staden.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 13:25

Uber ska investera aggressivt i Sydostasien

Uber har inte några planer på att lämna Sydostasien utan ser istället framför sig en aggressiv investeringsperiod, uppgav vd Dara Khosrowshahi på sin Asien-turné. Till nyhetsbyrån Reuters sade Uber-chefen att planen för regionen är att gå framåt och investera. ”Vi räknar med att förlora pengar i Sydostasien och förväntar oss att investera aggressivt i termer av marknadsföring med mera.

PrivataAffärer - 15 apr 19 kl. 04:00

Hernhag: Vi får investera oss runt köpstoppen

Jag har tidigare skrivit om hur skydd som ska hjälpa oss konsumenter försämrar utbudet. Möjligheterna att investera i kanadensiska LP-bolag och amerikanska truster står på tur då Avanza har meddelat att man stänger möjligheterna till köp efter den 18 april. LP motsvarar bolagsformen handelsbolag eller möjligen kommanditbolag och en trust är en bolagsform som påminner om stiftelse, men tack vare börsnotering och handel i andelarna ändå är riktigt olika svenska stiftelser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.