DN > Kultur

Thursday, 26 November, 19:22

DN - 21 nov 20 kl. 11:03

Nöjeschefer i brev till regeringen: Ta ansvar för drabbade företagFlera tunga chefer för kultur- och nöjesverksamheter skriver i ett öppet brev att regeringen agerat ”senfärdigt och otydligt” i arbetet med. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nöjescheferi , brevtill , regeringenTa , ansvarför , drabbade, företag
Regeringen - 20 sep 11 kl. 19:42

Budget för 2012: Tid för ansvar

Med årets budget tar regeringen ansvar för Sverige i en turbulent tid. För att motverka krisens effekter, förbättra de långsiktiga förutsättningarna för jobb och tillväxt samt förstärka välfärden föreslår regeringen åtgärder för sammanlagt 15 respektive 17,3 miljarder kronor för 2012 och 2013. Då finns samtidigt säkerhetsmarginaler i de offentliga finanserna för att säkra att Sverige kan hantera en ännu sämre utveckling om skuldkrisen blir djup och långvarig med stora effekter på den svenska ekonomin.

Regeringen - 20 sep 11 kl. 19:42

Budget för 2012: Tid för ansvar

Med årets budget tar regeringen ansvar för Sverige i en turbulent tid. För att motverka krisens effekter, förbättra de långsiktiga förutsättningarna för jobb och tillväxt samt förstärka välfärden föreslår regeringen åtgärder för sammanlagt 15 respektive 17,3 miljarder kronor för 2012 och 2013. Då finns samtidigt säkerhetsmarginaler i de offentliga finanserna för att säkra att Sverige kan hantera en ännu sämre utveckling om skuldkrisen blir djup och långvarig med stora effekter på den svenska ekonomin.

Regeringen - 13 apr 11 kl. 14:54

Regeringens nyhetsbrev: Ansvar för jobben

I denna veckas nyhetsbrev berättar regeringen om vårpropositionen. I den konstaterar regeringen att Sveriges ekonomi växer i snabb takt samtidigt som arbetslösheten sjunker. De offentliga finanserna väntas visa överskott redan i år.

Regeringen - 15 apr 13 kl. 13:22

Vårpropositionen 2013: Ansvar för jobb och trygghet

Den globala finans- och skuldkrisen är nu inne på sitt femte år. Regeringen fortsätter att möta det svaga konjunkturläget med en ansvarsfull finanspolitik för jobb och trygghet. I vårpropositionen 2013 presenterar regeringen ytterligare åtgärder inom utbildning, praktik, infrastruktur och regional utveckling.

Regeringen - 28 mar 18 kl. 10:45

Ett ordnat mottagande – gemensamt ansvar för snabb etablering eller återvändande

Mottagandeutredningen (A 2015:02) har fått i uppdrag av regeringen att föreslå ett sammanhållet system för mottagande av asylsökande och nyanlända. Utredningen redovisar i detta betänkande ett huvudförslag där staten, kommunerna och landstingen tar ett gemensamt ansvar för mottagandet. Utredningen redovisar även ett alternativt upplägg där staten tar ansvar för mottagandet av asylsökande på i huvudsak egen hand..

Regeringen - 07 maj 15 kl. 09:17

Regeringen vill att kommuner får utökat ansvar för insamling av hushållsavfall

Regeringen gör det lönsamt att återvinna och förenkla hushållens möjlighet att källsortera genom att samla ansvaret för insamlingen av förpackningar och returpapper hos kommunerna. En särskild utredare kommer att tillsätts för att ta fram förslag på hur ett kommunalt insamlingsansvar kan utformas.

Pressmeddelande: Kommuner får utökat ansvar för insamling av hushållsavfall

Miljö- och energidepartementet, 7 maj 2015.

Regeringen - 15 dec 17 kl. 12:31

Regeringen agerar mot sexuellt våld och trakasserier

Den senaste tidens #metoo-upprop har på ett kraftfullt sätt visat att det finns mer att göra för att bekämpa sexuella trakasserier och sexuellt våld på arbetsplatser och i övriga samhället. Regeringen kräver att alla arbetsgivare tar sitt ansvar för en trygg arbetsmiljö. På arbetsmiljö- och diskrimineringsområdet finns redan många verktyg och relevant lagstiftning men kraften och storleken på uppropen visar att det brister i att följa regelverken.

Regeringen - 13 jun 11 kl. 15:28

Brev till EU-kommissionen om ideella sektorn

I ett brev till EU-kommissionen uppmanar Finansminister Anders Borg kommissionen att inleda ett arbete med att förtydliga och modernisera de bestämmelser i momsdirektivet som berör den ideella sektorns verksamhet. Kommissionen anser att den svenska momslagen ger för generösa undantag åt den ideella sektorn. För att värna de ekonomiska villkoren för den ideella sektorn beslutade regeringen i januari att ansöka om tillåtelse att få införa en momsredovisningsgräns för ideell sektor.

Regeringen - 02 maj 16 kl. 13:22

Remiss av SOU 2016:27 Som ett brev på posten -Postbefordran och pristak i ett digitaliserat samhälle

Här kan du ta del av vilka instanser som regeringen har remitterat betänkandet SOU 2016:27 Som ett brev på posten - Postbefordran och pristak i ett digitaliserat samhälle. Remissvaren ska ha kommit in till Näringsdepartementet senast den 31 augusti 2016..

Regeringen - 02 feb 12 kl. 14:33

Lagrådsremiss om förtydligande av arbetsgivares ansvar för sjuklön

En sjuklöneperiod ska inte börja om inte arbetstagaren helt har återgått i arbete och utfört arbete under minst en dag sedan arbetsgivaren senast betalade ut sjuklön för en hel sjuklöneperiod. Det föreslår regeringen i den lagrådsremiss som lämnades till lagrådet den 2 februari. Lagförslaget föreslås träda i kraft den 1 juli 2012.

Regeringen - 29 apr 16 kl. 15:28

Migrationsverket får ett utökat ansvar för beredskapen

Regeringen har beslutat att lägga till Migrationsverket bland de myndigheter som har ett särskilt ansvar för beredskapen..

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

”Finns inget folkligt stöd att banta public service”

Eva Beckman och Jan Helin: SVT fyller demokratiska, kulturella och sociala behov..

DN - 6 timmar sedan

Konflikt på förlaget om Jordan B Petersons nya bok

Beskedet om att den kanadensiske författaren och psykologen Jordan B Peterson ger ut en ny samling livsregler på det anrika förlaget….

DN - 6 timmar sedan

Finländare på gränsen till nervsammanbrott i ”Den längsta dagen”

Midsommarafton är äventyrlig i ”Den längsta dagen”. Det händer mycket i detta absurdistiska vykort från butter- och dyster-Finland som är….

DN - 6 timmar sedan

Brittiska ”Rocks” en värmande kram

Brittiska ”Rocks” skildrar barns utsatthet i en mångkulturell Londonförort med skarp blick och varmt hjärta..

DN - 6 timmar sedan

”The hillbilly elegy” ett stolpigt och falskt inlägg om den amerikanska drömmen

Rutinerade Ron Howard gör bort sig med Netflixfilmen ”The hillbilly elegy”, trots stora namn som Amy Adams och Glenn Close och en….

DN - 6 timmar sedan

Tro och förtryck bakom järnridån i ”Servants”

Slovakiska ”Servants” backar bandet till sjuttiotalet och två unga blivande präster som försöker navigera mellan två totalitära system..

DN - 6 timmar sedan

Steve Sem-Sandberg får Eyvind Johnson-priset

Steve Sem-Sandberg är årets mottagare av Eyvind Johnson-priset. Han får priset för romanen ”W”, som enligt juryn är ”ett mästerstycke i….

DN - 6 timmar sedan

Trehundra extra musikstipendier ska lindra pandemins effekter

Över 400 musikskapare får i år stipendier från Stim. Tre hundra extra stipendier delas ut för att mildra de brutala effekterna coronakrisen….

DN - 7 timmar sedan

HBO:s ”The flight attendant” trasslar ihop mord och sex i Bangkok

”The flight attendant” mixar romantisk komedi med en osannolik thriller med spioninslag..

DN - 7 timmar sedan

”Industry” den mest råkapitalistiska serien just nu

Lena Dunham-regisserade ”Industry” är som en kontrafaktisk verklighet där metoo och medarbetarundersökningar aldrig existerat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.