Länstidningen i Södertälje > Nyheter

Thursday, 26 November, 04:57

Länstidningen i Södertälje - 21 nov 20 kl. 11:00

Efter skotten mot skyddade boendet – äntligen ny bostad: ”Trygg plats för våldsutsatta kvinnor”I mars 2016 sköt någon genom ett fönster till det skyddade boendet för våldsutsatta kvinnor.....
Läs mer på Länstidningen i Södertälje

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter skottenmot , skyddade, boendet, äntligenny , bostad, Trygg, plats för våldsutsatta kvinnor
Skånskan - 11 okt 15 kl. 14:00

Första skyddade boendet färdigt

sydost Efter att Skurups kommun röstade nej till att hyra ut Bruksgården som skyddat boenden vände sig Brottsoffer- och kvinnojouren sydöstra Skåne till privata fastighetsägare. Nu har de fått sin första lägenhet.I augusti röstade Skurups kommunfullmäktige nej till att låta Brottsoffer- och kvinnojouren sydöstra Skåne hyra en del av Bruksgården.

Dalarnas tidningar - 03 feb 15 kl. 17:02

Skyddade boendet drabbas inte

– Nej, den stora delen som vi behöver för verksamheten får vi från Borlänge kommun genom föreningsbidrag och vi får också en liten del av Säters kommun, säger Carina Wieweg, en av de anställda..

Expressen - 28 apr 19 kl. 08:39

Lori, 60, dödades av skytten när hon skyddade rabbinen

Lori Kaye, 60, firade Pesach i synagogan när vapenmannen plötsligt öppnade eld och dödade henne. Tre andra, bland dem en åttaårig flicka, skadades av skotten. Nu tror polisen att många liv räddades för att vapnet inte fungerade som det skulle.

Skånskan - 03 jun 18 kl. 05:00

Deltagarna: Äntligen har politikerna tagit sig i kragen

eslöv Det är bra att ersättningen höjs, säger sju av deltagarna i LSS-verksamheten som Skånskan fick en pratstund med.När Skånskan hälsar på i lokalerna på Kanalgatan tar de en paus från sina sysslor för att berätta hur de ser på den nya ersättningsnivån. Julia Andersson:
– Det är rätt bra att de höjde från en ynka femkrona, det var så himla lite.

Supermiljöbloggen - 28 okt 13 kl. 12:44

Bottentrålning i skyddade områden kritiseras

Enligt havsmiljöorganisationen Oceana är det som att ?tillåta okontrollerad skogsskövling inuti våra nationalparker på land?. I förra veckan skrev Supermiljöbloggen om att skyddade marina områden endast täcker 2,8 procent av världens hav, samtidigt som målet är att nå upp till tio procent fram till år 2020.

Supermiljöbloggen - 10 maj 14 kl. 13:57

Skyddade havsområden dåligt skyddade

En ny rapport från miljöorganisationen Oceana visar att över 30 procent av Östersjöns skyddade havsområden bara är skyddade på pappret. Många av de havsområden som länderna runt Östersjön valt att skydda saknar helt förvaltningsplaner – det vill säga planer som reglerar vad som får ske inom områdena. Det här skriver havsmiljöorganisationen Oceana i ett pressmeddelande i samband med publiceringen av en ny rapport.

YLE - 09 sep 13 kl. 04:55

Många skyddade byggnader i Norra hamnen

Det finns många begränsningar då man planerar Norra hamnen i Ekenäs. Dels måste den miljömässiga helheten beaktas, dels är flera byggnader skyddade och får inte rivas, säger Dan Lindholm, som är museichef i Raseborg. En av de byggnader som är skyddade är Kronomagasinet, som är ritad av Hjalmar Åberg och Magnus Schjerfbeck år 1911.

Kristianstadsbladet - 08 maj 14 kl. 10:50

Skydd saknas i skyddade områden


Antalet skyddade havsområden ökar i Östersjön och Kattegatt, men antalet verkliga skyddsåtgärder ökar inte i samma takt, enligt miljöorganisationen Oceana."Det måste bli bättre fokus på hur man utformar skyddade områden och hur man tillämpar regleringar", säger Christina Abel, marinbiolog på Oceana, i ett pressmeddelande.I en rapport hävdar organisationen att över 30 procent av Östersjöns skyddade havsområden bara är skyddade på papperet..

BT - 08 maj 14 kl. 10:50

Skydd saknas i skyddade områden

Antalet skyddade havsområden ökar i Östersjön och Kattegatt, men antalet verkliga skyddsåtgärder ökar inte i samma takt, enligt miljöorganisationen Oceana. "Det måste bli bättre fokus på hur man utformar skyddade områden och hur man tillämpar regleringar", säger Christina Abel, marinbiolog på Oceana, i ett pressmeddelande.I en rapport hävdar organisationen att över 30 procent av Östersjöns skyddade havsområden bara är skyddade på papperet..

YLE - 31 maj 17 kl. 04:46

"Om det kostar så kostar det" – Att riva Barnkliniken eller andra skyddade byggnader inget alternativ

För att riva en skyddad byggnad krävs ytterst vägande skäl. En dyr renovering eller dåligt skick är inte tillräckliga orsaker, anser överinspektören Henrik Wager vid Nylands NTM-central. Frågan om att riva skyddade byggnader blev aktuell när HNS fastighetschef kritiserade renoveringen av Barnkliniken i en intervju för Yle Huvudstadsregionen förra veckan.

YLE - 22 jan 16 kl. 15:47

Asylsökande dog - boendet har för få vårdare

Ett asylboende i Esbo som upprätthålls av Luona följer inte Migrationsverkets rekommendationer när det gäller mängden vårdpersonal. En 20-årig asylsökande som bodde där dog efter årsskiftet. Det här skriver Suomen Kuvalehti.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.