SVT > Inrikes

Sunday, 06 December, 02:03

SVT - 21 nov 20 kl. 10:49

Här är kommunerna som klarat corona bästUnder senhösten har smittspridningen tagit rejäl fart i de flesta delar av Sverige.  Men några små kommuner i norr ligger fortfarande förhållandevis lågt. Är glesheten den avgörande faktorn? – Det kan bero på tur, men visst tror jag att vår litenhet spelar roll. Och att nattklubbslivet är minimalt, säger Lennart Gustavsson (V), kommunstyrelsens ordförande i Malå..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Lennart Gustavsson, Malå

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är kommunernasom , klarat, corona, bäst
Nerikes Allehanda - 01 sep 20 kl. 10:02

10.30: Så har företagen klarat ”corona-sommaren”: NA sänder live

Hur har egentligen länets företag klarat en sommar präglad av covid-19? Idag träffar ledningen....

SVT - 03 feb 18 kl. 07:29

Trots larm – kommunerna klarade att bosätta nyanlända

Trots att många kommuner larmade om att de inte skulle klara att ordna fram bostäder åt de nyanlända som de anvisades, så visar nya siffror från Migrationsverket att kommunerna klarat uppdraget..

YLE - 20 apr 17 kl. 12:32

Attendo, Kårkulla, HNS - nu lusläser kommunerna vårdavtalen

Snart ska landskapen ta över kommunernas alla vårdavtal. Men kommunerna saknar direktiv för hur de ska förbereda sig inför övergången. De västnyländska kommunerna har ett stort antal avtal med externa vårdproducenter.

YLE - 12 mar 14 kl. 17:04

Kommunerna: ”Oredigt och dåligt!”

Regeringens social- och hälsovårdsreform ses som ett hastverk och flera kommuner kritiserar ansvarskommunernas roll i förslaget som har lagts fram. Senast i dag skall kommunerna berätta sina åsikter om reformen. Landskapsdirektör Olav Jern vid Österbottens förbund säger att kommunerna i österbotten har organiserat social- och hälsovården utgående från den förra reformen som kallades KSSR.

Corren - 08 apr 20 kl. 19:30

Lena Micko (S): Kommunerna har klarat krisen bra

Något facit finns inte ännu, men hittills har kommunerna i allmänhet klarat coronasituationen bra..

DI - 04 mar 20 kl. 15:56

Kritiska veckor väntar Assa Abloy efter corona-stoppet

Marknaden i Kina står stilla och produktionen går på halv kapacitet. Än så länge har Assa Abloy klarat sig undan negativa effekter på….

Skånskan - 12 mar 20 kl. 15:14

Corona slår hårt mot ”Fantomen”

The Phantom of the Opera spelas som vanligt, men sedan det kom nya direktiv kring coronasmittan har biljettförsäljningen helt stannat av.
– För en så här stor produktion är det förödande, säger producenten Emil Sigfridsson.
Eftersom Folkhälsomyndighetens rekommendation hittills är att evenemang med mer än 500 personer bör ställas in berörs inte Kristianstad teater som bara har 362 platser.

Expressen - 03 apr 20 kl. 07:20

Corona i korthet – de senaste nyheterna

Ett specialplan är på väg hem med strandade Peru-svenskar.■■■CIA har i flera månader jagat på Kinas ”faktiska” coronasiffror. Vita huset varnas för att enpartistatens siffror inte stämmer.

Aftonbladet - 06 apr 20 kl. 08:35

Därför har Tyskland så få döda i corona

▸ Tyskland står nu inför sin stora coronakris, med ett stadigt ökande antal dödsfall. Men landet har hittills klarat sig med förvånansvärt få dödsfall, jämfört med sina grannländer, ”bara” 1 318 döda. Anledningarna är, enligt experterna, bland annat två: En massiv testning – och en väl förberedd och utbyggd sjukvård..

Trelleborgs Allehanda - 08 apr 20 kl. 05:00

Därför sprids corona långsammare i Skåne

Hittills har Skåne klarat sig bättre än andra regioner i coronapandemin. Ökningen går långsammare än i exempelvis Stockholm. Förklaringarna kan både hänga ihop med tidiga åtgärder inom sjukvården och skötsamma skåningar..

Kristianstadsbladet - 08 apr 20 kl. 05:00

Därför sprids corona långsammare i Skåne

Hittills har Skåne klarat sig bättre än andra regioner i coronapandemin. Ökningen går långsammare än i exempelvis Stockholm. Förklaringarna kan både hänga ihop med tidiga åtgärder inom sjukvården och skötsamma skåningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.