Nerikes Allehanda > Nyheter

Thursday, 03 December, 07:37

Nerikes Allehanda - 21 nov 20 kl. 10:43

Tuff kritik mot stora barngrupper i förskolan: ”Det finns ingen plan och de bara stoppar in barn”Barngrupperna i Lekebergs förskolor är för stora menar föräldern Linnea Söderling. Hon tycker att....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Lekebergs, Linnea Söderling

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tuff, kritikmot stora , barngrupperi , förskolanDet finns , ingen plan och de bara stoppar in barn
Nya Wermlands Tidningen - 15 maj 14 kl. 21:01

Hård kritik mot förskolan

Stora barngrupper, underbemanning och kvalitetsbrister. Skolinspektionen riktar hård kritik mot förskolan i Karlstads kommun. – Jag är inte ett dugg förvånad, säger lärarfackets ordförande Josefine Dedorsson..

DN - 09 okt 19 kl. 16:17

Oppositionen riktar tuff kritik mot budgeten: ”Otydlig och Innehållslös”

För lite pengar till förskolan, låga mål kring bostadsbyggande och ojämlik fördelning av resurserna..

Skånskan - 30 jun 16 kl. 17:06

Föräldrars kritik mot förskolan får stöd

Lund Otrygg miljö för barnen, avsaknad av pedagogisk verksamhet, motsättningar bland personalen, stor personalomsättning, bristfällig planering och ledning.Det här är en del av de brister som Skolinspektionen konstaterat på den kommunala förskolan Forsbergs minne i centrala Lund. Slutsatserna ger stöd för den kritik som flera föräldrar framfört, och nu måste kommunen senast den 23 september redovisa vad som görs för att komma till rätta med problemen.

Hela Gotland - 31 jul 19 kl. 12:39

Kritik mot förskolan: Undermålig bemanning

Vikarietillsättningen har ställt till med problem på förskolan i Slite..

YA - 29 dec 16 kl. 03:00

Kritik mot förskola i Skurup

Arbetsmiljöverket riktar kritik mot förskolan Askliden i Skurup. Bristerna gäller bland annat att det saknas information om några av de farliga kemiska produkter som hanteras i verksamheten..

Barometern - 29 aug 13 kl. 08:12

Höjd maxtaxa ger mindre grupper i förskolan

Förskolan är Sveriges i särklass vanligaste barnomsorgsform. Förra året var 482 309 barn inskrivna på förskola, enligt Skolverket. Tillgången på förskoleplatser och god kvalitet i för­skolan spelar en mycket viktig roll för att föräldrarna ska kunna arbeta och samtidigt känna sig trygga med att ­barnen har det bra.

SmålandsPosten - 23 jul 14 kl. 06:47

Maxtak för barngrupperna i förskolan

Skolresultaten faller och klyftorna växer i den svenska skolan. Det är en allvarlig utveckling som måste brytas. Forskning visar att det viktigaste för att höja skolresultaten är att investera tidigt i barnen i förskolan och i de första åren i skolan.

SVT Debatt - 14 dec 13 kl. 06:00

Låt inte förskolan bara vara förvaringsplats

SKOLAN Alltför länge har barnomsorgspolitiken fokuserat på tillgången till förskola, i stället för själva kvaliteten i verksamheten. Barngruppernas storlek tillhör ett av de största problemen i dag. Förutom att det är dåligt för barnen, tillvaratas inte förskolelärarnas kompetens under de omöjliga förutsättningarna.

SmålandsPosten - 01 jul 14 kl. 06:47

Maxtak i förskolan leder ingen vart

När Stefan Löfven i söndags kväll talade i Almedalen lovade han mindre barngrupper i förskolan. Hans besked bestod av ett tak på maxi-malt 15 barn per grupp. Löfven menar att barngrupperna växer i oönskad takt, vilket bidrar till en försämrad förskola.

BT - 16 aug 13 kl. 09:22

Befogade protester mot stora barngrupper

Rädda Barnen i Borås har under en längre tid noterat en stigande oro bland föräldrar och förskolepersonal över de växande barngrupperna i förskolan. För att skaffa oss en egen uppfattning i frågan planerade och genomförde vi under år 2012 ett antal besök i några förskolor. Dessa besök gjordes av före detta förskollärare, skolpsykolog, kurator med flera ?

BT - 17 sep 13 kl. 14:07

Mindre barngrupper kräver fler förskollärare

Alla barn ska få en bra start i förskolan. En förskola med hög kvalitet där barnen lär sig mycket och känner sig trygga kräver kompetent personal och små barngrupper. Vi är därför mycket oroade över att andelen riktigt stora barngrupper, över 20 barn, ökar och har ökat med 54 procent sedan 2006.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.