Aftonbladet > Nyheter

Wednesday, 25 November, 12:08

Aftonbladet - 21 nov 20 kl. 10:27

Så ska svenskarna vaccineras▸ Hur kommer de olika vaccinen portioneras ut i den svenska befolkningen? Vem får vad?
Vilka biverkningar ger vaccinen? Och är det farligt att vaccinet tagits fram så fort?
Aftonbladet har tagit reda på svaren till alla dina frågor om hur svenskarna kommer vaccineras..
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , svenskarna, vaccineras
YLE - 14 apr 15 kl. 13:00

Vaccinmotståndet får konsekvenser - också hos oss vaccineras färre barn

En viss nedåtgående trend kan skönjas i vaccineringen av småbarn i Finland. Andelen barn som vaccineras har sjunkit speciellt när det gäller mässling, rotavirus och pneumokocker. Statistik från Institutet för hälsa och välfärd THL visar att nästan alla småbarn i Finland alltjämt vaccineras, men de senaste åren har andelen barn som får vissa vaccin minskat.

BT - 13 apr 14 kl. 07:50

Få allergiker vaccineras på Säs

Manne Björnsson är en av få som allergivaccinerats på Säs. I Halland vaccineras tio gånger så många patienter som i södra Älvsborg, visar färska siffror. 25 procent av Sveriges befolkning lider av någon form av pollenallergi.

Barometern - 10 sep 14 kl. 17:38

Här vaccineras flest nyfödda barn

Föräldrarna i Kalmar län är bäst i Sverige på att låta nyfödda barn vaccineras. Föräldrarna i Kalmar län är bäst i Sverige på att låta nyfödda barn vaccineras. Ny statistik från 2011 visar att 99 procent av barnen har blivit vaccinerade mot de nio sjukdomar som ingår i programmet: difteri, stelkramp, kikhosta, polio, mässling, påssjuka, röda hund samt infektioner.

SR - 22 aug 15 kl. 03:09

Nyfödda slipper kikhosta om gravida vaccineras

Folkhälsomyndigheten utreder om blivande mammor bör vaccineras mot kikhosta. Vaccinet kan skydda de nyfödda mot sjukdomen tills de själva kan vaccineras. För de allra minsta kan kikhosta vara dödligt..

Hela Gotland - 18 maj 11 kl. 14:53

Viktiga almar vaccineras

Naturskyddsföreningen gör ett försök att rädda några av de hundratals almarna i Hörsne prästänge. Nästa vecka ska de vaccineras mot almsjukan.- Det kostar mycket, men det är ett försök att mota bort sjukan, säger Anders Lekander..

Hela Gotland - 19 maj 11 kl. 04:00

Almar i Hörsne prästänge ska vaccineras

Naturskyddsföreningen gör ett försök att rädda några av de hundratals almarna i Hörsne prästänge. Nästa vecka ska de vaccineras mot almsjukan.- Det kostar mycket, men det är ett försök att mota bort sjukan, säger Anders Lekander..

Nyhetskanalen - 21 mar 12 kl. 10:33

Cancerfonden: Även pojkar bör vaccineras mot HPV-virus

Även pojkar bör vaccineras med vaccin mot humant papillom-virus (HPV). Det skriver Cancerfonden i sin senaste rapport..

SVT - 09 maj 12 kl. 17:46

Barn ska vaccineras mot hepatit

Från och med nästa år ska alla barn i Skåne vaccineras mot hepatit B i alla fall om den regerande femklövern får som den vill..

NT - 13 jun 12 kl. 12:00

Många fick vaccineras efter vårdmiss

Missar i kommunikationen mellan två landsting ledde till att vaccination av familjen dröjde. Ett syskonpar med aktiv hepatit B hann smitta ett tredje syskon och börja på dagis så att en grupp om 105 personer måste vaccineras..

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 12 kl. 11:44

Fler barn vaccineras mot hepatit B

Allt fler barn vaccineras mot sjukdomen hepatit B. I maj vaccinerades 54 procent av spädbarnen i landet, det är 35 procent fler än maj för ett år sedan, visar statistik från företaget Glaxosmithkline. Men skillnaden är stor mellan landstingen.

NT - 13 nov 12 kl. 11:14

Miljontals ska vaccineras i Darfur

Över 3,5 miljoner människor i den konfliktdrabbade sudanska regionen Darfur kommer att vaccineras mot virussjukdomen gula febern, som misstänks ha krävt närmare hundra dödsoffer de senaste sju veckorna, uppger Världshälsoorganisationen (WHO) och sudanesiska myndigheter i en gemensam rapport..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.