Corren > Nyheter

Tuesday, 24 November, 18:44

Corren - 21 nov 20 kl. 10:00

Nu växer det nybildade naturreservatetFörra året skapades Karlshults naturreservat. Nu har förhandlingar avslutats med en markägare vilket innebär att området utökas..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Karlshults

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu växerdet , nybildade, naturreservatet
BT - 23 apr 20 kl. 11:05

Fel att förbjuda lösa hundar i naturreservatet

Jägare överklagade förbudet mot lösa hundar i det nybildade naturreservatet Stampatorgs ljunghed. Nu ger länsstyrelsen dem rätt. – Vi kommer att ta bort den föreskriften, säger Anita Sjöstrand kommunbiolog på Marks kommun..

Skånskan - 09 aug 18 kl. 14:00

Länsstyrelsen har beslutat att utvidga naturreservatet

Stenestad Naturreservatet vid Hallabäckens dalgång växer. Ett mer omfattande skydd av området vid Söderåsen har diskuterats länge, och nu har Länsstyrelsen beslutat att utvidga området med 33 hektar.Området blir nu i sin helhet över 200 hektar stort, och utgörs främst av två lövskogsklädda områden som ligger på en sluttning längs med Söderåsens Nationalpark.

Skånskan - 28 okt 15 kl. 20:30

Nya naturreservatet – ett hot mot Nolato?

Hörby ÖSTRABY/HÖRBY
Utvidgningen av naturreservatet Hörby fälad riskerar att sätta käppar i hjulet för företag i närheten som vill expandera, och hotar jobben på sikt.
Den teorin förde Moderaterna fram i fullmäktige senast. Men responsen från övriga partier var klen, och beslutet blev att godkänna naturreservatet.

Barometern - 11 dec 17 kl. 14:00

Svartbäcksmåla växer

Nya vandringsleder kan bli verklighet när naturreservatet i Svartbäckmåla växer. .

BT - 12 jun 19 kl. 12:29

Sporten som växer – nu tre klubbar i Borås: ”Det har gått fort”

Nybildade föreningen Cheer Supreme Allstars växer – i en sport som nyligen släpptes in i RF, Riksidrottsförbundet. Den gångna helgen hölls ett minicamp för unga aktiva – och till nästa säsong ska en seniorverksamhet vara igång. – Det har varit ett stort intresse, säger tränare Alexandra Hultén.

Uppsalanyheter.se - 06 apr 15 kl. 08:10

Antalet nybildade efternamn i Uppsala relativt lågt

Under den senaste 20-årsperioden – lika lång tid som internet har varit tillgängligt för allmänheten - har Patent- och registreringsverket (PRV) haft en dubblering av inkommande ansökningar för nybildade efternamn.Under den senaste 20-årsperioden – lika lång tid som internet har varit tillgängligt för allmänheten - har Patent- och registreringsverket (PRV) haft en dubblering av inkommande ansökningar för nybildade efternamn.   År 1994 skapade sig 846 personer ett nybildat efternamn.

Nya Wermlands Tidningen - 29 mar 16 kl. 18:51

Sörknattens reservat växer in i Bengtsfors

Länsstyrelsen i Västra Götaland utökar naturreservatet Sörknatten med ytterligare 13 hektar i nordväst, mot sjön Djup. Åmålsreservatet, som är ett av Dalslands mest besökta, sträcker sig nu även in i Bengtsfors kommun..

Sydöstran - 20 dec 16 kl. 16:00

Eriksbergs reservat växer – norra delen får skydd

Naturreservatet vid Eriksberg har blivit större. Länsstyrelsen har nu fattat beslut om en utvidgning..

Blekinge Läns tidning - 11 dec 18 kl. 21:59

Naturreservat växer med 50 hektar

Naturreservatet Halen har växt med nästan 50 hektar. Syftet är att ytterligare förstärka de naturvärden som finns i området..

YLE - 19 jun 13 kl. 08:05

Iskmosunden växer igen

Runt de små sjöarna finns både fastbosatta och fritidsbostäder. Den nybildade föreningen Iskmosunden har fått sammanlagt 27 000 euro av Närings-, trafik- och miljöcentralen, Korsholms kommun och föreningsmedlemmarna. Ola Österblad och Peter Back från föreingen Iskmosunden.

YLE - 19 jun 13 kl. 08:19

Iskmosunden i Korsholm växer igen

Runt de små sjöarna finns både fastbosatta och fritidsbostäder. Den nybildade föreningen Iskmosunden har fått sammanlagt 27 000 euro av Närings-, trafik- och miljöcentralen, Korsholms kommun och föreningsmedlemmarna. Föreningen har många planer för vad som kunde byggas om sjöarna skulle muddras.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.