GT > Nyheter

Monday, 23 November, 22:51

GT - I förrgår: 10:05

Avtalsrörelsen måste öka konkurrensförmåganVi kan inte låta regionala skyddsombud få större befogenheter än exempelvis myndigheter, skriver Anna Lönn Lundbäck, regionchef Byggföretagen i väst i en replik till ordföranden för Byggnads Väst, Tomas Emanuelsson..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Anna Lönn Lundbäck, Byggföretagen, Byggnads Väst, Emanuelsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avtalsrörelsenmåste , öka, konkurrensförmågan
SvD - 27 mar 15 kl. 08:06

Ödesfrågan som får fart på avtalsrörelsen

Det är het strid redan innan avtalsrörelsen börjat. Och det gäller en ödesfråga – om det blir noll kronor i lönekuvertet eller minst 2 procents ökning..

BT - 28 sep 12 kl. 00:30

Omvänd logik i avtalsrörelsen

Om lärarna ska ha högre löner framöver kan inte hamnarbetarna strejka Det gick hett till på lärarförbundens Facebooksidor i går. Trots att svenska lärare nu fått fyraårigt löneavtal som utan konkurrens är det dyraste i årets avtalsrörelse, är de långt ifrån nöjda. Det var hårda kommentarer om att förhandlarna ?

SR - 09 sep 13 kl. 07:20

Sista stora fajten i avtalsrörelsen

Den här månaden ska omkring 250 000 statligt anställda få nya löneavtal, bland annat kriminalvårdare, poliser och tjänstemän på olika myndigheter. Den största stridsfrågan handlar om hur avtalen ska se ut..

SR - 17 jun 15 kl. 09:02

Långt kvar till jämställda löner

Skillnaden mellan vad män och kvinnor tjänar minskar långsamt, enligt ny statistik. Kvinnors genomsnittslön är knappt 87 procent av mäns lön. I den kommande avtalsrörelsen väntas frågan om jämställda löner bli het..

BT - 10 dec 12 kl. 12:47

Höga lönekrav hotar återhämtning

För att så långt som möjligt lindra effekterna av nedgången och rädda sysselsättning, är en återhållsamhet i den stundande avtalsrörelsen helt nödvändig, skriver Lennart Österlund, Teknikföretagen. För de flesta som följer nyhetsrapporteringen står det klart att Nordamerika, Asien och Europa uppvisar en dyster utveckling. För vår exportberoende svenska industri skapar detta ett bekymmersamt läge.

BT - 02 apr 13 kl. 19:04

Nytt avtal för halv miljon anställda

Omkring en halv miljon anställda i industrin har fått ett treårigt avtal värt 6,8 procent. Därmed är riktmärket också satt för övriga förhandlingar på arbetsmarknaden ? men alla barn inom LO-familjen är inte nöjda.

Nerikes Allehanda - 26 feb 16 kl. 04:15

Krypskyttet mot svensk modell

Anders Ferbe är ordförande för IF Metall. Han är bekymrad. Avtalsrörelsen är i full gång.

PrivataAffärer - 21 jan 20 kl. 07:19

SEB spår nollränta två år till

I Sverige talar en återhämtning för hushållens konsumtion och vändning i bostadsbyggandet för att BNP fortsätter öka 2020. Enligt SEB:s prognos väntas Sveriges BNP öka 1,1 procent i år och 1,7 procent under 2021. I föregående prognos, i november, väntades BNP öka med 1,2 procent i år och 1,7 procent 2020.

YLE - 19 maj 16 kl. 15:00

Nya bossen av Hagnäs

Än är det knappt någon som känner igen den här mannen när han går över Hagnäs torg i Helsingfors. Det lär det bli ändring på när han i juni blir fackcentralen FFC:s nya ordförande. Jarkko Eloranta blir officiellt vald i juni men i praktiken är hans utnämning redan klar.

HBL - 07 feb 13 kl. 04:30

Svårt med sex

Det blir ingen mjukstart för riksdagsledamöterna, som efter en lång julledighet den här veckan igen har samlats på Arkadiabacken. Stora frågor finns genast högt på agendan och farten bara tilltar under senvintern och våren. Ännu arbetsammare veckor och månader har regeringen framför sig.

BT - 25 apr 13 kl. 00:27

En strejktimma för mycket

Förtroendet för facket skadas när Transport agerar oansvarigt Det tog en timme innan strejken avblåstes. Det kommer att ta betydligt längre tid för Transport att återfå det förtroende de satt på spel i och med sitt oansvariga agerande i avtalsrörelsen. Att överhuvudtaget varsla om strejk med de konsekvenser den kunde ha fått med tömda butiker och fabriker som fått stanna, vittnar om hur ogenomtänkt en sådan konflikt var.

Fler nyheter från GT

GT - 30 minuter sedan

”Det passade deras gamlingar väldigt bra”

GÖTEBORG. Det smällde på rejält när Blåvitt och Häcken kryssade på en usel gräsmatta på Gamla Ullevi. Ett underlag som gynnade Blåvitt mest, enligt Häcken.

GT - 45 minuter sedan

Hyllningen: ”Tog 75 procent av skotten”

Sävehof hade inte spelat match på ett tag. Det märktes i positiv bemärkelse när Guif kom på besök. – Vi var laddade i dag, säger Jonathan Edvardsson.

GT - 1 timme sedan

Bil har voltat runt – halt väglag

Räddningstjänst och ambulans larmades.

GT - 1 timme sedan

Stjärnans utbrott mot sin lagkamrat

GÖTEBORG. 1–1 i derbyt mot Häcken. Då röt Pontus Wernbloom till rejält mot nyinbytte Emil Holm efter slutsignal.

GT - 2 timmar sedan

Coronas grepp: Smitta på över 100 skolor i Göteborg

Över 100 grundskolor i Göteborg har haft bekräftade fall av covid-19.Både elever och lärare har insjuknat.I veckan börjar tre högstadieskolor med distansundervisning för att minska risken för vidare smittspridning.

GT - 3 timmar sedan

Stormar ut i protest mot domarens beslut

Två straffar för IFK Norrköping.Då stormade Falkenbergs tränare Hasse Eklund ut i spelargången.– Den här reaktionen från Eklund skvallrar väl en del om hans åsikter, säger kommentatorn Niklas Jarelind i Dplay..

GT - 4 timmar sedan

JUST NU: Lastbil och bil har frontalkrockat

En lastbil och en bil har frontalkrockat på E45 i Lilla Edet i höjd med Rasta.Helikopter, ambulans, räddningstjänst och polis är på platsen..

GT - 5 timmar sedan

Elins framgångsrika karriärbyte – i krisen

Elin Sandblom, 26, röjer skog, fäller träd och jobbar med anläggning och trädgård.Hon startade eget samtidigt som coronapandemin drog i gång.Medan många andra företag dukar under har hennes satsning varit ett lyckokast.

GT - 11 timmar sedan

”Konstapel knark” sålde droger över hela världen

Två unga män – som bland annat kallat sig för ”Konstapel knark” och ”Kemistens hemhjälp” – har stått inför rätta misstänkta för att ha bedrivit en storskalig knarkverksamhet i en lägenhet i Skövde.De åtalades för synnerligen grovt narkotikabrott, då de sålt droger på Darknet för totalt 7,6 miljoner kronor, menar åklagaren.Tingsrätten dömer de båda männen till åtta års fängelse .

GT - 12 timmar sedan

Tillbaka efter corona: ”Blev mest frustrerad”

GÖTEBORG. Kristopher da Graca är senast i Blåvitt att hämna i karantän med corona.Han är den tredje mittbacken som drabbas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.