Vimmerby Tidning > Nyheter

Tuesday, 01 December, 21:24

Vimmerby Tidning - 21 nov 20 kl. 10:00

Ove har massor av planer för pensionenNyligen gjorde Ove Olsson sin sista arbetsdag på Astrid Lindgrens Värld. Pensionen kom lite tidigare än väntat och nu ska han ägna sina dagar åt att rå om familjen och jobba för sin hemort Storebro..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Ove Olsson, Astrid Lindgrens Värld, Storebro

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ovehar , massorav , planerför , pensionen
News55 - 20 okt 15 kl. 16:23

PRO om regeringens planer för höjd pensionsålder: ”Behövs mer fokus på arbetsmiljön”

Regeringens ambition är ett riksdagsbeslut om höjd pensionsålder före nästa val, någonting socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) uppgett till SvD. Enligt tidningen vill de borgerliga partierna höja till 63 år för uttag och 69 år för rätten att behålla sin anställning. Socialdemokraterna lutar åt en höjning till 62 respektive 68 år.

Posh24 - 09 mar 11 kl. 14:31

Klarar du av mer Ove Sundberg från Solsidan?

Som vi tidigare rapporterat är det inte säkert att succéprogrammet Solsidan kommer att få en säsong till. Felix Herngren behöver en paus och säger sig inte vara sugen på att fortsätta. Men skaparna av serien säger nu att det finns planer på att spinna vidare på karaktären Ove Sundberg!

SR - 15 timmar sedan

Planer på elväg kan få stor miljöpåverkan

Det finns planer på en elväg mellan Örebro och Hallsberg, enligt Länsstyrelsen kan den få en "Betydande miljöpåverkan". Elväg är ett sätt att ladda batterierna under färd. Trafikverket arbetar nu med en omfattande miljökonsekvensbeskrivning "Det kan medföra störningar med elektromagnetiska fält" säger projektledaren, Nicklas Broberg.

PrivataAffärer - 20 aug 19 kl. 04:00

Så påverkas pensionen av dina val

I tumreglerna framgår att det finns flera olika faktorer som påverkar vår framtida pension. När vi väljer att gå i pension har en direkt och tydlig påverkan. Om utfallet är positivt vid pensionering ett år senare, är utfallet direkt negativt för den som väljer att gå i pension ett år tidigare.

PrivataAffärer - 20 aug 19 kl. 13:00

Börsfall rena kallduschen för pensionen

Läs även: Så påverkas pensionen av dina val Det är Pensionsmyndigheten som skissat på vad ett kraftigt börsfall skulle innebära för pensionerna. I rapporten ”Tumregler för pensionen” redovisas ett räkneexempel på hur en kraftigt sjunkande börs påverkar storleken på pensionen. I räkneexemplet utgår Pensionsmyndigheten från att börsen tappar 40 procent, vilket i

PrivataAffärer - 22 aug 19 kl. 13:00

Så räknar du ut hur deltiden minskar pensionen

Statistik från Försäkringskassan visar att andelen av landets totala föräldrapenning som tas ut av kvinnor är 71 procent. Att jobba deltid mellan fem och tio år minskar den totala månatliga pensionen med mellan 1,1 till 2,7 procentenheter för varje ytterligare 10 procentenheter du går ned i arbetstid i jämförelse med att arbeta heltid. Beräkningarna ovan ingår i Pensionsmyndighetens rapport Tumregler för pensionen som utkommit i sommar.

Expressen - 31 maj 16 kl. 16:22

Jan-Ove Waldner: "Det är en katastrof"

Den klassiska pingisklubben Spårvägen kan tvingas bort från SL-hallen i Midsommarkransen. Men landstingets planer får tummen ner från Spårvägen-ikonerna Jan-Ove Waldner och Mikael "Äpplet" Appelgren. – Det är en katastrof, säger Waldner.

DN - 23 aug 17 kl. 05:00

Svenska pensionärer i Spanien: Vi har inga planer på att flytta tillbaka

Mona och Olev Trygg bestämde sig redan innan pensionen för att de skulle spendera delar av året i solen när de slutat jobba. I dag bor de i Torrevieja i Spanien under stora delar av året – och de har inga planer på att flytta hem..

SmålandsPosten - 05 apr 18 kl. 12:46

Ove Varland planerar pop-up-butiker i Augusthuset

Fastighetsägaren och köpmannaprofilen Ove Valand har nya planer för Augusthuset: Så kallade pop-up-butiker. Förhoppningen är att inspirera andra fastighetsägare eller entreprenörer till liknande projekt. .

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 15 kl. 06:00

"Här finns massor att göra"

När Dunkers fyllde tio år 2012 skrev Dan Jönsson en lång text på kultursidan: ”Hade Dunkers varit ett skepp så hade det för längesen befunnit sig på sundets botten, så som det har stormat och gjorts myteri och läckt och hivats barlast under detta decennium.”– Haha, jo precis. Du vill ha en kommentar på det!?

YLE - 24 apr 16 kl. 20:40

"Det fanns massor av kärlek i ghettot"

I Ghettot i Jamaica lärde han sig tidigt att han måste kämpa hårt, och varje dag, för att komma vidare i livet. Han flyttade hemifrån redan som tolvåring och hann både sälja resväskor och kocka på lyxkryssare innan han kom fram till Närpes. Nu bor Oneil Walker här tillsammans med sin hustru Lotten och deras två barn, och har inga planer på att flytta tillbaka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.