NT > Nyheter

Tuesday, 01 December, 10:12

NT - 21 nov 20 kl. 09:40

Skolbarn smittades på fritidenSmittorisken för skolbarn är större på fritiden än i skolan, enligt en analys av smittade skolelever i tyska Hamburg. De allra flesta smittades av covid-19 hemma, på fester eller andra privata tillställningar..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Hamburg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolbarn, smittades, fritiden
Alingsås tidning - 26 jan 16 kl. 05:30

Försäkring på fritiden kan utredas

Alingsås kommun är ett steg närmare mot att försäkra skolbarn på fritiden. I dag, tisdag, tas frågan upp i barn- och ungdomsnämnden. I förra veckan träffades nämndens arbetsutskott, och ett av ärendena var flerårsstrategin.

NT - 20 jun 19 kl. 21:00

Här försäkras inte skolbarn på loven

De flesta kommuner försäkrar sina grundskoleelever både på skoltid och fritiden..

BT - 23 aug 11 kl. 07:52

Skolelever oförsäkrade på fritiden

Hur är ditt barn försäkrat genom skolan? BT har jämfört alla grundskolor i Sjuhärad. Två friskolor och Bollebygds kommun sticker ut.

Västerbottens Folkblad - 27 sep 11 kl. 00:30

Stugägare smittades av legionellabakterie

UMEÅ En man har nyligen insjuknat i legionärssjuka. Han smittades sannolikt i sitt fritidshus utanför Umeå.UMEÅ En man har nyligen insjuknat i legionärssjuka.

YLE - 02 aug 14 kl. 10:11

Finländarna tillbringar fritiden ensamma med datorn

Finländarna tillbringar en växande andel av sin tid ensamma och i sällskap av datorer, pekdatorer och smarttelefoner. Samtidigt motionerar finländarna mer än befolkningen i många andra europeiska länder. Det visar den färskaste studien i hur finländarna tillbringar sin vakna tid.

Nyan - 20 apr 16 kl. 05:48

Rasist – men bara på fritiden?

Är det diskriminering i arbetslivet att säga nej till en person som söker inhopp på grund av att personen säger sig vara rasist på fritiden?

Det ska tingsrätten nu ta ställning till efter två rättegångar i går.

I det första målet åtalades ÅHS dåvarande överskötare Gunnar Sjöblom för diskriminering när han efter en inskolningsperiod på fyra dagar meddelade Daniel Lampinen att han inte skulle få några inhoppsuppdrag eftersom hans rasistiska åsikter inte överensstämmer med ÅHS värdegrund.

Skånskan - 21 jun 16 kl. 13:08

”Jag orkar inte vara ful på fritiden”

Kultur och Nöje Hon är en av Sveriges främsta kläddesigners, brinner för att lyfta fram kvinnokroppen räds inte att ta plats och säga sin åsikt. På Dunkers kulturhus i Helsingborg kan man nu ta del av några av Camilla Thulins plagg.Utställningen Camilla Thulin – Kostymer, korsetter och Army of Lovers kom senast från Kulturhuset i Stockholm och består dels av Camilla Thulins privata plagg och dels av scenkostymer från uppsättningar som Evita på Göteborgsoperan och från Doktor Zjivago på Malmö opera.

YLE - 23 jan 17 kl. 14:25

"Fritiden behöver inte kosta mycket"

Över 1 700 personer har svarat på enkäten om fritid som Yle Österbotten och HSS Medias tidningar lanserade för knappt två veckor sedan. Yle Österbotten, Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten har startat ett unikt samarbete för att ta reda på vad österbottningarna gör på sin fritid. Du kan svara på enkäten här.

Cornucopia - 07 apr 17 kl. 11:20

Gästinlägg: Regeringen gör fritiden billigare - drabbar sjukvården

Nedanstående är ett gästinlägg signerat läsaren Blankröstaren.

Regeringen har tänkt sig att höja marginalskatten. Från vänsterhåll hörs det vanliga snömoset om “solidaritet” och “rika har råd att betala”, från höger hörs det vanliga “höjd skatt på sprit ger mindre supa, höjd skatt på jobb ger mindre jobba”, men ingen har någon ork eller någon vision eller vilja att göra något.

Expressen - 20 jun 19 kl. 10:53

Här saknar flest barn försäkring på fritiden

37 kommuner i Sverige har inte försäkrat sina grundskoleelever under fritiden.Skåne är det län i landet med flest kommuner som saknar fritidsförsäkring.- Fritiden är den mest olycksdrabbade tidpunkten i barns vardag, inte minst under sommarlovet, säger Håkan Svärdman, samhällspolitisk chef på fackförbundet Forena, i ett pressmeddelande..

BT - 06 mar 11 kl. 08:50

Vart femte skolbarn överviktigt:"Information som har saknats"

Studien visar också ett samband mellan låg utbildningsnivå i området där barnet bor och övervikt hos barnet. Vart femte skolbarn i Sverige har övervikt. Det visar den första nationella kartläggningen som gjorts av övervikt och fetma hos skolbarn.

Fler nyheter från NT

NT - 1 timme sedan

Danny dissade Björkman – tävlar i Mello

Danny Saucedo är klar för Melodifestivalen 2021 – men tanken var först att han skulle programleda tävlingen tillsammans med Christer Björkman..

NT - 15 minuter sedan

Rådjur påkörda på olycksdrabbad väg

Länsväg 215 mellan Finspång och Skärblacka är hårt drabbad av viltolyckor. Under måndagen blev två rådjur påkörda..

NT - 1 timme sedan

Historiskt högsta temperaturerna i november

Värmerekord efter värmerekord slogs i november. I Götaland och södra Svealand blev november 2020 på många håll den varmaste som hittills uppmätts..

NT - 45 minuter sedan

Stockholmsbörsen öppnar uppåt

Stockholmsbörsen har inlett årets sista handelsmånad med en svag uppgång. I den inledande handeln är OMXS-index upp 0,2 procent..

NT - 45 minuter sedan

Sjuksköterska dog – förundersökning nedlagd

Förundersökningen om misstänkt arbetsmiljöbrott sedan en sjuksköterska avled hastigt med covid-19 har lagts ned, meddelar Åklagarmyndigheten..

NT - 45 minuter sedan

Analys: Parisavtalets klimatmål inom räckhåll

Parisavtalets klimatmål kan vara inom räckhåll, trots allehanda pessimistiska scenarier om motsatsen..

NT - 45 minuter sedan

Nya rekommendationer: Symtomfria barn bör stanna hemma

Även yngre barn som bor tillsammans med någon som har covid-19 rekommenderas att stanna hemma. Folkhälsomyndigheten presenterade på tisdagen nya rekommendationer..

NT - 45 minuter sedan

Hotade socialarbetare: "Ska skada människor"

När mannen inte fick den missbruksvård han ville hotade han socialsekreteraren med att bland annat bränna ner dennes lägenhet..

NT - 30 minuter sedan

Då får Mårlinds nya storsatsning premiär

Viaplay-originalet "The defeated" beskrivs som ett storslaget drama från efterkrigstidens Berlin 1946..

NT - 1 timme sedan

Newcastles trupp isolerad efter smittoutbrott

Newcastle har stängt träningsanläggningen och satt hela A-truppen i självkarantän efter ett covid-19-utbrott i klubben, enligt The Guardian..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.