Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 02 December, 19:28

Världen Idag - 21 nov 20 kl. 08:50

Se första programmet om postmodernismenVad menas med postmodernism och på vilket sätt påverkar den oss i dag? Det är frågor som tas upp i de kommande programmen av Hotspot..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Hotspot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Se första programmetom , postmodernismen
DN - 24 mar 15 kl. 14:54

”Författarna avfärdar postmodernismen på fel grunder”

Postmodernismen är ett nederlag just på grund av att den är låst till upplysningstänkandets misslyckande, skriver Johan Eddebo, doktorand i religionsfilosofi, Uppsala universitet..

Affärsvärlden - 23 maj 17 kl. 22:00

En spark i ändan åt postmodernismen

Trettio år efter att postmodernismen sparkade modernismen i baken, får nu de postmoderna se på människor som är upprörda över pensionsöverenskommelsen, EU-medlemskapet, sjukvården och polisen..

SR - 26 aug 20 kl. 08:52

Förstörde postmodernismen Svenska Akademien?

I sin nya bok "När postmodernismen kom till Sverige" berättar litteraturhistorikern Johan Lundberg om de postmodernistiska idéernas konsekvenser för svenskt kulturliv. En av dem är Svenska Akademiens kris, menar han..

DN - 02 sep 20 kl. 15:00

Johan Lundberg förblindad av sin egen övertygelse om postmodernismen

I ”När postmodernismen kom till Sverige” driver litteraturvetaren Johan Lundberg tesen att postmodern teori orsakat svensk humaniora….

Sydsvenskan - 08 sep 20 kl. 21:00

För Johan Lundberg står postmodernismen för allt han tycker illa om

Nya boken om postmodernismen är tendentiös och förenklad, tycker Karin Nykvist..

Barometern - 10 jan 14 kl. 08:23

Tv-programmet gjorde susen för Dante

Femårige hästen Dante var länge besvärlig och väldigt svårriden. Två veckor hos Ponnyakuten gjorde susen. På söndag kväll är det säsongspremiär för SVT-programmet Ponnyakuten i Barnkanalen.

Nyan - 21 jul 16 kl. 11:55

Det här är idrottspolitiska programmet

Motion, idrott och hälsa.

De är ledorden i det idrottspolitiska programmet för landskapet Åland.

– Mår vi bättre och är i bättre form har det också positiva samhällsekonomiska effekter, säger utbildnings- och kulturminister Tony Asumaa (Lib).

Skånskan - 22 mar 18 kl. 18:13

Sex världspremiärer på programmet

När Malmö symfoniorkester på torsdagen presenterade programmet för säsongen 2018/2019 fanns hela sex världspremiärer, och flera kvinnliga tonsättare och dirigenter på programmet, för ovanlighetens skull.
Det finns som vanligt också många standardverk, med välkända solister.Höjdpunkter ur programmet:
Samtida musik:
Världspremiär blir det på verk av Jonatan Sersam (6 september), Britta Byström (22 november), Jörgen Dafgård (7 februari), Tobias Broström (14 mars) , Staffan Storm (11 april) sam B Tommy Andersson (27 april).

YLE - 24 jan 14 kl. 04:58

Programmet för att skydda skog haltar

Skyddsprogrammet Metso har gett skogsägare en möjlighet att skydda sin skog sedan 2008. Men skyddet bygger på frivillighet och möter därför en del kritik och myndigheter erkänner att man inte nått upp till målsättningarna. Programmet för att skydda våra skogar, det så kallade Metso-programmet har varit igång i sex år.

Dagen - 08 jul 11 kl. 03:00

Tjuvlyssnade frälsningsofficeren konfronterade TV4-chef: Programmet ljuger

Visby. Såväl tv-profiler som representanter för Frälsningsarmén kom med skarp kritik mot TV4:s metoder när chefen för samhällsredaktionen gästade "(G) som i Gud" i Visby. - Att göra något sån't här bara för att få bra tv tycker jag är fruktansvärt, säger kårledaren Markus Kihlagård som utsattes för dold kamera.

YLE - 15 nov 16 kl. 16:10

Kiva Skola-programmet startar i Chile

Antimobbningsprogrammet Kiva Skola börjar användas också i Chile. Åtgärdsprogrammet mot mobbning har utvecklats vid Åbo universitet, och det används allmänt i finländska skolor för att förhindra mobbning. Enligt en uppskattning av Åbo universitet för två år sedan använder 1 900 skolor aktivt programmet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.