GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 25 November, 20:13

GöteborgsPosten - 20 nov 20 kl. 20:55

Hirs återkallas – kan finnas bekämpningsmedelEkologisk hirs av märket Zeta återkallas från marknaden, skriver företaget Di Luca & Di Luca i ett pressmeddelande. I produkten finns sesamfrön som kan innehålla rester av bekämpningsmedlet etylenoxid..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Zeta, Di Luca, Luca

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hirs, återkallaskan , finnas, bekämpningsmedel
Skånskan - 19 jul 16 kl. 18:40

Bekämpningsmedel för 300 000 kr stals

FOGDARP Bekämpningsmedel till ett värde av 200 000-300 000 kronor stals förra veckan ur ett förråd till en lantbruksfastighet i Fogdarp.På polisen har man ögonen öppna de här stölderna, och det finns speciella poliser i underrättelsearbetet avsatta för att kartlägga dem.
Det handlar om en ganska ny företeelse i Sverige.

YLE - 09 apr 13 kl. 12:05

Bekämpningsmedel i grundvattnet i Karis

Höga halter av bekämpningsmedel har påträffats i grundvattnet vid järnvägsstationen i Karis. Halten av bekämpningsmedlet hexazinon överskrider ställvis kvalitetskraven för dricksvatten med sex gånger. Raseborgs miljöchef Gustav Munsterhjelm ser allvarligt på situationen.

Trelleborgs Allehanda - 15 jun 12 kl. 07:30

Bekämpningsmedel i Trelleborgs vattentäkter

Foto: Scanpix
Rester av bekämpningsmedel finns i Trelleborgs grundvatten. Det visar en kartläggning av grundvattnet som gjorts i Skåne. ?

Supermiljöbloggen - 11 jan 17 kl. 12:08

Bekämpningsmedel förbjuds i franska parker

Från och med nyårsdagen är bekämpningsmedel förbjudna i franska parker. Privatpersoner kan inte heller köpa bekämpningsmedel i affärerna längre. Frankrike har förbjudit användning av bekämpningsmedel i de parker, skogar och andra grönområden som ägs av staten eller en kommun.

Supermiljöbloggen - 19 dec 13 kl. 10:04

Citrusfrukter ofta besprutade med hormonstörande bekämpningsmedel

80 procent av citrusfrukterna i affärerna innehåller rester av bekämpningsmedel, det slår Naturskyddsföreningen fast. I de flesta fall rör det sig om bekämpningsmedel som sprejats på efter att frukterna plockats, som ett sätt att öka hållbarheten. Siffrorna, som ursprungligen kommer från det europeiska livsmedelsverket, visar också att en majoritet av frukterna, 63 procent, har behandlats med flera olika bekämpningsmedel.

Supermiljöbloggen - 20 maj 16 kl. 17:13

Höga halter av bekämpningsmedel hos barn

En grupp danska forskare har kommit ut med en ny studie gjorda på barn och mödrar i Danmark. Forskarna har mätt halterna av en grupp bekämpningsmedel avsedda för jordbruk. En alarmerande hög procent av individerna, närmare 90 procent, hade rester av ämnena i kroppen, rapporterar SVT.

YLE - 01 maj 15 kl. 07:56

Nya bevis: Bekämpningsmedel dödar bin

Nu ser det ut att vara bevisat: den omfattande bidöden de senaste åren beror på ett av jordbrukets vanligaste bekämpningsmedel, de så kallade neonikotinoiderna. Det här visar en svensk studie, som häromdagen publicerades bland annat i den ansedda tidskriften Nature. Debatten om neonikotinoidernas inverkan på humlor och bin har länge gått het.

YLE - 29 maj 14 kl. 19:24

Småfåglar ekologiskt bekämpningsmedel

De flesta inhemska äpplena kommer från Åland, och där försöker äppelodlarna hela tiden utveckla sätt att gör odlingen både miljövänlig och ekonomiskt hållbar. Bekämpningsmedel av olika slag är dyra och äppelodlarna gör allt för att använda så lite av dom som möjligt. Det är här som småfåglarna kommer in i bilden; talgoxar och blåmesar håller nämligen skadeinsekter och -larver borta.

SvD - 18 feb 16 kl. 05:03

Bekämpningsmedel kopplas till demens

Det verkar finnas ett samband mellan minnesstörningar och demens och bekämpningsmedel, enligt en ny studie som forskare vid Uppsala universitet gjort tillsammans med amerikanska och koreanska forskare, skriver Upsala Nya Tidning (UNT)..

Kristianstadsbladet - 18 feb 16 kl. 05:03

Bekämpningsmedel kopplas till demens

Det verkar finnas ett samband mellan minnesstörningar och demens och bekämpningsmedel, enligt en ny studie som forskare vid Uppsala universitet gjort tillsammans med amerikanska och koreanska forskare, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).(TT).

YA - 18 feb 16 kl. 05:03

Bekämpningsmedel kopplas till demens

Det verkar finnas ett samband mellan minnesstörningar och demens och bekämpningsmedel, enligt en ny studie som forskare vid Uppsala universitet gjort tillsammans med amerikanska och koreanska forskare, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.