Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 01 December, 22:31

Aftonbladet - 21 nov 20 kl. 08:13

Tegmark Wisell: "Tänk efter innan du bokar en resa till Alperna"▸ Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndigheten, anser att man bör ta sig en extra funderare innan man bokar en skidresa till Alperna..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Wisell, Alperna, Tegmark Wisell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tegmark, Wisell, Tänkefter , innandu , bokaren , resa, till Alperna
BT - 13 nov 14 kl. 09:28

Svenskar bär på resistent bakterie

Var tjugonde svensk bär på antibiotikaresistenta tarmbakterier, visar en ny studie. Bakterien smittar via huden och oroar myndigheter betydligt mer än MRSA.I förlängningen kan antibiotika bli värdelösa.

Sydsvenskan - 29 jun 11 kl. 16:21

Groddar återkallade från butiker

Foto: Scanpix
I går blev det känt att en person för första gången smittats i Sverige av samma allvarliga ehec-typ som drabbat Tyskland och Frankrike. Men redan innan dess hade tusentals förpackningar med groddar återkallats från landets butiker.
?

BT - 13 nov 14 kl. 20:27

Svenskar bär på resistent bakterie

Var tjugonde svensk bär på antibiotikaresistenta tarmbakterier, visar en ny studie. Bakterien smittar via huden och oroar myndigheter betydligt mer än MRSA.I förlängningen kan antibiotika bli värdelösa.

SVT - 31 jan 20 kl. 22:17

Folkhälsomyndigheten: Viruset smittar inte före insjuknandet

Karin Tegmark Wisell, chef på avdelningen för mikrobiologi på Folkhälsomyndigheten, menar att det inte finns anledning att oroa sig för att coronavirus ska ha spridit sig under den smittade kvinnans väg hem till sin lägenhet i Jönköping. – Hade det vart så att alla smittade innan man blev sjuk, skulle det finnas fler exempel, säger Karin Tegmark Wisell till SVT Nyheter..

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 11:41

Svenskt lugn trots ebolafall i USA

Efter ebolafallet i USA hamnar fokus återigen på den nationella beredskapen.De svenska rekommendationerna uppdaterades i fredags. - Vi har byggt upp en bra beredskap, säger Johanna Sandwall på Socialstyrelsen.

BT - 02 okt 14 kl. 11:41

Svenskt lugn trots ebolafall i USA

Efter ebolafallet i USA hamnar fokus återigen på den nationella beredskapen. De svenska rekommendationerna uppdaterades i fredags.- Vi har byggt upp en bra beredskap, säger Johanna Sandwall på Socialstyrelsen.

BT - 02 okt 14 kl. 17:43

Sverige förbereder sig för ebola

Efter ebolafallet i USA hamnar fokus återigen på den nationella beredskapen. De svenska rekommendationerna uppdaterades i fredags och experter tror att vad som hände i Texas också kan hända i Europa när som helst.Mannen som diagnostiserats med ebola i USA hade nyligen återvänt från Liberia.

BT - 24 okt 11 kl. 06:45

Hansson: Karlsson tillhör en egen kategori

En fotbollens gentleman lämnar allsvenskan. Johan Karlsson, 36, gör det med högburet huvud ? och möjligen på toppen av sin karriär.

BT - 07 maj 14 kl. 15:14

Skolverket sågar regeringsförslag

Skolverket är kritiskt mot ett regeringsförslag om förändringar i prövningen av lärarlegitimationer. - Det nya systemet innebär att vi inte ens får stoppa lärare som så att säga bara är olämpliga, säger verkets chefsjurist Jonas Nordström till Ekot.Regeringens förslag går ut på att förskollärar- och lärarstudenterna får sin yrkeslegitimation redan när de tar examen, inte efter ett introduktionsår.

Dagensanalys.se - 28 dec 17 kl. 11:32

AI blir snabbt mycket smartare, kommer människor fortsätta ha kontrollen?

Nyligen lärde sig AI:n AlphaZero att spela schack på fyra timmar, och kom sedan på aldrig tidigare skådade drag för att utklassa den tidigare ledande schackdatorn. Nu oroar sig såväl forskare som AI-motståndare över om människor kommer fortsätta kunna kontrollera maskinerna, eller om vi inom kort kommer att bli kuvade under den empatilösa optimering som en AI kan utarbeta. När DeppBlue slog Kasparow i schack 1997 menade experter att det skulle ta minst 100 år innan en dator kunde slå människan o spelet Go.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.