DN > Kultur

Thursday, 26 November, 19:50

DN - 21 nov 20 kl. 07:35

Ståhlis: Den pirrande förväntan är exakt densammaKåseri. Oavsett varför man går in i en bokhandel finner man sig snart stå och bläddra i något annat, det är ofrånkomligt – och tidskrävande. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StåhlisDen , pirrande, förväntanär , exakt, densamma
Sydsvenskan - 25 dec 13 kl. 06:30

En magiskt vit jul

Som skåning var han väl förtrogen med blöta vintrar. Åtminstone de fem senaste julaftnarna hade ramats in av gråmulet väder med regntunga moln, som någonstans mellan Kalle Anka och den första snapsen till sillen brukade släppa ifrån sig sin våta last.Men nu, denna tidiga julaftonsmorgon, snöade det ta mig tusan!

Sydsvenskan - 24 sep 11 kl. 06:30

Kleenoder på Louisiana

Konstmuseet Louisiana ställer ut Paul Klee.
Året var 1961, jag var tio år, och det var färgen. En obeskrivlig blå som sög in mig, naglade fast blicken, eller medvetandet eller vad det nu var som orsakade denna känsla av både välbehag och smärta.

HBL - 28 jul 14 kl. 06:00

För Ruusalo är duvan en fattigmans travhäst

Att se sina brevduvor dyka upp vid trädtopparna på väg mot målet och hemmet ger Juha Ruutsalo samma upprymdhet som travhästentusiasten då hästarna vänder in på slutrakan. Med över 45 års erfarenhet av fåglar vet han hur snabba brevduvor föds upp, tränas och gallras fram.Inifrån det blågröna uthuset i Storlandet i Kyrkslätt hörs ett distinkt kuttrande ljud.

Barometern - 29 sep 14 kl. 06:08

Hösttoner gör festen färgstark folkfest skördetider

Mellan vägbanorna, i maten, på flaken och i var och varannan persons påsar återfinns de - pumporna. Följ med på en folkfest som lovar mer än de brand­-gula prydnaderna. En pirrande känsla av förväntan finns i luften när vår bil rullar över bron.

E24 - 14 jun 15 kl. 17:00

Sommaren kan bli en perfekt börsstorm

Det är nervöst på aktiemarknaden, men det är ingen riktig rädsla som orsakar oron. Det är istället snarare en pirrande känsla av förväntan. Vanligtvis så bådar det gott om en stigande börs.

Dagens PS - 05 sep 18 kl. 10:04

Ledarkollen: Nytt tonläge i skattedebatten

Dagens ledarkoll handlar om debatten om skatterna, om religiösa friskolor, om att Göran Greider är arg igen och om att valets förlorare ändå kan bli politiska vinnare. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Debatten om skatter har förändrats Di skriver om en intressant grej som jag också har noterat, att tonläget runt skatter har förändrats i svensk politik: ”Inställningen till skattesänkningar som politiskt mål har förändrats de senaste decennierna.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

”Finns inget folkligt stöd att banta public service”

Eva Beckman och Jan Helin: SVT fyller demokratiska, kulturella och sociala behov..

DN - 6 timmar sedan

Konflikt på förlaget om Jordan B Petersons nya bok

Beskedet om att den kanadensiske författaren och psykologen Jordan B Peterson ger ut en ny samling livsregler på det anrika förlaget….

DN - 6 timmar sedan

Finländare på gränsen till nervsammanbrott i ”Den längsta dagen”

Midsommarafton är äventyrlig i ”Den längsta dagen”. Det händer mycket i detta absurdistiska vykort från butter- och dyster-Finland som är….

DN - 6 timmar sedan

Brittiska ”Rocks” en värmande kram

Brittiska ”Rocks” skildrar barns utsatthet i en mångkulturell Londonförort med skarp blick och varmt hjärta..

DN - 6 timmar sedan

”The hillbilly elegy” ett stolpigt och falskt inlägg om den amerikanska drömmen

Rutinerade Ron Howard gör bort sig med Netflixfilmen ”The hillbilly elegy”, trots stora namn som Amy Adams och Glenn Close och en….

DN - 6 timmar sedan

Tro och förtryck bakom järnridån i ”Servants”

Slovakiska ”Servants” backar bandet till sjuttiotalet och två unga blivande präster som försöker navigera mellan två totalitära system..

DN - 7 timmar sedan

Steve Sem-Sandberg får Eyvind Johnson-priset

Steve Sem-Sandberg är årets mottagare av Eyvind Johnson-priset. Han får priset för romanen ”W”, som enligt juryn är ”ett mästerstycke i….

DN - 7 timmar sedan

Trehundra extra musikstipendier ska lindra pandemins effekter

Över 400 musikskapare får i år stipendier från Stim. Tre hundra extra stipendier delas ut för att mildra de brutala effekterna coronakrisen….

DN - 7 timmar sedan

HBO:s ”The flight attendant” trasslar ihop mord och sex i Bangkok

”The flight attendant” mixar romantisk komedi med en osannolik thriller med spioninslag..

DN - 7 timmar sedan

”Industry” den mest råkapitalistiska serien just nu

Lena Dunham-regisserade ”Industry” är som en kontrafaktisk verklighet där metoo och medarbetarundersökningar aldrig existerat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.