NT > Nyheter

Monday, 30 November, 00:12

NT - 21 nov 20 kl. 07:35

Påståendet är felaktigt och saknar verklig grundÅterigen skriver Sophia Jarl riktat till mig i NT. Den här gången med anledning av mitt svar på hennes debattartikel om hemtjänst och företagsklimat..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Sophia Jarl, NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Påståendetär , felaktigtoch , saknar, verklig, grund
YLE - 26 okt 12 kl. 05:12

Sprickan i regeringen är verklig bland kommunalvalskandidaterna

Omsorgsminister Maria Guzenina-Richardson kritiseras för att i sista minuten kräva att den stora social-och hälsovårdsreformen inte ska leda till att hälsovårdstjänsterna privatiseras. I Yle:s valkompass är kommunalvalskandidaterna inne på samma linje som sina ministrar. Inför valet var det meningen att väljarna skulle få ta ställning till den stora reformen av social- och hälsovården.

YLE - 26 okt 12 kl. 07:08

Sprickan i regeringen verklig bland kommunalvalskandidater

Omsorgsminister Maria Guzenina-Richardson kritiseras för att i sista minuten kräva att den stora social-och hälsovårdsreformen inte ska leda till att hälsovårdstjänsterna privatiseras. I Yle:s valkompass är kommunalvalskandidaterna inne på samma linje som sina ministrar. Inför valet var det meningen att väljarna skulle få ta ställning till den stora reformen av social- och hälsovården.

Supermiljöbloggen - 10 jan 19 kl. 15:02

”Felaktigt att det viktigaste man kan göra för klimatet är att sluta äta kött”

Budskapet att det viktigaste vi kan göra för klimatet är att sluta äta kött upprepas ständigt, men är både felaktigt och farligt. Att det vore bra för miljön och klimatet att de flesta drar ner på sin konsumtion av kött från djur som huvudsakligen äter sådant människor kan äta är korrekt, men hör till samma kategori som att vi bör dra ner på konsumtionen av i stort sett allt. Det menar författaren och småodlaren Gunnar Rundgren.

Kristianstadsbladet - 20 jan 14 kl. 08:26

"Ett påstående som är helt felaktigt och saknar grund"

Replik på Werna Hanssons insändare 15 januari
I Bromölla har socialdemokraten Werna Hansson startat en egen valkampanj genom att skriva en insändare. Inte helt oväntat gör hon det genom att kritisera Moderaterna. Denna gång beskyller hon Moderaterna för att ha samarbete med Sverigedemokraterna.

BT - 18 sep 13 kl. 08:00

Verklig tes ? eller önsketänkande?

Kvinnorna tar över nu och männen går tyvärr under, är Hanna Rosins tes när hon går igenom kvinnors förmodat framflyttade positioner i världen i allmänhet och i USA i synnerhet. Bevisen hon lägger fram bygger på statistik och intervjuer och en del häpnadsväckande kommer fram, en del kanske lite mindre häpnadsväckande. Det finns kvinnor som också gillar engångssamlag, det finns kvinnor som utbildar sig och vill ha höga maktpositioner i näringslivet, det finns kvinnor som inte går med på att definieras av män och eller bli hemmafruar.

Världen Idag - 25 feb 19 kl. 00:00

Vågar man hoppas på verklig jämställdhet?

Det är skillnad på pojkar och flickor, på män och kvinnor. Tänk att det har blivit kontroversiellt att uttrycka en sådan självklarhet, trots att påståendet har tydligt stöd i forskningen. Studier på nyfödda barn har till exempel visat att flickor är mer intresserade av andra människor, medan pojkar är mer intresserade av tekniska leksaker.

Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 20:39

"Politikerna saknar kunskap om vården"

Tillgängligheten i sjukvården är dålig och de senaste årens organisationsförändringar i Malmö och Lund har gjort situationen värre, skriver Anders Jeppsson, läkare och antropolog med mångårig erfarenhet av sjukvårdsplanering på internationell och nationell nivå.
Ingen kan ha undgått debatten om sjukvården i Malmö och Lund. Den har till stor del fokuserat på vilka kliniker som ska finnas i Lund och vilka som ska finnas i Malmö.

BT - 09 sep 11 kl. 10:13

Ungdomsrådet saknar förankring

Borås kan förnöjt peka på att ungdomar ges inflytande via ungdomsrådet. Tyvärr har man missat vilka rådet egentligen representerar och godtar med hull och hår dess styrelse som valdra representanter för alla unga i Borås, skriver Niklas Arvidsson. Ungdomsrådet i Borås är en mycket bejublad instans som sägs vara ungdomarnas språkrör i kommunen.

Corren - 05 mar 12 kl. 06:52

Maten på sjukhuset hanteras felaktigt

Bröd och pannkakor saknar innehållsförteckning och kan skada allergiker. Matens temperatur kollas inte som rutinerna säger och livsmedel hanteras felaktigt. Miljökontoret anmärker på mathanteringen på Universitetssjukhuset..

Alingsås tidning - 03 jun 16 kl. 11:30

Felaktigt om Herrljunga

På AT:s förstasida, papperstidningen och e-tidningen, i torsdags 2 juni angavs felaktigt att Herrljunga kommun saknar försäkring för skolbarn under fritiden. I artikeln på sidan 4 framgår att det är Alingsås och Vårgårda som inte har försäkring för skolbarn under lov. AT beklagar felet..

DN - 21 maj 18 kl. 18:30

Faktiskt helt felaktigt att katolska kyrkan nekades ringa klockor

Katolska församlingen i Växjö har aldrig skickat in och ännu mindre fått avslag på en ansökan om att få ringa in sina församlingsmedlemmar till gudstjänst. Det falska påståendet om motsatsen har fått enorm spridning på sociala medier, både i Sverige och utomlands. Bland annat har den ryska propagandasajten Sputnik rapporterat om ”nyheten”..

Fler nyheter från NT

NT - 30 minuter sedan

Efter kraschen – Grosjean hyllar nya skyddet

Söndagens Formel 1-lopp i Bahrain inleddes med en otäck olycka där den franske föraren Romain Grosjeans bil klövs i två delar och fattade eld..

NT - 45 minuter sedan

Real Sociedad kryssade – Isak kvar på bänken

Real Sociedad har gått starkt i La liga och toppar tabellen. Men i matchen mot Villareal fick baskerna nöja sig med ett kryss..

NT - 45 minuter sedan

Trump skickar Kushner till Saudiarabien

Jared Kushner, rådgivare och svärson till USA:s president Donald Trump, åker med anledning av mordet på en iransk kärnenergiforskare denna vecka till Saudiarabien och Qatar..

NT - 1 timme sedan

Läkare kräver munskydd i julhandeln

Efter helgens trängseln i Black Friday-handeln kräver yrkesföreningen Sjukhusläkarna i Stockholm munskydd i butiker samt en begränsning av antalet kunder i varuhusen under julhandeln..

NT - 1 timme sedan

Napoli hedrade Maradona med storseger

Napoli gjorde sitt bästa för att hylla den nyligen avlidne klubbikonen Diego Maradona. Stormatchen mot Roma slutade med en övertygande 4–0-seger..

NT - 1 timme sedan

Biden lekte med sin hund – stukade foten

USA:s tillträdande president Joe Biden har halkat och stukat sin ena vrist i samband med att han lekt med sin hund, meddelar Bidens kansli i ett uttalande..

NT - 2 timmar sedan

Digitalt adventsfirande i coronatider

Årets adventsfirande i Svenska kyrkan hålls i mångt och mycket på nätet. Digitala gudstjänster ställer kyrkan inför utmaningen att nå ut till äldre – men tekniken kan också göra firandet mer tillgängligt..

NT - 2 timmar sedan

Klart: De får lämna truppen inför EM

Efter de två träningsmatcherna mot Ungern i helgen har förbundskapten Tomas Axnér bestämt vilka som kommer att få följa med till damernas handbolls-EM i Danmark..

NT - 2 timmar sedan

Sonen släpper okänd jullåt av Pierre Isacsson

En ny singel, "Jul i Sahara", från trubaduren och countrysångaren Pierre Isacsson, som avled i Estoniakatastrofen 1994, har sett dagens ljus..

NT - 2 timmar sedan

Efter branden: "Alla deras minnen är borta"

"Jag tycker så otroligt synd om dem. Alla deras minnen är borta. De har ju inte ens ett ombyte för morgondagen", säger grannen Marie Lyxell efter den omfattande branden i Söderköping..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.