GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 28 November, 09:45

GöteborgsPosten - 20 nov 20 kl. 20:20

Indier slavade på lettiska kakfabrikerTolv personer från Indien har hållits i slavliknande förhållanden på fabriker som tillverkar kakor, tårtor och våfflor i östra Lettland, enligt polisen där. Tre misstänkta har gripits misstänkta för att ha utsatt offren för människohandel och tvingat dem till arbete..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Indien, Lettland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Indier, slavade, lettiska, kakfabriker
Nyan - 20 feb 17 kl. 11:13

Sagostunder på lettiska intresserar många

Sedan i höstas har lettiska sagostunder arrangerats på stadsbiblioteket.

Nyan har träffat initiativtagaren Kristine Dzene.
Vems initiativ var det att börja med sagostunder på lettiska?

BT - 30 dec 11 kl. 00:40

Svenskt kallsinne inför lettiska ödesfrågor

Rysslands utrikesminister Igor Ivanov hade inte förväntat sig kritiken från sin kollega Laila Freivalds (S). Året var 2004 och Freivalds, som har lettiska rötter, anmärkte på Ivanov för dennes inblandning i lettisk språkpolitik. I höst har de ryskspråkigas ställning i Lettland återigen hamnat högst upp på den politiska dagordningen.

DN - 11 dec 15 kl. 07:00

Över 400 miljoner indier äter redan klimaträtt

Om resten av världen började äta som indier skulle matens andel av växthusgaser se dramatiskt annorlunda ut. Med närmare en halv miljard vegetarianer lyfts Indien fram som ett globalt föredöme. I genomsnitt konsumerar en indier bara fem kilo kött om året, jämfört med svenskens 80 kilo..

Nya Wermlands Tidningen - 21 jan 11 kl. 15:42

Lettiska arbetare fick för låga löner

Lettiska skogsarbetare röjde skog i Värmland och Dalarna för Stora Ensos räkning. Men de fick inte avtalsenliga löner, trots att den lettiska arbetsgivaren skrivit avtal med facket, skriver TT..

Nya Wermlands Tidningen - 09 sep 11 kl. 07:30

Emils stipendier till fyra lettiska ungdomar

Fyra lettiska ungdomar från Ventspils fick på torsdagen ta emot ?Sotar-Emils? stipendium.

BT - 26 jul 13 kl. 09:54

Elfsborgs storseger mot lettiska Daugava utreds som läggmatch

Elfsborg krossade lettiska mästarna med sammanlagt 11-1. Men nu väcks misstankar om att det handlar om en läggmatch. Enligt Svenska Fans rapporterar lettisk media idag att ett schweiziskt företag som kontrollerar spelverksamhet i Europa, FederBet, misstänker att letterna medvetet släppte in många mål på Borås Arena.

BT - 26 jul 13 kl. 09:54

Elfsborgs storseger mot lettiska Daugava utreds som läggmatch

Elfsborg krossade lettiska mästarna med sammanlagt 11-1. Men nu väcks misstankar om att det handlar om en läggmatch. Enligt Svenska Fans rapporterar lettisk media idag att ett schweiziskt företag som kontrollerar spelverksamhet i Europa, FederBet, misstänker att letterna medvetet släppte in många mål på Borås Arena.

DI - 20 sep 17 kl. 20:07

Telia i ägarkamp med lettiska staten

En sammanslagning av Telias två delägda lettiska bolag Lattelecom och LMT skulle skapa värden i miljardklassen, enligt en rapport från KPMG.   Det finns bara ett hinder. Den lettiska staten, som beställt rapporten och som är Telias ägarpartner, sätter sig på tvären..

DN - 22 feb 11 kl. 15:36

Miljontals fattiga indier offer för organiserad brottslighet

Miljontals fattiga indier har fallit offer för den organiserade brottsligheten. Byråkrater och statliga tjänstemän har sålt vidare livsmedel avsett för Indiens fattiga, på den öppna markna ? Det finns inget värre brott än att stjäla från så fattiga människor, säger Vishwanath Chaturvedi, som anmälde brottet till domstol.

NT - 16 aug 12 kl. 15:16

Rädda indier flyr från Bangalore

Tusentals indier har flytt städer i södra delen av landet efter rykten om vedergällningsaktioner. Flyktingarna som har rötter i nordöstra Indien är rädda för att bli attackerade av muslimer som ett led i de senaste veckornas etniskt färgade våld..

YLE - 08 nov 12 kl. 16:54

Åtalade förnekar att indier tvingades betala för studieplats

"Vi måste ta in indiska studerande också". Så sade enligt ett vittne den före detta ledande rektorn för Yrkesakademin i Österbotten i maj 2009. Hon och hennes affärspartner är åtalade för att med falska löften om arbete ha lurat en grupp indiska studerande till Vasa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.