Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 29 November, 02:21

Sydsvenskan - 21 nov 20 kl. 07:05

Allt fler äldre dör återigen i covidAntalet som dör i covid-19 ökar. De senaste veckorna har det åter börjat dyka upp enstaka dödsfall bland personer under 60 år. Men fortfarande har de flesta som dött bott på äldreboende eller haft hemtjänst. I mitten av oktober skedde trendbrottet. Från.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, äldre, dör, återigeni , covid
YLE - 20 apr 15 kl. 14:26

”Chansen att bli invald ökar om man är äldre och man”

Under hela 1900- och 2000-talet ökade antalet kvinnor successivt i riksdagen. I år har antalet kvinnliga riksdagsledamöter minskat från 42 procent i förra riksdagen till 41 procent i den nya. För första gången sedan 1995 sjönk andelen kvinnor i riksdagen under valet 2015.

Sydsvenskan - 24 jun 12 kl. 06:30

Polisen söker äldre vittne

Mitt under utpressningen, kanske före pistolhotet, kom en äldre man förbi och försökte få stopp på brottet.??Men vi är bara kompisar, sa utpressaren.Skrämd gav sig den äldre mannen iväg.

Cornucopia - 21 jan 19 kl. 10:24

MÖP-måndag: Ryskt "toppmodernt" luftvärn visar återigen sig värdelöst

Det ryska påstått toppmoderna luftvärnet SA-22 Greyhound (Pantsir S1) visar sig återigen värdelöst, sedan Israel förstört minst två sådana system efter ett syriskt robotangrepp mot Israel. Israels Iron Dome-luftvärn lyckades till skillnad mot de ryska systemen skjuta ner robotar.Två SA-22 Greyhound Pantsir S1 förstörs av israeliska robotar.

YLE - 19 nov 14 kl. 17:12

Fler platser för asylsökande

Det är snabba ryck på flyktingförläggningarna i Finland. I våras skar Migrationsverket ner antalet inkvarteringsplatser bara för att öka på platsantalet igen i oktober. Förändringarna är vardagsmat på Oravais flyktingförläggning.

SVT Debatt - 16 dec 13 kl. 16:04

Våga vara obekväma för fler bostäder

BOSTÄDER I dag måste människor tacka nej till utbildning eller jobb för att de inte hittar bostad i sin nya stad. Oacceptabelt. Det finns flera saker som kan öka antalet bostäder: slopa regelkrångel, öka konkurrensen med friare marknad och se över flyttskatten.

Sydsvenskan - 05 feb 15 kl. 04:00

Hur många äldre som tvingas hem från vården faller i hemmen?

En äldre kvinna som är 84 år har tvingats hem till sin lägenhet i ensamhet och otrygghet. Hon bor nu i sitt hem med ett mottagningsteam som ska stötta upp ett par veckor och därefter ska möte återigen ske med handläggare för utvärdering av behov.Vid vistelse på en korttidsenhet var den äldre kvinnan mycket piggare och gladare.

Skånskan - 29 jun 18 kl. 14:21

Stal från äldre – nu får han fängelse

Malmö 35-åringen begick systematiska stölder mot äldre, bland annat i Skåne. Nu har han dömts till ett års fängelse.Åtalet mot mannen, som är skriven i en ort i nordvästra Skåne, omfattar sex tillfällen då han gett sig på äldre personer, och antingen tagit deras kontanter eller använt deras bankkort för att göra uttag.

Alingsås tidning - 24 jan 17 kl. 05:30

Stal från äldre kvinnor – döms till fängelse

En man och en kvinna som ägnat sig åt systematiska stölder av kontokort från äldre kvinnor döms nu till långa fängelsestraff.
Paret ska ha kommit över 640 000 kronor genom sin brottslighet. Under några månaders tid i fjol reste en 36-årig man och en 27-årig kvinna runt Sverige och begick upprepade brott där de stal bankkort från äldre kvinnor.

LV - 09 aug 17 kl. 20:10

Se upp för tjuvar som lurar äldre

Under de senaste dagarna har återigen flera stölder anmälts som drabbat äldre. Nu har äldre i Oskarshamn, Kalmar och Torsås blivit utsatta för stölder. Tjuven lurar äldre genom att vilja växla pengar och i samband med detta stjäl pengar från de drabbade åldringarna, det skriver polisen på sin Facebook-sida..

Skånskan - 04 nov 19 kl. 16:26

Skamligt att spara mer på de äldre

Med hänvisning till Skånskans artikel om sparkrav på äldreomsorgen.
Återigen skall de äldre drabbas när kommunen skall spara för att få budgeten att gå ihop. Trots detta är man beredd att göra satsningar på andra områden.

Skånskan - 18 mar 20 kl. 14:38

Folkhälsomyndigheten: Hjälp äldre

Inrikes De äldre i Sverige kommer att behöva hjälp för att klara de kommande veckorna. De behöver fysiskt isoleras. Vi måste hjälpa dem att inte ha så många sociala kontakter i dag, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.