NT > Nyheter

Tuesday, 24 November, 18:21

NT - 21 nov 20 kl. 07:00

Oskyddad hemtjänst smittade mamma med covid-19En hemtjänstpersonal var bekräftad med coronasmitta och hade varit hemma hos mina föräldrar. Förra fredagen avled min mamma i covid-19..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oskyddad, hemtjänst, smittade, mammamed , covid-19
BT - 14 jan 13 kl. 07:11

Premiär för hemtjänst på finska

I dag startar Sjuhärads första hemtjänstföretag med helfinsk profil. ?Jag är väldigt förvånad över att ingen annan har hunnit före mig med tanke på att det bor så många ?

YA - 24 apr 20 kl. 15:05

Två bekräftat smittade inom hemtjänst och äldreomsorg

Inom särskilt boende och hemtjänst är det två personer som bekräftats smittade med covid-19. Sammanlagt har omkring tio personer som visat misstänkta symtom provtagits..

Skånskan - 06 okt 16 kl. 14:00

Uppsagt avtal oroar äldre med hemtjänst

STAFFANSTORP
Att vårdbolaget Attendo har sagt upp sitt avtal med Staffanstorps kommun från den 1 januari 2017 har skapat oro hos en del äldre som inte vet hur deras hemtjänst ska fungera efter nyår. Nu kräver Björn Stigborg (S) svar på vad Staffanstorps kommun gör för att trygga vården för de äldre efter årsskiftet. I en interpellation till socialnämndens ordförande Liliana Lindström (M) vill han ha svar på när Staffanstorps kommun blev informerad om Attendos uppsägning och mer om vilket skäl som redovisades för uppsägningen.

Skånskan - 05 maj 18 kl. 14:00

Får hemtjänst i väntan på dom

höör Höörs kommun vill få in 93-årige Stig Nilsson på ett äldreboende. Själv vill han bo kvar i hemmet med hjälp av hemtjänst och har överklagat kommunens beslut. Nu står det klart att han får fortsatt hemtjänst i väntan på dom i förvaltningsrätten.

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 07:00

Miljarder att tjäna på e-hemtjänst

Om alla hushåll fick snabbt bredband och nya digitala tjänster användes av hemtjänsten skulle kommunerna kunna spara 53 miljarder kronor fram till 2020, enligt en ny forskningsrapport.
Kostnaderna för omsorg om gamla och sjuka i hemmen kommer enligt alla bedömare att rusa i höjden de närmaste åren. Forskningsinstitutet Acreo har på uppdrag av Svenska stadsnätföreningen, branschorganisationen för de lokala, oftast kommunala bredbandsnäten, undersökt vilka besparingar som kan göras om modern IT-teknik skulle införas på bred front inom hemtjänsten.

BT - 14 feb 14 kl. 07:01

Miljarder att tjäna på e-hemtjänst

Om alla hushåll fick snabbt bredband och nya digitala tjänster användes av hemtjänsten skulle kommunerna kunna spara 53 miljarder kronor fram till 2020, enligt en ny forskningsrapport. Kostnaderna för omsorg om gamla och sjuka i hemmen kommer enligt alla bedömare att rusa i höjden de närmaste åren. Forskningsinstitutet Acreo har på uppdrag av Svenska stadsnätföreningen, branschorganisationen för de lokala, oftast kommunala bredbandsnäten, undersökt vilka besparingar som kan göras om modern IT-teknik skulle införas på bred front inom hemtjänsten.

Expressen - 07 feb 14 kl. 04:31

Maria Andersson, 91, vägrade hemtjänst

Maria Andersson, 91, vägrade länge ta emot hemtjänst. Att ta hand om sin mamma var tufft för Mayvon Friberg, 62, som själv drabbats av en stroke. – Anhöriga som har gått igenom det här vet vad jag pratar om, säger hon..

News55 - 03 nov 15 kl. 11:58

Personer med hemtjänst får inte välja mat

Det var under september och oktober som SPF Seniorerna frågade samtliga kommuner hur valfriheten ser ut gällande maten för äldre som har hemtjänst. Det visade sig att enbart 29 av de 233 kommunerna som svarade på enkäten låter pensionärerna välja mellan olika matleverantörer. Resten får helt enkelt äta det som serveras.

News55 - 15 feb 16 kl. 16:09

Rapport: Äldre vill inte ha hemtjänst

En ny rapport visar att en stor del av framtidens äldre hellre får en plats på äldreboende än vårdas med hemtjänst, tvärtemot vad exempelvis jämställdhetsminister Åsa Regnér hävdat. Rapporten med namnet ”Hemtjänst, vård- och omsorgsboende eller mitt emellan?” har tagits fram av Myndigheten för vård- och omsorgsanalys och är tänkt som kunskapsunderlag för planering av framtidens äldreomsorg.

SmålandsPosten - 16 dec 13 kl. 07:14

Allt fler har privat hemtjänst

Efter snart fyra års stiltje tycks intresset för privat hemtjänst har lossnat något. Men det är fortfarande bara 13 procent av brukarna som väljer en privat utförare. Antalet personer som idag har valt en privat utförare av serviceinsatser inom hemtjänsten uppgår till 29 stycken eller omkring 13 procent.

News55 - 21 sep 15 kl. 11:33

Så slår den nya budgeten mot pensionärer med hemtjänst

I årets budget har regeringen som förslag att höja taket i maxtaxan för hemtjänst med 211 kronor per månad. Pensionärsorganisationen SPF Seniorerna har tittat närmare på regeringens förslag och snabbt räknat ut att de svagaste pensionärerna i landet kommer få det ännu kämpigare.       LÄS MER: Ett hårt slag mot de äldre – Detta är ett bedrövligt förslag, säger Anna Eriksson, pressekreterare vid SPF Seniorerna, till News55.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Fler saudier åtalade för journalistmord

Ytterligare sex saudiska medborgare har förts upp på den långa listan av åtalade vid en rättegång i Turkiet om mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi på det saudiska konsulatet i Istanbul 2018..

NT - 15 minuter sedan

Båda är sjuka men Anders får all hjälp – Angelica ingen

Han sa bara "öööh" i telefonen, men Angelica ska aldrig glömma dagen då det stod klart att maken Anders skulle överleva..

NT - 15 minuter sedan

Politiken behöver ta på sig ledartröjan

Regeringens krisåtgärder under coronakrisen begränsar företagens möjlighet att verka och förbli livskraftiga. Politiker behöver lyssna på jobbskaparna, välfärdsbärarna och samhällsbyggarna – våra företagare..

NT - 1 timme sedan

Bidens seger i Pennsylvania fastställd

Demokraten Joe Bidens seger i Pennsylvania i presidentvalet har fastställts, meddelar delstatens guvernör Tom Wolf på Twitter..

NT - 1 timme sedan

Integration i EU – "Inte vi och de"

Mer stöd till språkutbildning, snabbare erkännanden av yrkeskunskaper och tillgång till hälsovård och bättre boende. Det är några av punkterna som EU-kommissionen betonar i en ny handlingsplan för bättre integration..

NT - 1 timme sedan

Larmet: Träd ramlade av lastbil – hamnade över en bil

SOS larmar om en trafikolycka som ska ha skett på E22 i Söderköping..

NT - 1 timme sedan

Taylor Swift gör konsertfilm för Disney Plus

Taylor Swift överraskade med släppet av sitt nya album "Folklore" i somras, och den 25 november släpps konsertfilmen "Folklore: The Long Pond studio sessions" på strömningstjänsten Disney Plus..

NT - 1 timme sedan

Trafikolycka skapar trafikproblem

En olycka orsakar problem i trafiken på E22 mellan Skönberga och Östra Rydsvägen i riktning mot Norrköping uppger Trafikverket..

NT - 1 timme sedan

Personen är inte längre misstänkt för människorov

Polis och åklagare är förtegna efter att en större polisinsats genomförts på adress i Ljura under måndagskvällen. En person greps efter händelsen och sitter nu anhållen..

NT - 1 timme sedan

Stora brister i covidvård av äldre på boenden

Många äldre som drabbats av covid-19 har under pandemin inte fått någon individuell läkarbedömning. Inte ens en av tio har fått en bedömning av en läkare på plats på äldreboendena. –Det här är inte acceptabelt, säger Ivos generaldirektör Sofia Wallström..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.