UNT > Nyheter

Friday, 27 November, 13:11

UNT - 21 nov 20 kl. 07:00

Stoppa avverkning i Nåstens naturreservatUppsala akademiförvaltning bör avbryta planerna på avverkning i Hågadalens-Nåstens naturreservat, skriver Andreas Lerbrink och Beatrice Onn.
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Nåstens, Hågadalens-Nåstens, Andreas Lerbrink, Beatrice Onn

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppa, avverkningi , Nåstens, naturreservat
Skånskan - 21 sep 13 kl. 14:00

Miljöchef vill stoppa avverkning i Hofterup

”Den ligger alldeles intill ett blivande naturreservat".

Barometern - 07 feb 17 kl. 16:48

Avverkning i Figeholms naturreservat upprör

I vinter har omfattande avverkningar genomförts i Figeholms naturreservat. Boende i området är mycket kritiska till att virke blivit liggande kors och tvärs vid vandringsleden..

Barometern - 08 dec 17 kl. 19:00

Toalett kan stoppa campingplan på Stensö

Detaljplanen för Stensö Camping prövas inte bara i mark- och miljödomstolen. Länsstyrelsen har tagit in planen för överprövning. Besked om planen stoppas eller inte kommer inom kort.

UT - 27 apr 20 kl. 15:54

Avverkning i naturreservat ska ge långsiktig effekt

En större avverkning i naturreservatet Korpeboberg lövskogar samt rensning längs med banvallen har väckt frågor om åtgärden är förenlig med skyddet av naturreservatet..

Sydsvenskan - 20 okt 18 kl. 10:00

Satsning på naturreservat blev kalhygge

Boende sörjer barndomens skog efter avverkning i naturreservat i Skurup..

Barometern - 10 dec 19 kl. 18:00

Stora insektsskador i Svartbäcksmålas naturreservat

Insektsangreppen i Svartbäcksmålas naturreservat var värre än vad markägaren, Nybro kommun, befarat. Nu har avverkning av skadad granskog inletts..

YA - 27 jun 14 kl. 06:30

Husbilar stoppas vid naturreservat

Foto: Hanna F.Ellborg
Vild camping i Hagestads naturreservat vid Backåkra gör att länsstyrelsen vill stoppa husbilar från att köra ner till strandparkeringen. Det är nerskräpning och parkeringsproblem som gör att länsstyrelsen ansöker om tillstånd för att sätta upp en så kallad höjdbegränsare.

SVT - 11 maj 11 kl. 16:04

Protester mot avverkning

Länsstyrelsen i Halland vill hugga ner och skövla i den så kallade "trollskogen" i ett naturreservat i Haverdal. Men det har fått flera föreningar i trakten att protestera. Intervjuade: Gösta Ivansson, initiativtagare proteströrelse, Karin Hernborg, Naturreservatsförvaltare länsstyrelsen.

Kristianstadsbladet - 27 sep 13 kl. 10:30

Anmälan för avverkning i reservat


Statliga skogsföretaget Sveaskog har anmälts till åklagare för att bolaget avverkat skog i ett naturreservat i Lessebo kommun i Småland. Det rör sig om ett cirka två hektar stort område i Stocksmyr-Brännan. - Stocksmyr-Brännan är ett stort vildmarksområde som är skyddat för sina orörda myrar och gamla artrika skogar, säger Maria Lönnquist på länsstyrelsen i Kronoberg till P 4 Kronoberg.

Helsingborgs Dagblad - 27 sep 13 kl. 10:34

Anmälan för avverkning i reservat

Statliga skogsföretaget Sveaskog har anmälts till åklagare för att bolaget avverkat skog i ett naturreservat i Lessebo kommun i Småland. Det rör sig om ett cirka två hektar stort område i Stocksmyr-Brännan. ?

NSD - 27 sep 13 kl. 10:30

Anmälan för avverkning i reservat

Statliga skogsföretaget Sveaskog har anmälts till åklagare för att bolaget avverkat skog i ett naturreservat i Lessebo kommun i Småland. Det rör sig om ett cirka två hektar stort område i Stocksmyr-Brännan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.