Corren > Nyheter

Friday, 27 November, 15:38

Corren - 21 nov 20 kl. 07:00

Frågan om cykelvägen har fått nytt liv: "Rör på sig"Planerna på att få till en cykelväg mellan Mantorp och Sjögestad har fått nytt liv. Men än finns inget datum för när den kan vara på plats..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Mantorp, Sjögestad

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fråganom , cykelvägenhar , fått, nytt, liv, Rör, sig
YA - 03 dec 16 kl. 03:00

Nytt krav om belysning på cykelvägen

En Svartebo vill i ett medborgarförslag ha belysning på hela cykelvägen mellan Svarte och Ystad..

YLE - 27 sep 16 kl. 15:44

Genvägen kan bli nytt centrum i Ekenäs

Genvägen kan bli en ny genomfartsled i Ekenäs och hela området ett nytt handelscentrum. De visionerna har Kjell Danielsson från KMK Invest som äger Centro och Sporrong. Nu köper Danielsson en tomt som han vill ändra till affärsområde.

Sydsvenskan - 27 aug 15 kl. 07:32

Flyktingar tar cykelvägen till Norge

Eftersom gränsen mellan Ryssland och Norge inte får korsas till fots tar asylsökande cykeln i stället. Cyklister räknas nämligen som fordonsburna och får därför ta sig mellan länderna enligt gränsavtalet.— Det är inte nytt för oss att cykelturister korsar gränsen, men på sista tiden har också asylsökande cyklat, säger Gøran Stenseth, chef för gränsstationen i Storskog till tidningen Sør-Varanger.

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 15 kl. 07:32

Flyktingar tar cykelvägen till Norge

Eftersom gränsen mellan Ryssland och Norge inte får korsas till fots tar asylsökande cykeln i stället. Cyklister räknas nämligen som fordonsburna och får därför ta sig mellan länderna enligt gränsavtalet.— Det är inte nytt för oss att cykelturister korsar gränsen, men på sista tiden har också asylsökande cyklat, säger Gøran Stenseth, chef för gränsstationen i Storskog till tidningen Sør-Varanger.

Skånskan - 04 apr 16 kl. 14:00

Han vill återskapa allé på nytt

Löberöd På Leif Lindgrens morföräldrars tid var vägen till Löberöd kantad av storslagna träd.
Nu hoppas han, tillsammans med byns hembygdsförening, att allén ut mot Löberödsgården ska återskapas.När Leif Lindgren var barn arbetade hans morföräldrar på Löberödsgården och ibland hände det att han cyklade ut och hälsade på dem.

YLE - 07 okt 16 kl. 04:36

Cykelväg under Norrströmsbron kunde lösa trafikproblem

Gång- och cykelvägar kunde byggas under Norrströmsbron i Nagu. Det föreslår broplanerare Esko Rechardt från Ramboll Finland. - Det skulle vara kostnadseffektivt och en tekniskt sett lämplig lösning, säger Rechardt.

Skånskan - 20 sep 19 kl. 20:00

Häck rivs när ny cykelväg byggs

BARA Gång- och cykelvägsnätet i Bara utvidgas nu längs Joachim Becks gata – samhällets nya genomfartsled.
Satsningen startar med att den omstridda kommunala häcken mellan villorna och gatan grävs bort. Men ingen fastighetsägare har nappat på erbjudandet om att få en ny häck av kommunen.

Skånskan - 18 jan 16 kl. 19:00

Vill ha ny cykelväg till Center Syd

KÄVLINGE Genom att bygga en ny cykelväg mellan Hög och Lödde kan man förkorta cykelvägen mellan Kävlinge och Center Syd med 1,6 kilometer.Det skriver en medborgare i ett förslag till gatukontoret. Personen vill ha en ny cykelväg från slutet av Ellbovägen vid Nyvång i Hög till Norrevångsvägen i Lödde.

YA - 03 feb 14 kl. 12:55

Skolbarnen föreslår cykelvägar förgäves

I flertalet motioner har skolbarn från Skurups kommun önskat nya cykelvägar mellan byarna. Men någon utbyggnad är inte aktuell och inget av förslagen mötte heller bifall vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde.
– Jag kan förstå att barnen vill kunna cykla säkert, men det är inte så enkelt att bygga cykelvägar.

Nyan - 08 nov 17 kl. 09:14

Ålandsvägen klar att öppna

Ombyggnaden av Ålandsvägens första etapp mellan Norra Esplanadgatan och Köpmansgatan är klar och gatan öppnar från trafik i dag klockan 15. Samtidigt invigs den nya cykelvägen norr om Nygatan. – Genom ombyggnaden får vi en modern och snygg stadsgata, där vi har fortsatt bra framkomlighet för all fordonstrafik samt en säkrare och mer jämställd trafikmiljö.

Skånskan - 27 apr 16 kl. 14:00

Värnar cykelväg och skolhuset

Billinge Behåll gång- och cykelvägen genom skolområdet, freda skolbyggnadens utseende och lämna luft mellan gammal och ny bebyggelse.
Det är miljö- och samhällsbyggnadsnämndens förslag när detaljplanen görs om för att området runt Billinge skola ska kunna användas till bostäder.Sedan skolverksamheten i Billinge lades ner inför sommarlovet 2013 har det funnits en plan för att göra området till ett nytt bostadskvarter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.