SR > Nyheter

Sunday, 29 November, 11:48

SR - 21 nov 20 kl. 06:41

Ny global grupp mot antibiotikaresistensEn ny internationell grupp med ledande politiker och experter, bland andra den svenska socialministern, ska göra nya försök att hejda den snabba utvecklingen av resistenta bakterier..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny global, gruppmot , antibiotikaresistens
Supermiljöbloggen - 29 nov 16 kl. 11:54

Mer importerat kött kan bidra till antibiotikaresistens

Sverige importerar mer och mer kött. Vid köttuppfödning utomlands används nästan alltid mer antibiotika än vad svenska djur får. Professor Björn Olsen är starkt oroad över hur antibiotika används inom djuruppfödning och varnar för att antibiotikaresistens kommer döda fler än cancer år 2050 om inget görs.

Regeringen - 07 maj 14 kl. 15:32

Antibiotikaresistens ökar - Sverige driver på globalt samarbete

Antalet fall av bakterieinfektioner som inte går att behandla med de vanligaste antibiotikatyperna har nått alarmerande nivåer på flera håll i världen. Detta konstaterar WHO i rapporten "Global report on surveillance 2014" som regeringen har gett särskilt stöd till.

-Äntligen börjar vårt arbete för att öka omvärldens uppmärksamhet kring antibiotikaresistens ge resultat, säger socialminister Göran Hägglund i en kommentar.

Dagens Medicin - 11 maj 17 kl. 15:31

Antibiotikaresistens på global dagordning

Allt fler länder får upp ögonen för antibiotikaresistens. Den hoppfulla rubriken, ”multiresistenta bakterier – allt är inte nattsvart” inledde årets Stramadag den 10 maj..

SmålandsPosten - 18 nov 16 kl. 08:11

Antibiotikaresistens är en global ödesfrågaResistens mot antibiotika är en global ödesfråga, ett växande hot och en av vår tids största utmaningar. Enligt beräkningar från EU så dog 25 000 människor inom EU förra året på grund av antibiotikaresistenta bakterier..

Supermiljöbloggen - 25 aug 15 kl. 13:06

Miljöpartiet: ”Mer än tomma ord krävs för att bekämpa antibiotikaresistens”

Under sina åtta år vid regeringsmakten åstadkom Centerpartiet ytterst lite för att motverka den allvarliga situationen med antibiotikaresistens. Det skriver Miljöpartiets Stina Bergström, miljöpolitisk talesperson, Emma Nohrén, landsbygdspolitisk talesperson och Max Andersson, EU-parlamentariker. Det är välkommet att Centerpartiet vill bidra till arbetet för att komma till rätta med det mycket allvarliga problemet med antibiotikaresistens (SMB debatt 20/8).

Regeringen - 09 mar 15 kl. 16:16

Samtal över blocken om antibiotikaresistens

Antibiotikaresistens är ett växande problem världen över som kan leda till att idag harmlösa infektioner blir dödliga. Regeringen bjöd därför i dag in Vänsterpartiet, Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna till samtal i avsikt att Sveriges strategi mot antibiotikaresistens ska förnyas och uppdateras. På mötet redogjorde ansvariga statsråd för regeringens ambitioner samt för en önskan om att göra detta i blocköverskridande enighet.

Regeringen - 03 maj 17 kl. 16:55

Internationellt tekniskt högnivåmöte i Stockholm om antibiotikaresistens

Den 27-28 april genomfördes ett internationellt tekniskt högnivåmöte i Stockholm om global övervakning av antimikrobiell resistens..

Regeringen - 28 apr 15 kl. 14:52

Samarbete för att motverka antibiotikaresistens

Resolutioner i FN:s generalförsamlingar, en global plan i Världshälsoförsamlingen i Genève och blocköverskridande samtal i Sverige. Genom ökat samarbete internationellt och regionalt så görs framsteg mot ett växande globalt hälsohot..

VA - 30 aug 18 kl. 11:20

Så ska innovativa plåster bidra till kampen mot antibiotikaresistens

Det svenska läkemedelsbolaget ABIGO Medical grundades 1989 av bröderna Jan G. Smith och Leif Smith, som än i dag är aktiva ägare. Deras vision är unika, egenutvecklade produkter med global potential inom nischade områden.

Dagens Medicin - 01 okt 19 kl. 14:14

Svenskt bistånd till ny fond mot antibiotikaresistens

Regeringen ger 20 miljoner av biståndsbudgeten till en ny global fond som ska verka för ett mer effektivt arbete mot antimikrobiell resistens i medel- och låginkomstländer..

Regeringen - 17 nov 11 kl. 15:36

EU-kommissionen lanserar femårig handlingsplan mot antibiotikaresistens

Inför den årliga antibiotikadagen den 18 november lanserar EU-kommissionen idag en femårig handlingsplan mot antibiotikaresistens. Den svenska regeringen välkomnar att man nu tar fram en åtgärdsplan som knyter samman de bägge sektorerna. Handlingsplan mot antibiotikaresistens Socialdepartementet, 17 november 2011.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Just nu : Digital högmässa

• Digital högmässa och drop-in bön • Så firas första advent • Hör ärkebiskop Antje Jackelén.

SR - 2 timmar sedan

Kurdiske generalen: Kurderna känner sig övergivna av världen

Det kurdiska självstyret i norra Syrien kan inte ensamt ta ansvar för det ideologiska kriget mot IS. Det säger den kurdiske generalen Mazloum Abdi, som brukar kallas för mannen som stoppade IS segertåg över världen..

SR - 3 timmar sedan

Tigrays huvudstad intagen - upprorsmakare på flykt

Den etiopiska federala armén uppger nu att den har full kontroll över regionen Tigrays huvudstad Mekele. Därmed kan det 24 dar långa kriget mellan centralregeringen och Tigray vara över. Men fortfarande är det oklart var ledningen för Tigray befinner sig..

SR - 3 timmar sedan

Militärbas attackerad i Afghanistan - 26 döda

I östra Afghanistan dödades 26 personer i ett bombdåd riktat mot en militärbas nu under morgonen..

SR - 3 timmar sedan

Polsk domare till EU: Sätt press på regeringen

Polska domaren Igor Tuleya som nyligen fråntagits sin åtalsimmunitet är orolig för utvecklingen inom rättsväsendet i landet. I en intervju med Sveriges Radio kräver han att EU ska göra mer för att sätta press på den polska regeringen. "Jag tvivlar inte på att politikerna kommer fortsätta att sätta press på oss" säger han..

SR - 4 timmar sedan

Charterfavoriten lockar få svenskar i vinter

Den spanska ögruppen Kanarieöarna är charterbolagens livlina under vintersäsongen. Men bokningarna går trögt så här långt – bara en fjärdedel så många den här vintern jämfört med ett vanligt år..

SR - 5 timmar sedan

Oenighet om slopad kötid till friskolor

Det är osäkert om förslaget att slopa kötiden till friskolor skulle kunna få stöd i riksdagen. På måndag går remisstiden ut för utredningen om att öka likvärdigheten i skolan. Utredningens förslag om att slopa kötiden stöds som det ser ut nu enbart av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

SR - 8 timmar sedan

Omsorgspersonal jobbar trots väntan på provsvar

Det finns inga regler som säger att anställda i vård- och omsorgen som bor med någon som är misstänkt smittad av covid-19 ska vara hemma från jobbet. Flera anställda i omsorgen som Ekot pratat med tycker att det känns konstigt och de oroar sig för att smittan ska komma in i äldreomsorgen..

SR - 11 timmar sedan

Våldsamma konfrontationer mellan polis och demonstranter

Lördagens demonstrationer mot polisvåld i Frankrike blev massiva och urartade under kvällen i våldsamheter..

SR - 16 timmar sedan

Etiopien utropar seger i Tigray

I Etiopien hävdar nu premiärminister Abiy Ahmed att den militära insatsen mot Tigrayregionen är slutförd, det rapporterar Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.