Dalarnas tidningar > Nyheter

Tuesday, 01 December, 21:50

Dalarnas tidningar - 21 nov 20 kl. 06:01

Skolvärd på gymnasiet drabbad av covid: ”Aldrig varit med om sådan panik”Coronan är här med ny kraft och skolorna försöker hindra smittan. Skolvärden Ali Abolhassan blev....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Ali Abolhassan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolvärd, gymnasiet, drabbadav , covid, Aldrigvarit med , om sådan panik
YLE - 05 jun 14 kl. 10:12

Rektorer: Kan bli dyrt och lång skolväg

Radars enkät bland gymnasierektorerna i Svenskfinland visade att de flesta är skeptiska gällande en utveckling mot storgymnasier med minst 500 elever per enhet/upprätthållare. Merparten ansåg likaså att utvecklingen mot större enheter inte är bra ur ett finlandssvenskt perspektiv. Mikael Snickars, Närpes gymnasium
Jag tror att närheten till ett lokalt gymnasium får fler elever i nian att välja en gymnasieutbildning.

Skånskan - 12 mar 16 kl. 11:00

Får skolvärd och vaken trivselväktare

Skurup Gymnasiet inför vaken personal på internatet från och med i vår.I arbetet med att ta fram en likabehandlingsplan på skolan har det framgått att elever till exempel känner sig otrygga när de kommer in i skolan och det sitter tio femton elever på rad på bänkar utmed väggarna och stirrar på den ensamme eleven.
– Vi har utgått från elevernas upplevelser och lagt fram förslag och åtgärder efter det, berättar rektor Håkan Liljeqvist.

YLE - 05 jun 14 kl. 10:12

Rektorerna: Kan bli dyrare och lång skolväg

Radars enkät bland gymnasierektorerna i Svenskfinland visade att de flesta är skeptiska gällande en utveckling mot storgymnasier med minst 500 elever per enhet/upprätthållare. Merparten ansåg likaså att utvecklingen mot större enheter inte är bra ur ett finlandssvenskt perspektiv. Mikael Snickars, Närpes gymnasium
Jag tror att närheten till ett lokalt gymnasium får fler elever i nian att välja en gymnasieutbildning.

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 18 kl. 12:00

Elever med skilda bakgrunder gör avstamp för ny klass på gymnasiet

Elever på Dalhem och Rydebäck om skilda skolvärldar..

Skånskan - 27 feb 19 kl. 22:14

Ny attack mot L för svikna vallöften

höör Liberalerna fullföljde inte sitt vallöfte om att återinföra skolvärdarna på kommunens högstadieskolor. Det fick man kritik för på onsdagskvällens kommunfullmäktige.
– Du gör rätt analys.

HBL - 27 jan 14 kl. 09:13

Elever skaffade solpaneler till skolan

Elevdemokrati är en viktig del av skolvardagen i Helsinge. Eleverna sitter med i olika råd och deras åsikter tas i beaktande. Det färskaste resultatet av elevernas engagemang syns på gymnasiets tak – solpaneler genererar egen el till skolan.

YLE - 23 maj 17 kl. 17:57

Ny Karlebyrektor vill värna om allmänbildningen

Cecilia Hägglund-Nygård har valts till ny rektor för Karleby svenska gymnasium. Hon vill värna om ungdomarnas allmänbildning och rusta dem för framtidens arbetsliv. - Det känns väldigt roligt och spännande förstås, säger Cecilia Hägglund-Nygård om sitt nya jobb.

YLE - 05 nov 16 kl. 10:37

"Skolan har blivit bättre på att ta tag i problem"

Thomas Öhman blir officiellt pensionär den sista december. Före det ska det tas ut en hel del semesterdagar. - Det känns väldigt bra.

Skånskan - 03 sep 18 kl. 05:00

L vill skrota Höörmodellen

höör Efter fyra år i opposition vill Liberalerna komma tillbaka och styra Höör. Men det blir inte i en Höörmodell förklarar partiets toppnamn Jörgen Ekman som är ny på listan. I valintervjun svarar han också på frågor om skolvärdar och om varför han tycker det behövs ett ungdomsråd i Höör.

Skånskan - 31 maj 19 kl. 08:00

Hon hoppas vi kan lära av fjärilarna

TEKNIK Kan vi härma fjärilens vinge för att skapa ett intryck av färg och på så vis slippa använda textilfärger, som har en skadlig inverkan på miljön? Den idén har gett Clara Nyman från Alstad 5 000 amerikanska dollar i en internationell tävling.Namn: Clara Nyman
Ålder: 18 år
Yrke: Studerande på NFU-gymnasiet i Svedala.

YLE - 04 sep 13 kl. 04:00

Gymnasierna i Raseborg klarar sparkuren bra

Trots sparprogrammet inom bildningen i Raseborg ser gymnasierna i staden ut klara nedskärningarna rätt väl. Pengarna per elev minskar inte trots att timresursen enligt planerna skärs ner med upp till 50 000 euro eftersom antalet elever krymper. En del utmaningar innebär färre elever och mindre pengar ändå, säger Marianne Pärnänen som är rektor för Ekenäs gymnasium Skolorna vill ha så bra och brett kursutbud som möjligt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.