SR > Nyheter

Tuesday, 24 November, 19:24

SR - 21 nov 20 kl. 04:03

Kraven på införande av coronasnabbtest växerKravet växer nu på att snabbtester för covid 19 ska användas i Sverige. Oppositionspartierna i riksdagen vill skynda på införandet av snabbtest som ett komplement till det normala coronatestet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraven, införandeav , coronasnabbtest, växer
News55 - 25 sep 15 kl. 21:05

Pengakritiken växer mot kungens hemlighetsmakeri

Regeringen föreslog nyligen att hovet nästa år ska få ett ökat apanage på 135,3 miljoner kronor, en höjning med 7,8 miljoner från 2015. De extra pengarna kommer enligt Hovet att till största del gå till höjning av säkerheten kring kungafamiljen. Nu höjs rösterna om en ökad insyn i kungahusets finanser och att de ska omfattas av offentlighetsprincipen, något som även skett i Norge efter att kronprinsparet Haakon och Mette-Marit där vägrat redovisa vem som finansierade deras lyxsemester i Medelhavet i somras.

YLE - 08 apr 17 kl. 19:55

Folktinget lobbar hårt för svenskan i kulisserna - men vem lyssnar och är kraven de rätta?

I och med kommunalvalet får de svenskspråkiga finländarna också ett nytt Folkting. Att försvara det svenska språket kan ändå bli svårare än någonsin tidigare - nuvarande folktingsledamöter vittnar om ökande arbetsbörda, knappa resurser och en regering som slår dövörat till. De senaste två åren har på många sätt varit historiska för Folktinget.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

SR - 17 jun 17 kl. 15:57

Kraven växer på ett förändrat valsystem i Frankrike

På söndag är det den andra och avgörande omgången i det franska parlamentsvalet. Efter det rekordlåga valdeltagandet i valets första omgång och inför utsikterna att president Macron och hans mittenallians ska få en förkrossande majoritet, så uppmanar landets premiärminister och samtliga partier, sina väljare att gå och rösta..

BT - 14 jan 13 kl. 12:11

Huvudmannaskapet avgörande för skolan

Den 27 december gav Anders Knape, ordförande för Sveriges kommuner och landsting, SKL, svar på en artikel av Lärarnas riksförbund om ett ökat statligt ansvarstagande för skolan. Det är en diger punktlista med motargument mot en statlig skola som SKL presenterar. Lärarnas riksförbunds studerandeförening vill gärna ge våra medlemmars syn på saken.

VA - 26 feb 19 kl. 09:18

E-handel och digital handel växer – och samtidigt de juridiska kraven

I en ständigt växande digital värld ökar e-handeln av såväl varor som tjänster. I takt med denna ökning har även komplexiteten rörande de juridiska kraven ökat. Tidigare har det framförallt varit vid internationell lansering till länder som exempelvis Tyskland som företag blivit varse om hur viktig juridiken varit.

YLE - 25 jul 15 kl. 12:16

“Straffet för att rösta mot Blatter” – domarskandalen i Nordamerika växer

Mexikos väg till final i Gold Cup upprör grannarna. Nu kräver Panamas fotbollsförbund att Fifa utreder saken, och slänger in Sepp Blatters namn i soppan. Mexiko tog sig till finalen i Gold Cup, de nord- och mellanamerikanska ländernas mästerskap, genom i att semifinalen slå Panama med 2–1 efter förlängning.

BT - 10 nov 14 kl. 09:26

Kvinnomakten växer med urbaniseringen

Den skarpaste politiska hjärnan att växa upp vid Viskans strand sen Ingvar Carlsson heter Per Schlingmann. ”Jobben kommer”, sa Göran Persson. ”Utanförskapet är här”, sa Schlingmann och fördubblade moderaternas valresultat på bara några år.

Skånskan - 08 feb 17 kl. 14:00

L-ordförande tackar för sig efter 23 år

Kävlinge 23 år på posten gör Carina Ingelsson till den i särklass mest långlivade ordföranden i Kävlingepolitiken.
Men allt har ett slut. Nu tar hon ett kliv tillbaka som Liberalernas främsta ansikte utåt, även om hon fortsätter som vice ordförande för att vara mentor åt sin efterträdare Anette Bååth.

UT - 14 sep 13 kl. 08:33

Vistaholm växer med fler barn

Antalet barn på föräldrakooperativet Vistaholm i Ulricehamn har ökat de senaste åren. Men dialogen med Ulricehamns kommun om lokalfrågan är ännu inte löst. Redan i våras kontaktade företrädare för den föräldradrivna skolan Ulricehamns kommun för att diskutera frågan.

SmålandsPosten - 28 okt 14 kl. 10:12

Fortnox växer ? 20 nya medarbetare i år

IT-företaget Fortnox i Växjö växer vidare. Hittills i år har ett 20-tal nya medarbetare anställts och i resultatrapporten för årets tredje kvartal pekar det fortsatt uppåt. Jämfört med motsvarande period förra året ökade nettoomsättningen med 26 procent till nästan 24 miljoner kronor, rörelseresultatet blev det högsta hittills, motsvarande en rörelsemarginal på 28 procent, och resultatet efter skatt blev 5,2 miljoner kronor.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

EU lägger fram plan för bättre integration

Snabbare erkännande av migranters kvalifikationer och stöd till lärare. Det är några åtgärder som EU-kommissionen vill se för att förbättra integreringen av migranter i EU..

SR - 1 timme sedan

Socialchefen: En av kommunens största utmaningar

Tiotusentals personer behöver nyanställas inom äldreomsorgen fram till 2030, när antalet äldre över 80 år kommer ha fördubblats. Enligt Anna Bjerkestedt Jonsson, socialchef i Krokoms kommun i Jämtland, är rekryteringen till vård- och omsorg en av kommunens största utmaningar framöver. "Hur vi ska klara den här ökningen och kunna personalförsörja - med rätt personer och rätt kompetens", säger hon..

SR - 1 timme sedan

M vill stoppa lättnader för ensamkommande

Moderaterna vill nu via riksdagen försöka förmå regeringen att dra tillbaka planerna på lättade jobb-krav på ensamkommande som omfattas av gymnasielagen. För att få stanna permanent vill regeringen från nästa vecka ändra reglerna så att det framöver ska räcka att dessa personer efter avklarat gymnasium hittar ett jobb som varar i minst ett år. Idag är kravet en anställning på minst två år.

SR - 1 timme sedan

Huddinge kommun vill lägga ner hemtjänsten – går inte med vinst

Huddinge kommun vill lägga ned sin hemtjänst eftersom verksamheten inte går med vinst. Frågan ska nu avgöras i vård- och omsorgsnämnden..

SR - 1 timme sedan

Åtalad nekar till människohandel

Idag inleddes förhandlingen i Södertörns tingsrätt där åklagaren menar att två 17-åringar som sålt narkotika för ett kriminellt nätverk utsatts för människohandel. Den man i 30-års åldern om enligt åklagaren styrt pojkarna nekar till brott..

SR - 2 timmar sedan

Hallengren om ivo-kritiken: ”Väldigt allvarligt”

Inspektionen för vård och omsorg riktar svidande kritik mot regionerna, för att personer på äldreboenden inte fått vård utifrån den enskildes behov vid misstänkt covid-19-smitta. Var femte person med misstänkt smitta på äldreboenden fick inte någon individuell bedömning. ”Jag utgår från att regionerna, om man inte redan satt igång ett förändringsarbete, gör det”, säger Lena Hallengren (S), socialminister..

SR - 2 timmar sedan

Smittspridningen ökar i Sverige - nedgång i Europa

I övriga Europa ser smittspridningen av covid-19 ut att sjunka medan den fortsätter att ökar i Sverige och pressen på sjukvården stor i de flesta regioner.

SR - 2 timmar sedan

Fransk polis kritiseras för våldsamt ingripande

I Frankrike får polisen i Paris kraftig kritik efter ett ingripande mot flyktingdemonstranter på måndagskvällen, som urartade i våld..

SR - 2 timmar sedan

Misstänkt smittspridning på tingsrätter

Ett fåtal av landets tingsrätter uppger för Ekot att de befarar att det har förekommit smittspridning inne i rättens lokaler. I Örebro tingsrätt har under hösten fem anställda och tre nämndemän insjuknat i bekräftad covid-19. Även Östersunds tingsrätt har drabbats av bekräftade coronafall under hösten, där smittan misstänks ha överförts i domstolen..

SR - 3 timmar sedan

Svensk-iransk forskare nära avrättning i Iran

Den svensk-iranske läkaren Ahmadreza Djalali, som sitter fängslad i Iran, kan snart komma att avrättas. Det uppger hans fru, Vida Mehrannia, som fick ett samtal från sin man under morgonen. Han greps under en konferensresa till Iran 2016..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.