UNT > Nyheter

Saturday, 28 November, 18:33

UNT - 21 nov 20 kl. 02:00

Allemansrätten hotas av elcyklar i naturenElcyklar har en tyngd och en fart som riskerar både naturvärden och andras naturupplevelser, skriver Ingemund Hägg..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Ingemund Hägg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allemansrätten, hotasav , elcyklari , naturen
GöteborgsPosten - 30 dec 19 kl. 04:55

Allemansrätten hotas av vinstdrivande aktörer

Nu måste politiken tydligt reagera och agera för att motverka att allemansrätten utvecklas åt fel håll..

BT - 11 okt 13 kl. 12:23

Allemansrätten är ett av våra viktigaste arv

Tack vare allemansrätten får vi vistas fritt i skog och mark, tälta någon natt, plocka bär och svamp. Allemansrätten ger oss fantastiska möjligheter till rekreation och välmående, vilket i sin tur gynnar samhället. En friskare och nöjdare befolkning innebär bland annat lägre vårdkostnader.

Barometern - 18 okt 13 kl. 07:21

Allemansrätten är ett av våra viktigaste arv

Myndigheterna bör agera snabbt mot olagliga överträdelser i skog och mark. Låt gärna bärindustrin ta sitt ansvar för problemen kring storskalig plockning, men rör inte allemansrätten.
Tack vare allemansrätten får vi vistas fritt i skog och mark, tälta någon natt, plocka bär och svamp.

BT - 20 aug 13 kl. 14:37

Allemansrätten är alltför frikostig

Regeringen bör snarast tillsätta en egen utredning för att dra upp gränserna mellan allemansrätten och vad som kräver tillstånd från markägaren. Detta ska sedan regleras i lag. Från LRF vill vi absolut inte hindra privatpersoner att vistas i skog och mark och använda sig av allemansrätten.

Uppsalanyheter.se - 14 jul 15 kl. 05:54

Turister informeras om allemansrätten

Förra sommaren hade Uppsala län 68 000 övernattningar från utländska gäster, en ökning med 6 procent jämfört med år 2013. För att underlätta för turisterna har Håll Sverige Rent tagit fram lättillgänglig information om allemansrätten på engelska, tyska och nederländska samt en frågesport på engelska och tyska.Förra sommaren hade Uppsala län 68 000 övernattningar från utländska gäster, en ökning med 6 procent jämfört med år 2013.

Blekinge Läns tidning - 18 maj 18 kl. 02:00

Allemansrätten ger inte rätt till allt

Naturen är till för alla helt enligt allemansrätten. Men den rätten ger inte alla rätt att göra som de vill överallt..

DN - 23 dec 12 kl. 00:40

?Dom om skidspårsavgift hot mot allemansrätten?

Risk för ny praxis. Enligt gammal svensk sed har vi alla rätt att fritt vistas i naturen. Men ett utslag i högsta förvaltningsdomstolen om avgifter för skidspår i Mora väcker frågor om hur långt allemansrätten räcker.

DN - 02 jan 13 kl. 18:34

?Ny lagstiftning behövs för att skydda allemansrätten?

Att S-politikern Gösta Frost i Mora (DN 29/12) tycker att det är bra med avgifter för skidåkning är kanske inte så konstigt. Han försvarar ju ekonomiska intressen. Men hans argument mot allemansrätten bekymrar mig.

Barometern - 13 aug 13 kl. 08:20

Allemansrätten måste få ett bättre skydd

Det mesta tyder på att allt färre trampar på vandringslederna och övernattar i vindskydden vid skogstjärnen. Trots att det blir glesare i skogen ökar emellertid konflikterna kring allemansrätten. Markägare och skogsindustri har således två helt olika problem att lösa.

Barometern - 13 aug 13 kl. 08:20

Allemansrätten måste få ett bättre skydd

Det mesta tyder på att allt färre trampar på vandringslederna och övernattar i vindskydden vid skogstjärnen. Trots att det blir glesare i skogen ökar emellertid konflikterna kring allemansrätten. Markägare och skogsindustri har således två helt olika problem att lösa.

DalaDemokraten - 18 jul 16 kl. 18:49

Allemansrätten på arabiska, pashto och dari

För att få fler människor att känna sig välkomna i naturen har Naturvårdsverket översatt broschyren "Allemansrätten en unik möjlighet" till arabiska, pashto och dari..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.