SR > Nyheter

Friday, 27 November, 15:07

SR - 21 nov 20 kl. 00:55

FN: situationen i landet har förvärrats ytterligareDet är stor risk att Jemen är på väg in i den värsta svältkatastrofen i världen på årtionden - varnar FN:s generalsekreterare Antonio Guterres. Enligt Guterres behövs snabba och kraftfulla insatser om inte miljoner människor ska dö av svält. Vår Mellanösternkorrespondent Johan-Mattias Sommarström beskriver människors levnadssituation som vidrig..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Jemen, FN, Antonio Guterres, Guterres, Mellanösternkorrespondent Johan-Mattias Sommarström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN situationeni , landethar , förvärrats, ytterligare
Expressen - 11 mar 14 kl. 09:54

"Situationen har förvärrats radikalt"

På bara ett par månader är dödskjutningen mot den svenska journalisten det andra dådet mot internationella i Kabul. Situationen har förvärrats radikalt. Alla fasar för valet den 5 augusti..

Kristianstadsbladet - 04 jun 18 kl. 10:06

KFC-basen lämnar sitt uppdrag: ”Tar ansvaret för att den ekonomiska situationen har förvärrats så snabbt under 2018”

Mitt i Kristianstad FC:s värsta kris lämnar klubbens ordförande Lars Åkerman sitt uppdrag på grund av hälso- och arbetsskäl. ””Som ordförande tar jag ansvaret för att den ekonomiska situationen har förvärrats så snabbt under 2018”, skriver Åkerman i en skrivelse medlemmar, ledare, aktiva och föräldrar har fått ta del av..

NSD - 15 feb 18 kl. 05:00

Ett år senare: "Situationen har förvärrats"

Linda Beckert är fortfarande arg på Försäkringskassan..

SR - 28 feb 20 kl. 17:10

EU varnar för ytterligare eskalering i Idlib

Efter att 33 turkiska soldater dödats i en syrisk flygattack varnar EU för att situationen i Idlib kan eskalera ytterligare..

UT - 27 mar 14 kl. 08:53

Fortsatt lång väntetid för att få vapenlicens

Väntetiderna för att få sin vapenlicens har inte minskat. Tvärtom har de ökat ytterligare.
– Det är rent kaos, säger vapenhandlaren Anders Toresson.

YLE - 19 nov 16 kl. 11:33

Sverige öppnar för omprövade asylbeslut: Situationen i Irak har förvärrats

Migrationsverket i Sverige slår i ett nytt ställningstagande fast att situationen i Irak har förvärrats under de senaste två åren, rapporterar Sveriges radio. Det ger irakier möjlighet att ompröva negativa beslut. Finlands Migri bedömer att säkerhetsläget är bättre.

YLE - 19 nov 16 kl. 11:33

Sverige: Situationen i Irak har förvärrats. Finland: Bara i vissa områden.

Migrationsverket i Sverige slår i ett nytt ställningstagande fast att situationen i Irak har förvärrats under de senaste två åren, rapporterar Sveriges radio. Det ger irakier möjlighet att ompröva negativa beslut. Finlands Migri bedömer att säkerhetsläget är bättre.

YLE - 19 nov 16 kl. 11:05

Sveriges Migri stick i stäv med Finland: Situationen i Irak har förvärrats

Migrationsverket i Sverige slår i ett nytt ställningstagande fast att situationen i Irak har förvärrats under de senaste två åren, rapporterar Sveriges radio. Det ger irakier möjlighet att ompröva negativa beslut. I Finland har myndigheterna bedömt tvärtom.

SvD - 06 mar 15 kl. 15:11

Amnesty: Situationen i Saudiarabien allt värre

På fredagens DN Debatt förespråkar 31 näringslivstoppar att Sverige bör fortsätta handla med Saudiarabien. Ett av argumenten är att det ger en möjlighet att främja mänskliga rättigheter i landet. Utspelet får dock hård kritik av Amnesty, som hävdar att situationen i Saudiarabien snarare har förvärrats de senaste åren..

SR - 19 nov 16 kl. 03:00

Migrationsverket: Situationen i Irak har förvärrats

I ett nytt rättsligt ställningstagande slår myndigheten fast att situationen förvärrats i Irak och det kan få konsekvenser för de irakier som väntar på besked om uppehållstillstånd i Sverige..

Kristianstadsbladet - 20 jun 11 kl. 06:30

Häktade bussas genom halva landet

När en person häktas i Skåne kan han hamna så långt norrut som i Uppsala. Polisen rasar mot situationen, men på i dag, måndag, kan den bli ännu värre.
KRISTIANSTAD.

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Bevara fjällnära skog för framtiden

Sveriges fjällnära skogar bör skyddas för framtiden mot att ägarna ersätts, är ett av 50-talet förslag i Skogsutredningen. Inventeringarna av naturvärda områden, så kallade nyckelbiotoper, som kritiserats hårt av skogsägare, bör ersättas av en ny slags inventering, naturmiljöbeskrivning. Utredningen kritiserar politiken för luddiga mål; ”Inga mål utan tillräckliga resurser”, är en slutsats i skogsutredningen..

SR - 15 minuter sedan

Uppgifter: Frontex försökte tysta svensk besättning

En svensk besättning som bistår EU:s gränspolismyndighet Frontex på Medelhavet pressades att inte rapportera om att man bevittnat när grekisk kustbevakning olagligen fört tillbaka migranter till Turkiet, rapporterar tidningen New York Times..

SR - 2 timmar sedan

Taiwan påbörjar byggandet av egna ubåtar

De åtta ubåtarna kommer att bli de första byggda i Taiwan. Taiwan och USA har fått allt svårare att hålla jämna steg med Kinas upprustning och den militära maktbalansen har förskjutits åt Kinas håll. Under året har Kina framgångsrikt testskjutit en ballistisk robot mot ett rörligt fartyg, och under ett test förra veckan lyckades USA å sin för sida första gången skjuta ned en sådan robot från ett fartyg..

SR - 2 timmar sedan

Haverikommissionen vill undersöka Estonias skrov

Statens haverikommission vill kunna analysera Estonias skrov. Detta för att försöka komma fram till hur det nyupptäckta hålet, som avslöjades tidigare i höst, har uppkommit. – Frågan om nya framtida dykningar, där är vi inte framme ännu, säger ställföreträdande generaldirektör Jonas Bäckstrand till Ekot..

SR - 2 timmar sedan

E20 avstängd vid Eskilstuna

Lastbil med släp har kört av vägen vid tpl Folkesta (130). Räddningstjänst är på platsen Vägen är avstängd i riktning mot Strängnäs. Trafik leds förbi via av- och påfart tpl Folkesta Det finns ingen prognos för när vägen kan öppnas igen.

SR - 2 timmar sedan

Åtta av tio arbetsgivare i e-handeln brister i arbetsmiljön

Anställda riskerar att få belastningsskador av slitsamma lyft, visar Arbetsmiljöverkets inspektion. Och problemen ökar med coronapandemin..

SR - 3 timmar sedan

Fler ska klassas som utländska agenter i Ryssland

Enligt ett lagförslag ska inte bara organisationer utan också enskilda personer som anses bedriva politik och som tar emot pengar från utlandet kunna klassas som "utländska agenter". Kritiker menar att lagens syfte är att svartmåla och tysta kritiska och oberoende röster i Ryssland. "Det här är till för att försvara Ryska federationens suveränitet", säger parlamentsledamoten Vasilij Piskarjov som står bakom lagförslaget..

SR - 3 timmar sedan

Säkerhet vid vaccintransporter ska utredas

Polisen har beslutat att se över hotbilden och säkerhetsriskerna när Coronavaccinet ska transporteras och förvaras. Folkhälsomyndigheten har också flaggat för risker. I sin pandemiberedskapsplan pekas fler centrala faktorer ut som viktiga för att säkerheten ska vara tillfredställande.

SR - 3 timmar sedan

Misstänkt serievåldtäktsman häktad

En man i 30-årsåldern från Stockholm häktas nu på sannolika skäl misstänkt för åtta våldtäkter, varav en grov..

SR - 5 timmar sedan

Många arbetsmiljöbrister i e-handeln

Åtta av tio arbetsgivare på utlämningsställen och paketterminaler inom e-handeln brister i sitt arbetsmiljöarbete, enligt Arbetsmiljöverket. Nästan en tredjedel av bristerna handlar om att medarbetarnas belastningsergonomi, skriver Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande. Myndigheten har hittills inspekterat 681 arbetsplatser och konstaterar att en hög andel av pakethanteringen sker manuellt med få lyfthjälpmedel på plats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.