NT > Nyheter

Wednesday, 25 November, 16:55

NT - 20 nov 20 kl. 21:20

Tyskland inför kvotering i bolagsstyrelserTyskland kommer att införa obligatorisk könskvotering för bolagsstyrelser. Kraven är dock relativt ringa: Minst en kvinna ska in i varje styrelse..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tysklandinför , kvoteringi , bolagsstyrelser
BT - 12 nov 12 kl. 13:01

Kvotering en återvändsgränd

Tror man på kvotering av bolagsstyrelser tror man sig veta bättre än bolagen själva om hur deras styrelser ska vara utformade, medan forskning och erfarenheter tydligt visar på kvoteringens negativa effekter, skriver Isabella Jernbeck. Så har man i Norge utvärderat jämställdheten och EU- kommissionen har röstat ner förslaget om kvotering i bolagsstyrelser. Med kvotering av bolagsstyrelser och kvotering av föräldraledigheten i Norge så har jämställdheten nämligen inte ökat.

Alliansfritt Sverige - 04 aug 11 kl. 12:00

Fortsatt motstånd mot kvotering i M


JÄMSTÄLLDHET. Riksdagsledamoten Jessica Rosencrantz (M) kritiserar på Skriv P1 jämställdhetsminister Nyamko Sabunis (FP) förslag om kvotering i bolagsstyrelser (igen, ska påpekas):
För det första är kvotering kontraproduktivt i strävan mot ett jämställt samhälle. Riktig jämställdhet handlar om likabehandling: att ha lika rättigheter och att bli bedömd som en person - inte som del av ett kollektiv.

Alliansfritt Sverige - 17 feb 14 kl. 15:58

Vill Moderaterna ha kvotering – ja, nej eller bara kanske?

Ett ämne som Moderaterna aldrig riktigt kan bestämma sig kring är det här med kvotering i bolagsstyrelser. Skall man vara för eller emot det? Ingen verkar riktigt veta hur partiet skall ställa sig i frågan.

Skånskan - 10 sep 16 kl. 14:00

Oundviklig kvotering

Opinion Regeringen lägger ett förslag på att kvotera in 40 procent kvinnor i bolagsstyrelser. Om regeln inte följs ska bolagen kunna bötfällas.
Problemet med kvotering är att det riskerar att få motsatt effekt: kvinnor som kvoteras in får sin kompetens ifrågasatt eftersom de fått sitt uppdrag på det viset.

SVT Debatt - 11 feb 14 kl. 16:15

Desperata tider kräver kvotering, Jens Spendrup

KVOTERING Den nuvarande mansdominansen är en redan existerande form av kvotering som gynnar män. Jag vill leva i ett jämställt land. Jag vill leva i ett land där kvinnor – vilka utgör hälften av befolkningen – representerar hälften av exempelvis riksdagspartiledare, aktiebolagsstyrelseordföranden, universitetsprofessorer och bolagschefer.

Alliansfritt Sverige - 29 jul 11 kl. 09:00

Sabuni svänger om kvotering - igen


JÄMSTÄLLDHET. Lite förbryllande. Aftonbladet:
Könsfördelningen i de kommunala bolagsstyrelserna är alldeles för ojämn, menar jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP)

Nu öppnar hon för lagstiftad kvotering.

DalaDemokraten - 03 dec 14 kl. 13:07

Nej till kvotering till bolagsstyrelser! Svenskt Näringsliv replikerar och Joakim Andersson svarar

I en krönika i Dala-Demokraten den 28 november 2014 kritiserar Joakim Andersson Svenskt Näringslivs negativa inställning till kvotering. Svenskt Näringsliv har konsekvent sagt nej till lagstiftning om kvotering till bolagsstyrelser och kommer att fortsätta säga nej. Svenskt Näringsliv anser att bolagens ägare är de som ska bestämma vilka som ska sitta i bolagens styrelser.

DN - 18 nov 13 kl. 15:17

Tyskland inför kvotering av kvinnor till bolagsstyrelser

2016 ska 30 procent av tyska bolagsstyrelser utgöras av kvinnor. Det uppges Tysklands ledande politiska partier ha kommit överens om på måndagen..

Skånskan - 04 dec 14 kl. 23:30

Varför tvinga fram kvotering?

Efter att Tyskland beslutat om att införa kvotering till bolagsstyrelser, är det inte längre en fråga om man kommer att införa motsvarande lag i Sverige. Det är bara frågan om när..

BT - 25 jun 12 kl. 00:30

Kvotering är en villoväg

Stefan Löfven har gett upp. Det är han inte ensam om. Även den moderata ordföranden i arbetsmarknadsutskottet, Elisabeth Svantesson, har gett upp.

Fler nyheter från NT

NT - 10 minuter sedan

EU till Ungern: Gå till domstol!

Båda sidor i EU:s budgetbråk vädjar till den andra att ge vika. Ta frågan till EU:s domstol, tycker EU-kommissionen..

NT - 45 minuter sedan

Lastbil har kört in i elledning

SOS larmar om en lastbil som ska ha kört in i en elledning i Norrköping..

NT - 30 minuter sedan

Kinas Xi gratulerar Biden

Kinas president Xi Jinping har gratulerat Joe Biden till segern i USA:s presidentval. Beskedet kommer från statliga medier i Kina..

NT - 45 minuter sedan

Frederiksen lägger minkansvaret på ministern

Ansvaret låg på livsmedelsministern. Det säger den danska statsministern Mette Fredriksen (S) när hon frågas ut om sin egen roll i minkskandalen. –Det är så ministersystemet i Danmark fungerar, säger hon i folketinget..

NT - 45 minuter sedan

Nyligen coronasjuk – nu nyckelspelare i EM

Handbollslandslagets EM-stjärna Linn Blohm har haft covid-19 och blev frisk i lördags. I veckan tränade hon för första gången. –Jag klarade ingenting, typ, säger Linn Blohm..

NT - 45 minuter sedan

Säkra länder-lista ska ge snabbare avvisningar

Regeringen vill införa en lista med säkra länder för att kunna snabbavvisa asylsökande som uppenbart saknar asylskäl. Målet är att de nya reglerna ska vara på plats i maj nästa år..

NT - 1 timme sedan

"Suspekta" personer och bilar efterfrågas efter inbrott

Ett villainbrott skedde på Södra Finnö någon gång mellan tisdagen och onsdagen där en platt-tv, en gräsklippare samt en snöslunga stals..

NT - 1 timme sedan

Filmrecension: Ärligt om Yung Lean

Från uppgång till fall – och uppgång igen. Dokumentären om Yung Lean följer en perfekt dramaturgisk kurva..

NT - 1 timme sedan

Sista tävlingsmatchen: "Börjat snegla mot OS"

Det är fortfarande åtta månader kvar. Men inför årets sista tävlingsmatch har spelarnas kamp om en OS-biljett redan börjat. –Konkurrensen är mycket hårdare nu än inför VM för två år sedan, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson..

NT - 1 timme sedan

Norrköpingsbo får högsta positionen i organisationen

Med färgsprakande nagellack och stor entusiasm tar Norrköpingsbon Josefine Fälth nu plats som ordförande för landets största ungdomsorganisation Sveriges elevkårer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.