Vimmerby Tidning > Nyheter

Wednesday, 25 November, 22:38

Vimmerby Tidning - 20 nov 20 kl. 21:15

"Måste fortsätta examinera sjuksköterskor"Examinationer av exempelvis sjuksköterskor måste kunna fortsätta – trots regeln om max åtta personer. Det säger ansvarig minister Matilda Ernkrans (S) och framhåller samtidigt att lärosäten behöver ändra sina rutiner med de nya reglerna..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Matilda Ernkrans

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Måste fortsätta, examinera, sjuksköterskor
Trelleborgs Allehanda - 24 feb 17 kl. 15:00

Avhopp fortsätter bland sjuksköterskor

Uppsägningarna bland kommunens sjuksköterskor fortsätter. Nu kräver skyddsombuden att kommunen tar tag i problemen med den höga arbetsbelastningen..

SmålandsPosten - 26 jan 15 kl. 06:21

Sjuksköterskor kräver stopp för ensamarbete på natten

Den ensamma sjuksköterskans bil attackerades av en man mitt i skogen efter mörkrets inbrott. Nu kräver nattsjuksköterskorna inom hemsjukvården att de ska slippa arbeta själva. Smålandsposten berättade i en notis lördagen den 3 januari om en polisanmälan rubricerad som framkallande av fara för annan.

SmålandsPosten - 23 sep 14 kl. 06:18

Stor brist på sjuksköterskor? mer än var tredje tjänst vakant

Bristen på sjuksköterskor på Ljungby lasarett blir allt mer alarmerande. På medicinkliniken är var tredje tjänst vakant. Svårigheten att rekrytera sjuksköterskor har varit verklighet en längre tid, inte minst vid Ljungby lasarett.

Barometern - 01 sep 16 kl. 06:31

Sjukhuset ska fortsätta ha vård av hög kvalitet

Hej Inga-Lill! Tack för att du engagerar dig för Oskarshamns ­sjukhus. Jag ser det som en styrka och tillgång att det finns medborgare som du som säger sin mening.

SR - 17 mar 16 kl. 12:27

SKL: Inhyrningen av sjuksköterskor kommer fortsätta

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, tror att inhyrningen av personal inom vården kommer att fortsätta att öka framöver.I fjol steg kostnaderna för inhyrda läkare och sjuksköterskor med nästan 20 procent till fyra miljarder kronor för Sveriges regioner och landsting..

News55 - 02 jul 17 kl. 18:20

Barbro Westerholm: “Många som går i pension vill fortsätta jobba”

Temat för vårt samtal är egent­ligen åldersdiskriminering, men det blir bristerna i förlossningsvården som tänder den första gemensamma gnistan. Vi har fött barn vid olika tid­punkter, ­Barbro skulle kunna vara min mor,­ men båda har vi erfaren­heter av vård med resurser och att ha fått ligga en hel vecka på BB. Med varje barn.

SmålandsPosten - 08 apr 14 kl. 06:13

Svårt att rekrytera sjuksköterskor

Svårigheter att rekrytera sjuksköterskor kan tvinga landstinget att stänga ett stort antal vårdplatser i sommar. Facket uttrycker oro över situationen:
– Det är en väldigt skör verksamhet, säger Karin Jisborg Hultgren, ord­förande i Vårdförbundet Kronoberg. Landstinget upplevde inför förra sommaren en av de tuffaste bemanningssituationerna någon­sin.

Sydsvenskan - 16 jun 15 kl. 04:32

Kostnader för sjuksköterskor skenar

Vid årsskiftet flaggades det för att landstingens och regionernas notor för inhyrda sjuksköterskor skenade i fjol jämfört med 2013. Och kostnaderna fortsätter att stiga, rapporterar Ekot.Under årets fyra första månader ökade kostnaderna med över 70 procent jämfört med motsvarande period förra året.

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 15 kl. 04:32

Kostnader för sjuksköterskor skenar

Vid årsskiftet flaggades det för att landstingens och regionernas notor för inhyrda sjuksköterskor skenade i fjol jämfört med 2013. Och kostnaderna fortsätter att stiga, rapporterar Ekot.Under årets fyra första månader ökade kostnaderna med över 70 procent jämfört med motsvarande period förra året.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 12 kl. 07:15

Pressat på akuten ? sjuksköterskor lämnar

På kort tid slutar åtta sjuksköterskor på akuten i Helsingborg. Samtidigt fortsätter antalet patienter att öka. Situationen är mycket tuff, säger cheferna..

YA - 08 mar 17 kl. 03:00

Fler sjuksköterskor får betald utbildning

Region Skåne kommer att fortsätta ett år till med "utbildningsförmån till specialistsjuksköterska". Det innebär att 100 sjuksköterskor kan få 19 000 i månaden om de sätter sig på skolbänken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.