SR > Nyheter

Friday, 27 November, 15:08

SR - 20 nov 20 kl. 21:03

Ny studie visar: Allt vanligare att barn med hjärtfel överleverÖverlevnaden för barn som föds med hjärtfel har ökat mycket kraftigt under de senast årtiondena..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny studievisar Allt , vanligareatt , barnmed , hjärtfel, överlever
Dagens Medicin - 22 okt 19 kl. 10:07

Vanligare att hjärtfel hittas före födseln

Andelen barn som redan i magen diagnosticeras med vissa allvarliga hjärtfel har ökat kraftigt. Därmed kan de få snabbare behandling..

Expressen - 22 feb 14 kl. 08:00

Deras dotter föddes med allvarligt hjärtfel

Daniel och Madeleine i Skillingaryd var lyckliga och längtade efter sitt första barn. Allt kändes bra och var självklart. Vid tredje ultraljudskontrollen i vecka 21 av graviditeten kom chockbeskedet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Bröder cyklar jorden runt för alla hjärtebarnVad är medfödda hjärtfel?

KALMAR. Johannes Eriksson, 21 år från Kalmar föddes med ett halvt hjärta. Hjärtats ena kammare visade sig vara outvecklat och Johannes fick genomgå tre operationer innan faran för hans eget liv var över.

Sydsvenskan - 10 mar 16 kl. 10:12

Fler hjärtsjuka barn överlever

Ettårsöverlevnaden bland barn med svåra och potentiellt livshotande hjärtfel har ökat markant i hela landet.Enligt ny statistik från Socialstyrelsen har exempelvis överlevnaden bland barn födda med hjärtan med bara en kammare ökat från 58 procent bland barn födda 1999—2006 till 74 procent 2007—2014.Operationer av barn med svåra hjärtfel sker bara i Lund och Göteborg.

Västerbottens Folkblad - 10 mar 16 kl. 10:12

Fler hjärtsjuka barn överlever

Ettårsöverlevnaden bland barn med svåra och potentiellt livshotande hjärtfel har ökat markant i hela landet. Enligt ny statistik från Socialstyrelsen har exempelvis överlevnaden bland barn födda med hjärtan med bara en kammare ökat från 58 procent bland barn födda 1999-2006 till 74 procent 2007-2014. Operationer av barn med svåra hjärtfel sker bara i Lund och […].

Kristianstadsbladet - 09 okt 14 kl. 10:27

Hjärtlabb lisa för barn med hjärtfel


Ett hjärtlaboratorium, som är det enda i sitt slag i världen, har tagits i bruk vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.Tack vare det kan många barn med medfödda hjärtfel slippa att genomgå besvärliga kirurgiska ingrepp."Vi kan på ett snabbare och säkrare sätt hitta rätt i de ofta mycket komplicerade hjärtfelen, som vi får undersöka hos våra allra yngsta patienter, vars hjärtan inte är större än en jordgubbe", säger överläkare Björn Söderberg i ett pressmeddelande.

BT - 09 okt 14 kl. 10:27

Hjärtlabb lisa för barn med hjärtfel

Ett hjärtlaboratorium, som är det enda i sitt slag i världen, har tagits i bruk vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Tack vare det kan många barn med medfödda hjärtfel slippa att genomgå besvärliga kirurgiska ingrepp."Vi kan på ett snabbare och säkrare sätt hitta rätt i de ofta mycket komplicerade hjärtfelen, som vi får undersöka hos våra allra yngsta patienter, vars hjärtan inte är större än en jordgubbe", säger överläkare Björn Söderberg i ett pressmeddelande.

Helsingborgs Dagblad - 09 okt 14 kl. 10:32

Hjärtlabb lisa för barn med hjärtfel

Ett hjärtlaboratorium, som är det enda i sitt slag i världen, har tagits i bruk vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Tack vare det kan många barn med medfödda hjärtfel slippa att genomgå besvärliga kirurgiska ingrepp..

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 15 kl. 07:25

Fler barn med hjärtfel upptäcks

Sjukvården har blivit allt bättre på att upptäcka barn med hjärtfel redan i fosterstadiet. Mellan åren 2009 och 2013 har ökningen gått från 19 till 37 procent av de cirka 1 000 barn varje år som föds med hjärtproblem, enligt Hjärt-Lungfondens "Hjärtrapport", rapporterar TV4 Nyheterna.— Det är framförallt bild- och ljudteknik som gör det möjligt att upptäcka hjärtfelen redan i magen, en jätteviktig upptäckt, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden, till TV4.

Blekinge Läns tidning - 05 okt 15 kl. 07:23

Fler barn med hjärtfel upptäcks

Sjukvården har blivit allt bättre på att upptäcka barn med hjärtfel redan i fosterstadiet. Mellan åren 2009 och 2013 har ökningen gått från 19 till 37 procent av de cirka 1 000 barn varje år som föds med hjärtproblem, enligt Hjärt-Lungfondens "Hjärtrapport", rapporterar TV4 Nyheterna.(TT).

Kristianstadsbladet - 05 okt 15 kl. 07:23

Fler barn med hjärtfel upptäcks

Sjukvården har blivit allt bättre på att upptäcka barn med hjärtfel redan i fosterstadiet. Mellan åren 2009 och 2013 har ökningen gått från 19 till 37 procent av de cirka 1 000 barn varje år som föds med hjärtproblem, enligt Hjärt-Lungfondens "Hjärtrapport", rapporterar TV4 Nyheterna.(TT).

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Bevara fjällnära skog för framtiden

Sveriges fjällnära skogar bör skyddas för framtiden mot att ägarna ersätts, är ett av 50-talet förslag i Skogsutredningen. Inventeringarna av naturvärda områden, så kallade nyckelbiotoper, som kritiserats hårt av skogsägare, bör ersättas av en ny slags inventering, naturmiljöbeskrivning. Utredningen kritiserar politiken för luddiga mål; ”Inga mål utan tillräckliga resurser”, är en slutsats i skogsutredningen..

SR - 15 minuter sedan

Uppgifter: Frontex försökte tysta svensk besättning

En svensk besättning som bistår EU:s gränspolismyndighet Frontex på Medelhavet pressades att inte rapportera om att man bevittnat när grekisk kustbevakning olagligen fört tillbaka migranter till Turkiet, rapporterar tidningen New York Times..

SR - 2 timmar sedan

Taiwan påbörjar byggandet av egna ubåtar

De åtta ubåtarna kommer att bli de första byggda i Taiwan. Taiwan och USA har fått allt svårare att hålla jämna steg med Kinas upprustning och den militära maktbalansen har förskjutits åt Kinas håll. Under året har Kina framgångsrikt testskjutit en ballistisk robot mot ett rörligt fartyg, och under ett test förra veckan lyckades USA å sin för sida första gången skjuta ned en sådan robot från ett fartyg..

SR - 2 timmar sedan

Haverikommissionen vill undersöka Estonias skrov

Statens haverikommission vill kunna analysera Estonias skrov. Detta för att försöka komma fram till hur det nyupptäckta hålet, som avslöjades tidigare i höst, har uppkommit. – Frågan om nya framtida dykningar, där är vi inte framme ännu, säger ställföreträdande generaldirektör Jonas Bäckstrand till Ekot..

SR - 2 timmar sedan

E20 avstängd vid Eskilstuna

Lastbil med släp har kört av vägen vid tpl Folkesta (130). Räddningstjänst är på platsen Vägen är avstängd i riktning mot Strängnäs. Trafik leds förbi via av- och påfart tpl Folkesta Det finns ingen prognos för när vägen kan öppnas igen.

SR - 2 timmar sedan

Åtta av tio arbetsgivare i e-handeln brister i arbetsmiljön

Anställda riskerar att få belastningsskador av slitsamma lyft, visar Arbetsmiljöverkets inspektion. Och problemen ökar med coronapandemin..

SR - 3 timmar sedan

Fler ska klassas som utländska agenter i Ryssland

Enligt ett lagförslag ska inte bara organisationer utan också enskilda personer som anses bedriva politik och som tar emot pengar från utlandet kunna klassas som "utländska agenter". Kritiker menar att lagens syfte är att svartmåla och tysta kritiska och oberoende röster i Ryssland. "Det här är till för att försvara Ryska federationens suveränitet", säger parlamentsledamoten Vasilij Piskarjov som står bakom lagförslaget..

SR - 3 timmar sedan

Säkerhet vid vaccintransporter ska utredas

Polisen har beslutat att se över hotbilden och säkerhetsriskerna när Coronavaccinet ska transporteras och förvaras. Folkhälsomyndigheten har också flaggat för risker. I sin pandemiberedskapsplan pekas fler centrala faktorer ut som viktiga för att säkerheten ska vara tillfredställande.

SR - 3 timmar sedan

Misstänkt serievåldtäktsman häktad

En man i 30-årsåldern från Stockholm häktas nu på sannolika skäl misstänkt för åtta våldtäkter, varav en grov..

SR - 5 timmar sedan

Många arbetsmiljöbrister i e-handeln

Åtta av tio arbetsgivare på utlämningsställen och paketterminaler inom e-handeln brister i sitt arbetsmiljöarbete, enligt Arbetsmiljöverket. Nästan en tredjedel av bristerna handlar om att medarbetarnas belastningsergonomi, skriver Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande. Myndigheten har hittills inspekterat 681 arbetsplatser och konstaterar att en hög andel av pakethanteringen sker manuellt med få lyfthjälpmedel på plats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.