Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Saturday, 05 December, 22:43

Vestmanlands Läns Tidning - 20 nov 20 kl. 21:05

Även solen har sina fläckar – den antimoderne modernisten Ivan Aguéli Även solen har sina fläckar.  Salas store son Ivan Aguéli har framställts som en soldyrkande....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning
Läs mer om:
Ivan Aguéli

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Även, solenhar sina , fläckarden , antimoderne, modernisten, Ivan, Aguéli
Skånskan - 04 dec 13 kl. 23:30

Antikrundan: även solen har fläckar

Uppdrag Granskning har låtit Antikrundans Claes Moser värdera en förfalskad tavla. Han gjorde bedömningen att den var äkta..

UT - 28 jan 17 kl. 01:00

Jörgen Wester: Även solen har sina fläckar…

Nu när den stora skidfesten i Ulricehamn är avklarad får det gärna bli vår. Omgående. Längtar ni, precis som jag, efter sol och värme och sköna dagar vid stranden?

Aftonbladet - 27 jun 19 kl. 15:35

”Även solen har sina fläckar”

Sydsvenskan - 02 dec 16 kl. 10:38

Solen gäckar morgonhimlen

Vad är detta? undrar Julia Femenias Krohn som förevigade himlafenomenet på fredagsmorgonen..

UNT - 16 feb 20 kl. 06:27

Nödvändigt att se även Sveriges fläckar

Utmärkt att övergreppen mot tornedalingarna ska lyftas fram..

YLE - 20 mar 17 kl. 14:19

Vårdagjämningen och den fläckfria solen

I dag hände det, klockan 10:28 på förmiddagen. Den här vårens match mellan ljuset och mörkret avgjordes till vårens fördel då vårdagjämningen inföll på norra halvklotet, inklusive Finland. De kommande sex månaderna är det solen som regerar, och gott så!

YLE - 25 okt 14 kl. 06:15

Jättefläck på solen påverkar rymdvädret - håll utkik efter norrsken

Rymdforskare vid meteorologiska institutet följer nu noggrant med en ovanligt stor grupp av solfläckar. Det är möjligt att norrsken uppenbarar sig under de närmaste dagarna.
Rymdväder, solfläckar, solvindar, norrsken och sydsken Rymdväder handlar om partikelrörelser och strålning i rymden, särskilt i jordens närhet utanför jordatmosfären.

YLE - 21 nov 16 kl. 12:54

Solen varvar ner

För ett par år sedan passerade vi toppen på den innevarande solfläckscykeln, nummer tjugofyra i ordningen, och sedan dess har solens aktivitet minskat överraskande snabbt. Solen är just nu tystare än den har varit på fem år och tystnaden blir allt djupare. Vänta nu, solfläckar, vad är det egentligen?

Cornucopia - 13 jan 18 kl. 10:25

Mystiska varma fläckar mitt i skogen?

Här har ni ett naturvetenskapligt bryderi att reda ut. Jag har sedan några år identifierat tre mystiska varma fläckar här ute i den obebodda skogen. I samband med rådande väderlek har jag lyckats fotografera två av dem, så de tydligt syns.

YLE - 02 aug 17 kl. 13:34

Välgörenhetsföreningen Hope samlar ryggsäckar för barn i Åbo

Föreningen Hope tar emot donationer i form av ryggsäckar för skolbarn. Hope hjälper hundratals fattiga familjer i Åboregionen. Då ett nytt läsår närmar sig är det många som handlar nya ryggsäckar till sina barn.

YLE - 09 mar 16 kl. 19:24

Herrkalsonger och jätteryggsäckar för kvinnor i armén

Det har aldrig varit så populärt bland kvinnor att söka sig till armén som i dag, och Finland flaggar gärna med att damerna har varit en del av försvaret i tjugo år. Trots det har varken utrustning eller kläder anpassats för kvinnokroppar. Damerna i försvaret tvingas göra sin värnplikt iförda herrkalsonger, väldigt stora ryggsäckar och fladdriga kläder.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.