GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 03 December, 02:49

GöteborgsPosten - 20 nov 20 kl. 11:16

Forskare: Kolkraftverk hotar Kinas klimatmålKina måste sluta bygga nya kolkraftverk om landet ska nå sitt nyligen satta mål om att bli koldioxidneutralt till 2060, enligt Center for research on energy and clean air (Crea)..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Kinas, Center

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, Kolkraftverk, hotar, Kinas, klimatmål
Affärsvärlden - 04 jul 11 kl. 13:38

Sällsynt fynd hotar Kinas världsherravälde

Japanska forskare har upptäckt enorma mängde sällsynta jordartsmetaller på Stilla havets botten. Det skulle innebära att Kinas totala dominans på råvara till elektronikindustrin kan brytas..

Nyteknik - 04 jul 11 kl. 13:47

Metallfynd i Stilla havet hotar Kinas världsherravälde

Japanska forskare har upptäckt enorma mängde sällsynta jordartsmetaller på Stilla havets botten. Det skulle innebära att Kinas totala dominans på råvara till elektronikindustrin kan brytas..

SVT - 16 jul 15 kl. 16:28

Kolkraftverk hotar thailändska turistparadisen

De thailändska turistparadisen Krabi, Koh Lanta och Phi Phi-öarna hotas nu av planer på ett stort kolkraftverk..

DI - 20 jun 11 kl. 16:57

Slutna system hotar Kinas ekonomi

Kinas auktoritära system hotar landets framtida tillväxt och det utgör i sin tur en fara för den globala ekonomin. Det framhåller två franska ekonomer..

DI - 17 jan 14 kl. 18:14

Smäll hotar Kinas skuggbanksektor

En rejäl smäll i Kinas skuggbanksektor kan vara under uppseglande. Det rapporterar Financial Times..

SvD - 03 feb 16 kl. 07:00

Forskare: Kriserna hotar EU:s sammanhållning

Flera samtidiga kriser, som var och en utgör allvarliga utmaningar för EU, ger näring till en känsla av utsatthet och annalkande kaos i Europa. Visionen om en enad europeisk union, utan gränser och hinder att röra och etablera sig fritt, står på spel, skriver fyra forskare gemensamt..

Dagens PS - 15 nov 19 kl. 08:30

Kina hotar Sverige med gruvlig hämnd

Kinas Sverigeambassadör varnar för ”allvarliga konsekvenser”, rapporterar Ekot. Bakgrunden är att Sveriges kulturminister Amanda Lind i dag, fredag, delar ut organisationen Svenska PEN:s Tucholskypris till den svensk-kinesiske förläggaren och regimkritikern Gui Minhai, som kastats i fängelse i Kina utan rättegång. Om den svenska regeringen närvarar under prisutdelningen får det allvarliga följder, hotar Kinas Sverigeambassadör Gui Congyou.

Supermiljöbloggen - 31 mar 16 kl. 11:28

Miljöfrågorna prioriteras i Kinas nya femårsplan

Kina har nyligen släppt sin femårsplan för perioden 2016-2021. Miljöfrågorna är högt prioriterade i planen och 10 av 25 mål handlar om miljön, enligt den statliga nyhetsbyrån Xinhuanet News.  Enligt planen ska utsläppen av luftföroreningarna svaveldioxid och kväveoxid minska med 15 procent till 2020 och luftkvaliteten i städerna ska vara bra 80 procent av tiden.

Expressen - 16 jan 19 kl. 19:44

Forskare: Fria hyror drabbar de svagaste

S, MP, C och L vill ha fri hyressättning på nyproduktion.Nu kan det bli dyrare att bo – och det riskerar slå mot de svaga i samhället, enligt forskare.Samtidigt hotar Jonas Sjöstedt fälla Stefan Löfven vid lagförslag om just marknadshyror..

SvD - 02 okt 12 kl. 15:31

Censur hotar Kinas nya konstmuseum

Shanghai tar upp kampen med de stora konsthuvudstäderna..

Sydsvenskan - 28 jun 19 kl. 12:00

Ett ingrepp som hotar Kinas filmindustri

Premiär av kinesisk storfilm stoppas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.