Corren > Nyheter

Friday, 27 November, 12:02

Corren - 20 nov 20 kl. 20:05

Hygienrutiner brister i äldreomsorgenTrots stora utbildningsinsatser finns det fortfarande brister med de basala hygienrutinerna inom äldreomsorgen. Det visar en ny mätning från Sveriges kommuner och regioner (SKR)..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Sveriges, SKR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hygienrutiner, bristeri , äldreomsorgen
Aftonbladet - 07 maj 20 kl. 14:02

Bristande hygienrutiner inom äldreomsorgen

▸ Resten av Sverige måste ta lärdomar från Stockholm för att förhindra ytterligare smittspridning på äldreboenden, anser….

UNT - 07 maj 20 kl. 14:41

Bristande hygienrutiner inom äldreomsorgen

Resten av Sverige måste ta lärdomar från Stockholm för att förhindra ytterligare smittspridning på äldreboenden, anser statsepidemiolog Anders Tegnell..

Hela Gotland - 07 maj 20 kl. 14:41

Bristande hygienrutiner inom äldreomsorgen

Resten av Sverige måste ta lärdomar från Stockholm för att förhindra ytterligare smittspridning på äldreboenden, anser statsepidemiolog Anders Tegnell..

Nya Wermlands Tidningen - 07 maj 20 kl. 14:58

Bristande hygienrutiner inom äldreomsorgen

Dagens Medicin - 07 maj 20 kl. 15:36

Bristande hygienrutiner inom äldreomsorgen

Resten av Sverige måste ta lärdomar från Stockholm för att förhindra ytterligare smittspridning på äldreboenden, anser statsepidemiolog Anders Tegnell. Framför allt måste de basala hygienrutinerna fungera som tänkt. – Det finns utmaningar och det är inte så bra som man skulle kunna önska, säger Emma Spak vid SKR..

YA - 07 maj 20 kl. 15:45

Smittspridning: Bristande hygienrutiner inom äldreomsorgen

Resten av Sverige måste dra lärdomar från Stockholm för att förhindra ytterligare smittspridning på äldreboenden, anser statsepidemiolog Anders Tegnell. Främst måste de basala hygienrutinerna fungera som tänkt. – Det finns utmaningar och det är inte så bra som man skulle kunna önska, säger Emma Spak vid SKR..

GöteborgsPosten - 07 maj 20 kl. 15:40

Bristande hygienrutiner inom äldreomsorgen

Resten av Sverige måste dra lärdomar från Stockholm för att förhindra ytterligare smittspridning på äldreboenden, anser statsepidemiolog Anders Tegnell..

BT - 30 apr 14 kl. 13:12

Arbetstidsreform skjuts upp: "Brister i kvalitet"

Många brister inom äldreomsorgen har nu uppdagats. Därför får genomförandet av slopade av delade turer ta längre tid och en omfattande genomlysning sjösätts. – Vi backar absolut inte, säger kommunalrådet Lena Palmén (S).

SmålandsPosten - 08 jun 13 kl. 09:07

Socialnämnden får kritik för hanteringen av brister

Socialstyrelsen riktar kritik mot socialnämnden i Uppvidinge för hanteringen av fel och brister inom äldreomsorgen. I ett par fall borde rapporter om avvikelser ha lett till anmälan, anser Socialstyrelsen. Under våren har Socialstyrelsen gjort tillsyn inom äldreomsorgen i fem kommuner för att se om kommunerna uppfyller lagens krav när det gäller hanteringen av av­vikelser och anmälningar enligt Lex Maria och Lex Sarah.

BT - 06 nov 13 kl. 13:38

Samla äldreomsorgen i en nämnd

Jag har det senaste året gång på gång fått signaler från anhöriga om omsorgstagare i Borås som vittnar om förändringar inom äldreomsorgen som uppfattas som försämringar. Det är dags att stanna upp och fråga oss varför omsorgstagare är missnöjda, skriver Annette Carlson (M). Den äldrevård som idag bedrivs i hemmen och på särskilda boenden bedrevs för bara tio år sedan i stor utsträckning på sjukhusens intensivvårdsavdelningar.

YLE - 04 nov 14 kl. 04:58

Närpes utvecklar äldreomsorgen

I Närpes vill man utveckla äldreomsorgen. Man satsar på rehabilitering och har en utvecklande syn på vardagen. Och trots att man egentligen inte har för lite personal, blir dimensioneringen snedvriden eftersom man har blandat klientel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.