NT > Nyheter

Friday, 27 November, 03:48

NT - 20 nov 20 kl. 19:35

Ökad överlevnad för barn med hjärtfelAntalet barn som överlever trots medfödda hjärtfel har ökat markant de senaste decennierna, enligt en ny studie..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, överlevnadför , barnmed , hjärtfel
Expressen - 22 feb 14 kl. 08:00

Deras dotter föddes med allvarligt hjärtfel

Daniel och Madeleine i Skillingaryd var lyckliga och längtade efter sitt första barn. Allt kändes bra och var självklart. Vid tredje ultraljudskontrollen i vecka 21 av graviditeten kom chockbeskedet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Bröder cyklar jorden runt för alla hjärtebarnVad är medfödda hjärtfel?

KALMAR. Johannes Eriksson, 21 år från Kalmar föddes med ett halvt hjärta. Hjärtats ena kammare visade sig vara outvecklat och Johannes fick genomgå tre operationer innan faran för hans eget liv var över.

Sydsvenskan - 10 mar 16 kl. 10:12

Fler hjärtsjuka barn överlever

Ettårsöverlevnaden bland barn med svåra och potentiellt livshotande hjärtfel har ökat markant i hela landet.Enligt ny statistik från Socialstyrelsen har exempelvis överlevnaden bland barn födda med hjärtan med bara en kammare ökat från 58 procent bland barn födda 1999—2006 till 74 procent 2007—2014.Operationer av barn med svåra hjärtfel sker bara i Lund och Göteborg.

Västerbottens Folkblad - 10 mar 16 kl. 10:12

Fler hjärtsjuka barn överlever

Ettårsöverlevnaden bland barn med svåra och potentiellt livshotande hjärtfel har ökat markant i hela landet. Enligt ny statistik från Socialstyrelsen har exempelvis överlevnaden bland barn födda med hjärtan med bara en kammare ökat från 58 procent bland barn födda 1999-2006 till 74 procent 2007-2014. Operationer av barn med svåra hjärtfel sker bara i Lund och […].

Kristianstadsbladet - 09 okt 14 kl. 10:27

Hjärtlabb lisa för barn med hjärtfel


Ett hjärtlaboratorium, som är det enda i sitt slag i världen, har tagits i bruk vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.Tack vare det kan många barn med medfödda hjärtfel slippa att genomgå besvärliga kirurgiska ingrepp."Vi kan på ett snabbare och säkrare sätt hitta rätt i de ofta mycket komplicerade hjärtfelen, som vi får undersöka hos våra allra yngsta patienter, vars hjärtan inte är större än en jordgubbe", säger överläkare Björn Söderberg i ett pressmeddelande.

BT - 09 okt 14 kl. 10:27

Hjärtlabb lisa för barn med hjärtfel

Ett hjärtlaboratorium, som är det enda i sitt slag i världen, har tagits i bruk vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Tack vare det kan många barn med medfödda hjärtfel slippa att genomgå besvärliga kirurgiska ingrepp."Vi kan på ett snabbare och säkrare sätt hitta rätt i de ofta mycket komplicerade hjärtfelen, som vi får undersöka hos våra allra yngsta patienter, vars hjärtan inte är större än en jordgubbe", säger överläkare Björn Söderberg i ett pressmeddelande.

Helsingborgs Dagblad - 09 okt 14 kl. 10:32

Hjärtlabb lisa för barn med hjärtfel

Ett hjärtlaboratorium, som är det enda i sitt slag i världen, har tagits i bruk vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Tack vare det kan många barn med medfödda hjärtfel slippa att genomgå besvärliga kirurgiska ingrepp..

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 15 kl. 07:25

Fler barn med hjärtfel upptäcks

Sjukvården har blivit allt bättre på att upptäcka barn med hjärtfel redan i fosterstadiet. Mellan åren 2009 och 2013 har ökningen gått från 19 till 37 procent av de cirka 1 000 barn varje år som föds med hjärtproblem, enligt Hjärt-Lungfondens "Hjärtrapport", rapporterar TV4 Nyheterna.— Det är framförallt bild- och ljudteknik som gör det möjligt att upptäcka hjärtfelen redan i magen, en jätteviktig upptäckt, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden, till TV4.

Blekinge Läns tidning - 05 okt 15 kl. 07:23

Fler barn med hjärtfel upptäcks

Sjukvården har blivit allt bättre på att upptäcka barn med hjärtfel redan i fosterstadiet. Mellan åren 2009 och 2013 har ökningen gått från 19 till 37 procent av de cirka 1 000 barn varje år som föds med hjärtproblem, enligt Hjärt-Lungfondens "Hjärtrapport", rapporterar TV4 Nyheterna.(TT).

Kristianstadsbladet - 05 okt 15 kl. 07:23

Fler barn med hjärtfel upptäcks

Sjukvården har blivit allt bättre på att upptäcka barn med hjärtfel redan i fosterstadiet. Mellan åren 2009 och 2013 har ökningen gått från 19 till 37 procent av de cirka 1 000 barn varje år som föds med hjärtproblem, enligt Hjärt-Lungfondens "Hjärtrapport", rapporterar TV4 Nyheterna.(TT).

SvD - 05 okt 15 kl. 07:26

Fler barn med hjärtfel upptäcks

Sjukvården har blivit allt bättre på att upptäcka barn med hjärtfel redan i fosterstadiet. Mellan åren 2009 och 2013 har ökningen gått från 19 till 37 procent av de cirka 1 000 barn varje år som föds med hjärtproblem, enligt Hjärt-Lungfondens "Hjärtrapport", rapporterar TV4 Nyheterna..

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Tokyobörsen fortsätter uppåt

För fjärde dagen i rad klättrar Tokyobörsen uppåt, efter att först ha sjunkit några minuter efter öppning..

NT - 1 timme sedan

Smittan kan vara lika stor nu som i mars

Smittspridningen av covid-19 kan vara lika omfattande nu som i slutet av mars, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

NT - 2 timmar sedan

Trump: Kommer att lämna Vita huset

USA:s president Donlad Trump meddelar att han kommer att lämna Vita huset om elektorerna röstar fram Joe Biden som president den 14 december..

NT - 2 timmar sedan

Maradona lagd till sista vilan

Mörkret föll över Bellavista-kyrkogården i Buenos Aires när fotbollslegendaren Diego Maradona fördes till den sista vilan under en privat begravning..

NT - 4 timmar sedan

Moskéskytt i Quebec får sänkt straff

En domstol i Kanada har nästan halverat straffet för den man som sköt sex personer till döds i en moské i Quebec i januari 2017..

NT - 4 timmar sedan

Maradona hyllades av Napoli

I sju säsonger spelade Diego Armando Maradona i Napoli. Inför Europa League-matchen mot Rijeka hyllade klubben sin största spelare genom tiderna efter hans bortgång..

NT - 5 timmar sedan

Smirnoffs romantrilogi blir tv-serie

Författaren Karin Smirnoffs böcker om Jana Kippo är på väg att bli tv-serie, producerad Anna Wallmark, aktuell med serien "Top dog", skriver Dagens Nyheter..

NT - 5 timmar sedan

Sudans tidigare premiärminister al-Mahdi död

Sadiq al-Mahdi, som var Sudans senaste demokratiskt valde premiärminister, har avlidit i en ålder av 84 år i sviterna av covid-19..

NT - 5 timmar sedan

Linköping sjabblade – men tog två nya poäng

Linköping fick med sig två poäng från bortamötet med HV71. Det borde ha varit tre. LHC tappade ledningen i slutminuten efter att ha bränt ett kanonläge att avgöra i tom kasse..

NT - 5 timmar sedan

Hörde en smäll – såg bil som fastnat på spårvagnsspåret

En personbil blev stående på spårvagnsspåret..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.