Expressen > Nyheter

Sunday, 29 November, 03:00

Expressen - 20 nov 20 kl. 19:16

Kartorna visar mörka utvecklingen i SverigePå tre veckor har antalet smittade i Sverige ökat drastiskt.20 av Sveriges 21 regioner hade ett ökat antal smittofall vecka 46, jämfört med de tre föregående veckorna.Nationellt ökade antalet fall med 24 procent, jämfört med vecka 45.”Den omfattande samhällsspridningen av covid-19 fortsätter”, skriver Folkhälsomyndigheten i en ny veckorapport..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Sveriges, Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kartornavisar , mörka, utvecklingeni , Sverige
YLE - 10 apr 15 kl. 20:13

Bloomberg: Nokia överväger att sälja kartorna

Nokia utreder möjligheterna att sälja koncernens kartenhet Here, för att i stället fokusera på nätverksenheten, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg. Bloomberg uppger att Nokia kontaktat potentiella köpare som taxitjänsten Uber och riskkapitalbolag. Tyska biltillverkare har också visat intresse, uppger Bloombergs källor.

BT - 12 jan 12 kl. 00:30

Partikartorna avslöjar ett delat Sverige

De historiska partimönstren håller i sig. Bryter man ned riksdagsvalet 2010 och undersöker var partierna är som starkast träder en traditionsenlig bild fram. Kartorna över Sveriges politiska landskap presenterades i måndagens Dagens Nyheter.

SvD - 25 jun 15 kl. 14:17

Kalla kriget: Så skulle Sovjet invadera Sverige

Säpo konstaterade nyligen att Ryssland bedriver krigsförberedelser mot Sverige. Nu kommer boken ”Sovjetisk invasion av Sverige” som visar hur Sverige kartlades under kalla kriget. Se vilka byggnader Sovjet märkte ut i Stockholm, Göteborg, Uppsala och andra städer.

SvD - 23 aug 15 kl. 11:00

Kalla kriget: Så skulle Sovjet invadera Sverige

Säpo konstaterade i mars att Ryssland bedriver krigsförberedelser mot Sverige. Månaden senare kom boken ”Sovjetisk invasion av Sverige” som visar hur Sverige kartlades under kalla kriget. Byggnader för statlig verksamhet märktes ut som lila, militär- och kommunikationsanläggningar var gröna.

Nyteknik - 02 okt 13 kl. 07:00

100 miljoner krävs för fria kartor över Sverige

Kartmyndigheterna i Danmark, Norge och Finland släpper data fritt, men i Sverige kostar kartorna pengar. Enligt Lantmäteriet kräver en förändring att finansieringen först kan lösas..

Expressen - 10 nov 15 kl. 14:33

Sverige i Minecraft? Nu blir det verklighet

Succéspelet Minecraft blir Lantmäteriets nya arena för att nå unga människor. Nu släpper de landskapsmodell över Sverige utvecklad för att passa spelet. – Att vi tjuvstartar med att släppa kartorna även i Minecraft före julafton är ett led i arbetet att även få den yngre generationen att använda och se möjligheterna med geodata från Lantmäteriet, säger Peter Nyhlén på Lantmäteriet..

Kristianstadsbladet - 01 aug 14 kl. 06:30

O-ringen har satt bygden på kartorna

Bromölla kommun satsade 150 000 kronor på att synas under O-ringen. Väl investerade pengar anser turist- och fritidschefen Tobias Delfin. Näringsidkare i bygden håller med.

ÖstersundsPosten - 03 feb 15 kl. 07:45

Kartorna avslöjar Sovjets plan

"Gävle – stad i Sverige, ett administrativt centrum för Gävleborgs län, viktigaste hamnstaden för ett av de mest utvecklade industriområdena i landet..

Dalarnas tidningar - 05 feb 15 kl. 07:40

Kartorna avslöjar Sovjets plan

"Gävle – stad i Sverige, ett administrativt centrum för Gävleborgs län, viktigaste hamnstaden för ett av de mest utvecklade industriområdena i landet..

IDG - 10 nov 15 kl. 12:23

Tidig julklapp till Minecraft-fantasterna: Lantmäteriet släpper spelbar karta över hela Sverige


Nästa år kommer Lantmäteriverket att släppa detaljerade kartor och höjddata som öppna data. Men redan den 18 december kommer vanliga datoranvändare att kunna djupdyka i de nya kartorna. Då släpps nämligen en spelbar Minecraft-karta som täcker hela Sveriges yta..

DN - 12 maj 20 kl. 15:11

App-karta visar uppskattning över andelen coronasmittade i Sverige

Under tisdagen presenterade forskare vid Lunds universitet de första nationella kartorna från den appstudie de just nu genomför. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.